Nogomet

Alves zablestel na Copi, nato pa oznanil slovo od Pariza

Sao Paulo, 23. 06. 2019 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najtrofejnejših nogometašev vseh časov, brazilski bočni branilec Daniel Alves, je z brazilsko reprezentanco blestel na sobotni zadnji tekmi skupinskega dela Cope Americe proti Peruju (5:0). Dosegel je tudi dva gola, le nekaj ur kasneje pa je presenetil z objavo na Instagramu, kjer je oznanil konec svoje etape v vrstah Paris Saint-Germaina.

Alves (na fotografiji) je svojo bogato zbirko trofej v Parizu še dodatno napolnil.
Alves (na fotografiji) je svojo bogato zbirko trofej v Parizu še dodatno napolnil. FOTO: AP

Daniel Alves je na obračunu s Perujem v Sao Paulu dokazal, da kljub 36 letom še ni za staro šaro. Nekdanji član Juazeira, Bahie, Seville, Barcelone in Juventusa je na zadnji tekmi skupinskega dela, Brazilci so v četrtfinale s sedmimi točkami napredovali kot prvouvrščeni, prispeval tudi dva gola, sredi slavja z rojaki pa je izkoristil priložnost za slovo od Paris Saint-Germaina, čigar dres je nosil v zadnjih dveh sezonah.

ALVES

"Danes zaključujem še eno etapo mojega življenja, zmagovito etapo, etapo učenja in izkušenj. Rad bi se zahvalil družini PSG za priložnost, da smo lahko skupaj spisali stran v zgodovini kluba. Zahvaljujem se vsem, še posebej 'staffu' za naklonjenost, spoštovanje in sodelovanje od prvega dne. Ta klub je zaradi vas še malce bolj poseben," je na Instagramu zapisal Alves.

Opravičilo za nekaj slabših trenutkov
"To sta bili dve leti vzdržljivosti in nenehnega truda, da bi izpolnil svojo nalogo. V življenju ima vse nek začetek, neko sredino in nek konec, danes pa sem prišel do končne točke. Opravičujem se, če kdaj nisem bil na primerni ravni, opravičujem se, če sem v kakšnem trenutku storil napako ... Želel sem le dati vse od sebe," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alves je PSG okrepil poleti leta 2017 in skupaj odigral 73 tekem ter dosegel osem golov, podelil pa je še 18 podaj. Nekaj tekem je odigral tudi na sredini igrišča, položaju, na katerem v karieri velikokrat sicer ni nastopil. Osvojil je vse, kar je moč osvojiti v francoskem nogometu (dva državna naslova in po enkrat oba francoska pokala ter superpokal), a ostal brez v Parizu tako težko pričakovane trofeje Lige prvakov. Ime njegovega naslednjega delodajalca še ni znano, je pa Alves že namignil, da si želi ostati na najvišji ravni.

Po poročanju katalonskega radia RAC1 se Alves ponuja Barceloni, ki še razmišlja o tem, če bi v ekipo vrnila nogometaša, ki je njene barve tako uspešno branil med letoma 2008 in 2016. Njegov povratek otežuje način, na katerega je Brazilec zapustil klub, saj je od tedaj že večkrat okrcal vodstvo, sicer naj bi bila prioriteta pri iskanju okrepitev v Barci položaj levega in ne desnega bočnega branilca.

'Upam, da ne boste pogrešali mojih norosti'
"Hvala vsem soigralcem za doživete trenutke, za skupni smeh, a tudi za dolgčas, ki sem ga moral zaradi vaše lenosti trpeti. Če se me boste nekega dne spominjali, si želim, da bi se me kot vsakodnevnega GOOD CRAZYJA (dobrega norega, op. a.), ki ima prekrasen nasmešek na obrazu, čisto energijo duše, kot profesionalnega in ciljem predanega delavca ... Kot nekoga, ki je od vas zgolj želel, da ste vsak dan boljši in vam je poskusil pojasniti pravi pomen besede ekipa. 'Velik objem vsem in upam, da ne boste pogrešali mojih norosti.' Z veliko naklonjenosti Good Crazy!!" je še sporočil Alves.  

Ne gre prezreti tudi dejstva, da PSG s slovesom Brazilca izgublja enega od "šefov" slačilnice in morda celo najtesnejšega zaupnika napadalca Neymarja Jr., o čigar prihodnosti in morebitnemu povratku v Barcelono je spet veliko govora. V kombinacijah za povratek na Camp Nou se je sicer v preteklosti pojavljal tudi Alves ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
24. 06. 2019 17.19
+1
Alves ""zablestel na Copi in se poslovil od PSG-ja . Kako tanka je meja med dobro in slabo igro. 90 minut te ni nikjer , lahko najslabši igralec tekme , zabije gol in postaneš junak tekme , ker pač slučajno dobro zadel žog . Kaj , če bi bilo v šoli tako , vse tri kvartale imaš slabo oceno , v zadnjem kvartalu pa dobiš petko, in tvoja končna ocena je pet. 22 dni v mesecu delaš malo ali nič , zadnji dan pa tako kot bi moral vse dni , pa si nagrajen s plačo za delo in ne delo za vse dni. Bilo bi čudovito.
User513426
25. 06. 2019 08.16
saj pri naši javni upravi je še bolje. 30 dni nič ne delajo oz. zelo malo pa dobijo vseeno veliko plačo za nedelo
jodr
23. 06. 2019 16.29
-1
Dani gre lahko pri svojih letih samo še v penzijo.
le?o
23. 06. 2019 15.59
+6
V peketu u neymarjem nazaj v barco.
le?o
23. 06. 2019 16.00
+3
nikoool
23. 06. 2019 12.42
-17
Zelo antipaticen clovek, ZELO!
Nimasmisla
23. 06. 2019 12.34
-3
a gre v penzijo