Nogomet

Alžirec Bensebaini z dvema goloma potopil Bayern, Mönchengladbach ostaja v vodstvu

Mönchengladbach, 07. 12. 2019 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometašem Bayerna tudi po menjavi trenerja in odhodu Nika Kovača v domačem prvenstvu še kar ne gre vse po načrtih. V 14. krogu nemške Bundeslige so izgubili z 1:2 na gostovanju pri Borussii Mönchengladbach. Bavarski ponos je sicer povedel z golom Ivana Perišića v 48. minuti, nato pa je popoln preobrat zrežiral Ramy Bensebaini.

Ramy Bensebaini
Ramy Bensebaini FOTO: AP

Če je trener Hans-Dieter Flick, ki je dobil priložnost po slovesu Nika Kovača, preporodil Bayern v Ligi prvakov, pa mu za zdaj to še ni uspelo v precej bolj natrpanem urniku domačega prvenstva. Na derbiju z vodilno ekipo Borussio Möcnhengladbach so sicer z golom Ivana Perišića Bavarci povedli v 48. minuti tekme, nato pa je na sceno stopil alžirski bočni branilec domače zasedbe Ramy Bensebaini. Ta je najprej zadel z glavo za izenačenje na 1:1 v 60. minuti, v sodnikovem podaljšku pa je zadel še z bele točke, potem ko je gostujoči branilec Javi Martinez nespametno podrl Marcusa Thurama. Borussia Mönchengladbach je z zmago ostala na prvem mestu Bundeslige, kjer ima točko prednosti pred RB Leipzigom. Ekipa (poškodovanega) Kevina Kampla je v 14. krogu doma s 3:1 premagala zasedbo Hoffenheima.

TEKMA

Bayern je s četrtim porazom sezone po večerni zmagi Bayerja nad Schalkejem padel celo na sedmo mesto in je trenutno izven mest, ki v prihodnji sezoni vodijo v evropska tekmovanja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
09. 12. 2019 14.28
A se komu zdi, da je bil tisto v podaljšku prekršek za penal??? Jaz ga nisem videl. A Nemčija še nima VAR-a, da nihče ni šel nič gledat?
cripstoned
08. 12. 2019 12.46
-4
cityu ne gre in mogoce bo po letosnji sezoni pepcek dobil nogo od sejka...dobre novice za bayern ki bi s pepom spet lahko samo konkuriral v domacem prvenstvu...liga prvakov je pa pravtako za pepa in tudi bayern v kolikor se vrne se vedno neznanka...
Mererrek
08. 12. 2019 09.16
+3
Pa tako so bili pametni da bo menjava trenerja prinesla rezultate :) Hoenes je prvi ki more it iz Bayerna pa Kovač
giovanni2
07. 12. 2019 18.29
-7
Še žal jim bo, da so nagnali Kovača.
resnicaosvobaja
08. 12. 2019 09.33
+2
Giovanni ti si verjetno rojen na hrvaškem, ki je bila pod Italijo, ker drugače se ne da razložiti zagovarjanje Kovača in tvojega nicka