Nogomet

Ambiciozni Tottenham na svoji klopi želi Antonia Conteja

London, 03. 06. 2021 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je Antonio Conte nedavno zapustil trenersko klop Interja, mu je priložnost za vrnitev v Anglijo ponudil Tottenham. Londončani si želijo na mesto športnega direktorja pripeljati tudi njegovega sonarodnjaka Fabia Paraticija.

Po poročanju otoških medijev je predsednik Tottenhama Daniel Levy med dolgotrajnim iskanjem naslednika Joseja Mourinha našel novo tarčo. To je Italijan Antonio Conte, ki je trenersko klop Interja iz Milana zapustil kmalu po tem, ko je z njim osvojil prvi naslov prvaka Serie A za ta klub po enajstih letih. Podobno kot Portugalec, ki ga je Levy odpustil med minulo sezono, je tudi Conte že osvojil premierligaški naslov s svojim londonskim rivalom Chelseajem.

Conte bi na klopi Tottenhama lahko nasledil Joseja Mourinha
Conte bi na klopi Tottenhama lahko nasledil Joseja Mourinha FOTO: AP

Naslednji trener mora igrati napadalen nogomet  

V angleških medijih se pojavljajo dvomi o primernosti sicer zelo uspešnega Conteja za vodenje Londončanov. Italijan podobno kot Mourinho velja za trenerja, ki večino svoje pozornosti nameni čvrsti igri v obrambi. Pri Interju se je po poročanju italijanskih medijev velikokrat tudi sporekel z vodstvom kluba. Inter naj bi zapustil ravno zato, ker se ni strinjal z načrtom kluba, da s prodajo svojih igralcev v poletnem prestopnem roku zasluži vsaj 80 milijonov evrov.

Antonio Conte je Inter zapustil po naslovu v Serie A.
Antonio Conte je Inter zapustil po naslovu v Serie A. FOTO: AP

Levy je v zapisu navijačem po sezoni navedel, da pri novem trenerju želi nekoga, ki "ima enake vrednote kot naš veliki klub. Ekipi bi tako povrnil slog igranja nogometa, po katerem smo znani. Ta je svoboden, napadalen in zabaven. Prav tako pa bo z nami delil željo, da v prvem moštvu blestijo mladi igralci z naše akademije." Tottenham mora odplačati nov stadion in zaradi posledic epidemije covida-19 ni v najbolj bleščečem finančnem stanju. Posledično bo Conte od Levyja najbrž zahteval zagotovila, da bo klub, ki je lansko sezono v Premier ligi zaključil na 7. mestu, v prihajajočih prestopnih rokih vložil veliko sredstev v nakup novih igralcev.

Daniel Levy
Daniel Levy FOTO: AP

Tottenham želi tudi nekdanjega športnega direktorja Juventusa

Po navedbah angleškega časopisa The Guardian naj bi si pri Londončanih želeli v klub pripeljati tudi nekdanjega športnega trenerja Juventusa Fabia Paraticija. Z njim je v torinskem klubu med letoma 2011 in 2014 že sodeloval tudi Conte. Skupaj sta osvojila kar tri naslove italijanskega prvaka. Verjetno je želja vodstva Tottenhama, da bi Italijana tokrat v Londonu skupaj napisala novo nogometno pravljico.

Koronavirus pasica nova


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.