Nogomet

Amir Ružnić v 10. Fuzbalu: Iličićev Bergamo je trenutno med najbolj varnimi mesti

Ljubljana, 30. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Božidar Bulat, Tomaž Lukač
Komentarji
3

"Bil sem povprečen nogometaš," odkrito priznava Amir Ružnić. Dejstva govorijo, da je zdaj nadpovprečno uspešen nogometni agent. Njegov najbolj znan klient je Josip Iličić, ki ga je nedavno obiskal v Bergamu – še pred meseci središču evropske "koronakrize".

"Bergamo je trenutno med najbolj varnimi mesti. Ljudje še vedno upoštevajo ukrepe. Nosijo maske, razkužujejo si roke. Pred vstopom v nogometni kamp Atalante ti varnostnik izmeri telesno temperaturo." Tako Izolan Amir Ružnić opiše nedavno izkušnjo iz Lombardije, kjer je obiskal priljubljenega "Jojota". Razkrije, da je za vzpon Josipa pri Atalanti največ naredil trener Bergamascov: "(Gian Piero) Gasperini je zahteven trener. Od Josipa Iličića zahteva stvari, ki jih ni počel prej. Jojo ni bil vajen toliko delati v obrambi, pri Gasperiniju izpolnjuje vse dolžnosti." Dodaja tudi, da je za Atalanto užitek igrati, saj da mesto živi s klubom: "Bergamo je Atalanta in Atalanta je Bergamo."

Amir Ružnić, Božidar Bulat, Tomaž Lukač
Amir Ružnić, Božidar Bulat, Tomaž Lukač FOTO: POP TV

Prav z Iličićem se je začel skokovit vzpon Amirja Ružnića kot nogometnega agenta. Nekdanjega branilca, ki je zbral približno 180 nastopov v prvi slovenski ligi, enega tudi za slovensko reprezentanco, je nato začela klicati večina perspektivnih, kakovostnih slovenskih igralcev. Ob Iličiću ima med drugim pod svojim okriljem še Benjamina Verbića, Petra Stojanovića, Roberta Berića, pa Andraža Šporarja, za katerega pove: "Pri njem je meja le nebo, ne bi se čudil, če bi že v kratkem prestopil v še večji klub."

Sicer iskreno priznava, da v tujini ne rastejo le rožice. Mlade fante, stare na primer 16 let, poziva, naj z odhodom iz Slovenije počakajo, saj da se je številnim nadobudnim igralcem zgodilo, da so se že pri 20 povsem izgubili. To velja še posebej v teh negotovih časih. Prepričan je namreč, da se bo "koronakriza" dotaknila tudi nogometa. Da bo to prizadelo veliko večino nogometašev in klubov. Še najmanj, če sploh, pa da se bo to dotaknilo evropskih velikanov in vrhunskih nogometašev, za katere meni, da bodo zadržali svojo vrednost.

Razgovoril se je tudi o tem, kako potekajo pogajanja s klubi, kako je s provizijami, zakaj je v Genovi osovražen in zakaj za potovanja po Evropi, pa čeprav se mora pričarati v Lizboni, veliko raje kot letala uporablja avtomobil.  

Amir Ružnić, Božidar Bulat, Tomaž Lukač
Amir Ružnić, Božidar Bulat, Tomaž Lukač FOTO: POP TV

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
02. 07. 2020 12.40
-1
Kdo je Ružnić- ruža?
User792410
30. 06. 2020 12.46
+15
Tipičen primer tega kar Ružnić govori o 16 letnih fantih, ki zaradi malo več denarja prestopajo v manj in bolj znane nogometne klube iz tujine je Oskar Cvjetičanin, sin političarke Alenke Bratušek. Nekdanji(?) mladi talent Triglava in kasneje Domžal, je kot mladinec prestopil v angleški Southhampton, se že čez leto dni vrnil v Domžale, sedaj pa ga te posojajo nižje ligašem, nazadnje se mi zdi Iliriji...
V SHESHELJ
02. 07. 2020 12.42
-1
Ker v Sloveniji ni denarja za špprtnike hoce vsak ven. Ko bos ti treniral vsak dan 2x na dan pa imel tekmo , in se ne smel prosto gibati brez tega da ti v klubu to dovolijo...boš razumel zakaj vsak 16.letnik razmišlja tako. Profi pogodba za 1500 eur...z vsemi omejitvami zivljenja...a je vredno? Raj delam za minimalca pa sm popoldne prost..zbudi se

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.