Nogomet

Ana Milović v klubu sto

Ljubljana, 02. 09. 2021 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska nogometna reprezentanca je v zadnjem obdobju naredila tektonske premike v razvoju. Napredek je viden na vsakem koraku, tako v organizaciji kot tudi v izvedbi na travniku. Nič čudnega, da se mednarodni avditorij vse bolj zanima za naše igralke. Slovenska nogometna reprezentantka Ana Milović spada med najboljše igralke SŽNL. Že dvakrat je bila ustoličena kot najboljša strelka lanske sezone. Kamničanka je prva strelka slovenske prve lige, ob tem je tudi najboljša strelka v zgodovini ljubljanske Olimpije. In ponudbe uglednih evropskih klubov že dežujejo. V drugem krogu prve ženske nogometne lige se je razveselila posebnega jubileja. Standardna slovenska nogometna reprezentantka je zabila stoti gol v karieri v domačem prvenstvu.

Ana Milović je že nekaj sezon prva strelka slovenske prve lige.
Ana Milović je že nekaj sezon prva strelka slovenske prve lige. FOTO: osebni arhiv

Prva strelka slovenskega prvenstva Ana Milović je sicer že nekaj časa na radarju nekaterih znanih evropskih ekip. Kličejo klubi iz Italije, Nizozemske in Belgije. Se obeta nova slovenska selitev v tujino? To bi bilo novo priznanje za slovenski ženski nogomet. 

Ana Milović je v mlajših letih trenirala atletiko, je za sto doseženih golov potrebovala zgolj 55 članskih nastopov. Članskega prvenca se je razveselila v 18. krogu sezone 2017/18, ko je, tedaj še v dresu Radomelj, zatresla mrežo Ankarana. 

A 20-letna Kamničanka, ki je zbrala trinajst nastopov za A reprezentanco in dosegla dva gola, ne prehiteva stvari. Najprej se želi povsem dokazati v domačem okolju in v reprezentanci, ponudbe pa bodo, če bo še naprej pridno zabijala gole, gotovo še prihajale. Sploh, ker se je pred dnevi razveselila posebnega jubileja. Mlada slovenska reprezentantka je proslavila stoti gol v prvi ligi in potrdila, da je v zadnjih letih najboljša strelka slovenske prve lige. Ana Milović je bila s kar petimi doseženimi zadetki najučinkovitejša igralka dvoboja med Ljubljančankami in Cerkljankami. Kamničanka je v gorenjsko mrežo pospravila pet žog, že v prvem polčasu se je podpisala pod "hat-trick". Izpostaviti pa velja prav 15. minuto, ko je mlada napadalka zadela drugič na tekmi in se razveselila stotega zadetka na tekmah SŽNL. Reprezentantka Slovenije je za takšen dosežek potrebovala zgolj 55 ligaških tekem. V povprečju torej dosega malce manj kot dva zadetka na srečanje. "Občutki so fantastični, vse nam gre, kot smo si zastavili, seveda pa je sezona še dolga in je vse mogoče. Želimo si nadaljevati in končati sezono v takem ritmu, kot smo začele. Z vsakim treningom se dvigujemo, kar je zelo pomembno. Na treningih dajemo vse od sebe, poslušamo in delamo po navodilih trenerja. Zadovoljna sem, da po prvih dveh odigranih krogih zasedam vrh lestvice najboljših strelk, tako mora tudi ostati," je v izjavi za Slovenski nogometni portal ob doseženem jubileju dejala mlada napadalka ljubljanske Olimpije.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.