Nogomet

Ancelotti: Ustvarjena sta drug za drugega

Neapelj, 20. 03. 2019 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izkušeni italijanski nogometni strokovnjak Carlo Ancelotti ne skriva naklonjenosti do svojega nekdanjega varovanca in kasneje tudi prvega pomočnika pri madridskem Realu Zinedina Zidana, ki je pred dnevi znova zasedel stolček kraljevega kluba. Trener Napolija je prepričan, da bo legendarni 'Zizou' z 'galaktiki' uspešen tudi v prihodnje.

"Real in Zinedine Zidane sta ustvarjena drug za drugega. Gre za popolno kombinacijo ugleda kluba in veličine nogometaša, ki je zaznamoval nogometno igro za vse čase," je izkušeni italijanski strateg Carlo Ancelotti, ki piše lepo zgodbo z nogometaši Napolija, v intervjuju za France Football slikovito opisal 'razmerje' med izjemnim 'Zizoujem' in 13-kratnimi evropskimi klubskimi prvaki, h katerim se je legendarni Francoz vrnil pred dnevi v želji, da jih popelje v novo ero rezultatske uspešnosti.

"Zaradi njune sinergije (med Realom in Zidanom, op. p.) sem prepričan, da bo uspešen tudi v svojem drugem mandatu na klopi Reala. Od prihodnje jeseni bodo vsi morali vnovič zelo resno računati na Real v vseh tekmovanjih, kajti Zinedine Zidane se je vrnil, vedoč, v kaj se spušča. Ima dovolj časa, da dodobra prevetri oziroma reorganizira moštvo po svojem okusu. Dobro je tudi to, da se je vrnil v marcu, saj si bo tako 'kupil' nekaj miru pred novo sezono, ko bo zopet pod konstantnim medijskim pritiskom in visokimi pričakovanji javnosti," je razpredal v 80. letih prejšnjega stoletja odlični bočni branilec AC Milana in dodal, da je Zidane pravi nogometni revolucionar.

Carlo Ancelotti je prepričan, da bo Zinedine Zidane uspešen tudi v svojem drugem mandatu na klopi madridskega Reala.
Carlo Ancelotti je prepričan, da bo Zinedine Zidane uspešen tudi v svojem drugem mandatu na klopi madridskega Reala. FOTO: AP

"Že v igralskih časih je imel vlogo desne roke trenerja na zelenici. Razmišljal je kot pravi strateg, pri Juventusu, denimo, mu je uspelo okoli sebe zbrati celotno moštvo. Poslušali so ga vsi, od prvega do zadnjega, vsrkavali informacije, ki jim jih je posredoval na igrišču, zato sem bil že takrat prepričan, da bo velik strateg," ni mogel prehvaliti svojega nekdanjega varovanca in sodelavca danes 59-letni Ancelotti.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
21. 03. 2019 13.44
Danes igra naša reprezentanca?
cripstoned
21. 03. 2019 09.28
-3
Tako kot real madrid ustvarjen za nogomet
apodgra
21. 03. 2019 07.38
-3
Če bo tako uspešen , kot je bil lansko sezono, pred odhod , potem, ne bomo govorili o ne vem kako velikem uspehu tega trenerja . La Ligo končal na drugem mesto s 17 točkami za Barcelono, izpadel iz španskega pokala , res pa je osvojil na dvomljiv način naslov lige prvakov-velika pomoč sodnikov. To je vse skupaj premalo , da bi lahko govorili o fantastični sezoni. Tudi Obrez je na tekmi proti Celti, neprestano, več kot 20 minut samo hvalil povratnega trenerja in mu pripisoval super kvalitete in sposobnosti . Oba predhodna trenerja sta bila kriva za vse , skratka nesposobna nogometna strokovnjaka. Počakajmo , da se odigra nekaj tekem in bomo hitro videli , kakšne novi/stari veter piha v ekipi Reala.
ehjaehja
21. 03. 2019 07.52
-2
apodgra
21. 03. 2019 08.40
-2
Zapiralo Nogomet mi je postranska stvar ,nikoli nisem in ne bom živel samo od gledanja nogometnih tekem. Kot nekdanji športnik rad gledam vse športe in uživam samo v gledanju , ne pa o zaslepljeni pripadnosti nekemu klubu . Oglašam se pa zato, ker mi ni vse eno , če nekdo ponižuje in podcenjuje športnika ,samo zato ,ker mu on kot tip ni všeč. Povedal ti bo vic, Butec reši samo morilskega utapljajočega butca .Drugi dan mu zdravnik sporoči, da se je obesil . Butec pa veselo odgovori ,ni se sam obesil , obesil sem ga jaz , da bi se posušil. Tako, ti rešuješ svoje ljubljence in jih sam z svojimi izjavami javno obešaš.
ehjaehja
21. 03. 2019 08.42
+0
zadrži vice za težke trenutke ko barca izpade iz lige prvakov:) pol ti jih bom tudi jaz par povedal,zmenjeno?
Peter Selan 1978
21. 03. 2019 09.08
+1
blazter
20. 03. 2019 21.44
+10
Zidane je eden najboljših nogometašev v zgodovini. Vodja.
Kairos22
20. 03. 2019 20.44
+19
Zidan je legenda nogometa in če kdo slučajno ni vedel tudi mojster juda!!!
idiu3krasne
20. 03. 2019 20.57
-27
Zidan je trol...že kot nogometaš je bil zahrbten ...zdaj še toliko bolj...poden od človega ...iz Alžirije.
Mynameisno
20. 03. 2019 21.07
+13
Pa ka ma veze odket je? Zidane je legenda taksa ka tij nigdar nes! Poben je pa tisti ka za drujge pijse ka so podn 😂
gogi_
20. 03. 2019 21.40
-8
Gizin dam ga vzem ce ni vazen od klje je. :)
solarcek1234
21. 03. 2019 07.22
+5
Sam stavek ,dovol pove, kdo po podno razmisla.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.