Nogomet

Ancelotti: Benzema je kot vino – z leti postaja boljši

Madrid, 24. 09. 2021 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Karim Benzema na začetku aktualne sezone zablestel v vsem svojem sijaju (osem zadetkov in sedem podaj), ga je na zadnji novinarski konferenci pred derbijem z Villarrealom razumljivo hvalil (tudi) strateg Reala Carlo Ancelotti. "Je kot vino, z leti postaja boljši," se je pošalil legendarni italijanski strateg na klopi galaktične zasedbe.

Statistika Karima Benzemaja v dosedanjem delu La Lige
Statistika Karima Benzemaja v dosedanjem delu La Lige FOTO: Sofascore.com

"Mislim, da mora biti zaradi tega, kar dela in kar je že naredil, na seznamu tistih, ki zlato žogo lahko osvojijo," se je glasil odgovor Carletta na vprašanje, ali si Benzema v bližnji prihodnosti zasluži prestižno nogometno nagrado zlata žoga. "Karim ima čas, da jo osvoji. To ni njegova zadnja sezona. Je kot vino, z leti postaja boljši," je še dodal Ancelotti. Francoski napadalec je blestel (tudi) na zadnji tekmi z Mallorco (dva gola in dve podaji), ki jo je Real dobil kar s 6:1. A Ancelotti je opozoril, da rezultat ni pokazal realnega stanja na zelenici. "Zadovoljen sem, to je bila boljša tekma kot tista z Valencio, toda rezultat je bil previsok. Do rezultata 4:1 je bila tekma konkurenčna. Hitro se je treba osredotočiti na stvari, ki jih je treba izboljšati," je priznal Italijan, ki ga čaka nov zahteven preizkus moči njegove zasedbe, ko na remodelirani Santiago Bernabeu prihaja zasedba Villarreala. 

Rumena podmornica je aktualni prvak Lige Evrope, kar je jasno opozorilo, da Ancelottijevo četo v soboto pozno zvečer čaka vse prej kot lahka tekma. "Gre za nasprotnika, ki je navajen tekem na visoki ravni, da ga premagaš, ti mora vse uspeti zelo dobro. Gre za zelo dobro organizirano ekipo," je Ancelotti pohvalil zasedbo iz Vila-reala. 

Carlo Ancelotti pravi, da pri Realu za zdaj doživlja poročno potovanje. "Ko se bo zaključilo, vam bom povedal," je dejal.
Carlo Ancelotti pravi, da pri Realu za zdaj doživlja poročno potovanje. "Ko se bo zaključilo, vam bom povedal," je dejal. FOTO: AP
Na vrhu lestvice strelcev La Lige sta dva Realova nogometaša: z osmimi goli je na vrhu Benzema, sledi Junior Vinicius s petimi zadetki.

Dotaknil se je tudi rezultatske krize pri Realovem največjem rivalu Barceloni, ki sicer v tej sezoni La Lige še ni izgubila, a ima po petih odigranih tekmah na svojem kontu vsega devet točk. "Nisem zadovoljen, če se kateri ekipi godi slabo, toda osredotočen sem na svojo ekipo, všeč so mi tekme," je kar malce diplomatsko odvrnil 62-letni strokovnjak. Temu se po vrnitvi na klop belega baleta vsaj za zdaj lahko smeji. Po šestih krogih La Lige je Real na vrhu lestvice s 16 točkami, galaktiki pa so dobili tudi edino tekmo Lige prvakov, ko so slavili v Milanu pri Interju. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
25. 09. 2021 12.50
+2
Benzema je eden izmed 3 najboljših centralnih napadalcev ta hip....v preteklosti se je podrejal Ronaldu in šele sedaj je zadihal s polnimi pljuči.Kljub temu da ima slabša krila kot jih je imel Ronaldo ima realizacijo še enkrat boljšo...Ne pozabimo ,da je Ronaldo med tekmami nonstop menjal pozicijo samo da bi dosegal zadetke...Carlo je to uredil na džentelmenski način ,tako kot vrhunski trenerji znajo postavit igralce in taktiko....Klovn Zidane(vsaka mu čast za igralska leta),pa je imel raspust sistema in ne igro....Brcaj na Ronaldota ,pol pa če bo gol OK,če ne bo pa tud OK...ane crisp-sej če bomo prvaki bo OK,če ne bo pa tud OK hahahahaha izjava stoletja nepozabljena..
cripstoned
27. 09. 2021 15.51
hahahahaha kaj ti dela ronaldo... se na. mnoga leta hejter.. to je enako kot če bi govorili da je messi uničil grizmana, dembeleja, ibro, krkica, delufeja, arthurja, de jonga, pauliha, vidala, pjanica in se vsaj 20igralcev ki se niso uveljavili v barceloni...
HALAcR7
25. 09. 2021 08.58
+1
Naj igara še to leto naslednjo ga itak menja halland
Konan
24. 09. 2021 21.34
-2
Je moral hlapca spilat ronciju, definitivno je bolj raznovrsten kot on, podaja in se veseli tudi če drugi zadanejo, timski igralec, ronci egoist, poden od osebka
Vladimir.Krutov
24. 09. 2021 20.40
+2
Med top 5 napadalcev v evropi...
Iniesta
24. 09. 2021 20.08
+4
Karim je vsekakor izredno koristen igralec, ni pa zunajserijski kot npr CR ….
samomojemnenje
24. 09. 2021 20.29
-1
Je pa bolj iznajdljiv in zna zgraditi napad in se vesili golov soigralcev.
+1
od nekdaj dober..le zapostavljen..vsi so igrali na crja..njemu pa drobtinice..koncno lahko zadiha in zaigra kot zna!!
samomojemnenje
24. 09. 2021 19.20
+4
Se strinjam s Carlom. Meni je bil Benz od nekdaj zelo dober napadalec, žal je bil dolgo let v senci Ronalda oz. je moral vse podrediti Ronaldu. Upam, da bo še nekaj let igral v taki formi in seveda čim manj poškodb.