Nogomet

Ancelotti: Benzemaja pogrešamo, a zadetke znajo dosegati tudi drugi

Madrid, 12. 03. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Reala so na najboljši možen način opravili z generalko pred povratnim obračunom osmine finala v elitni Ligi prvakov proti Liverpoolu sredi prihodnjega tedna. Po domači prvenstveni zmagi nad Espanyolom s 3:1 je strateg belega baleta Carlo Ancelotti nekoliko potarnal, da moštvo s kultnega Santiaga Bernabeua sicer pogreša poškodovanega francoskega napadalca Karima Benzemaja, a v isti sapi poudaril, da ima na razpolago dovolj širok kader za sledenje najvišjih ambicij v vseh tekmovanjih.

Španski mediji zopet opevajo igro zimzelenega Luke Modrića, ki je po njihovem mnenju odigral eno od tistih tekem, ki jih madridski Real, če je omenjeni 37-letni Zadrčan na svoji prepoznavi ravni, preprosto ne more izgubiti. 

Real je na koncu slavil s 3:1 in tako z odliko opravil z domačim izzivom, ki je služil za zadnji preizkus pred sredinim spektaklom v elitni Ligi prvakov, ko bo na Santiago Bernabeuu v okviru povratne tekme osmine finala gostoval angleški velikan Liverpool. "V zadnjem obdobju smo imeli nekoliko težav s slabšo učinkovitostjo v napadu. Uspeli smo si namreč pripraviti dovolj priložnosti tudi na tistih tekmah, na katerih nismo osvojili polnega točkovnega izkupička. Ta zmaga proti Espanyolu je več kot dobrodošla za prepotreben dvig samozavesti pred gostovanjem Liverpoola," je bil po tekmi zadovoljen novih treh točk trener Reala Carlo Ancelotti in se v nadaljevanju dotaknil tokrat odsotnega francoskega napadalca Karima Benzemaja.   

Vinicius Junior je bil eden od najvidnejših posameznikov ob zmagi Reala nad Espanyolom.
Vinicius Junior je bil eden od najvidnejših posameznikov ob zmagi Reala nad Espanyolom. FOTO: AP

"Jasno je, da pogrešamo tako kakovostnega nogometaša, kot je Karim. Dobro vemo, kako neizprosen je v kazenskem prostoru nasprotnika, ko je povsem nared za igro. Tokrat je bil odsoten zaradi poškodbe, upam samo, da se bo njegovo zdravstveno stanje do naslednje srede toliko izboljšalo, da nam bo lahko pomagal v boju za preboj med osem najboljših kolektivov na stari celini," je dejal 63-letni italijanski strokovnjak na začasnem delu v španski prestolnici.

"Kot sem že dejal, vsaka ekipa bi pogrešala takšnega nogometaša, toda Real ima v svojih vrstah še kar nekaj izjemno kakovostnih napadalno usmerjenih nogometašev, ki lahko v vsakem trenutku zapolnijo vrzel, ki je nastala s Karimovo odsotnostjo. Mi se bomo trudili, da moštvo maksimalno dobro pripravimo na ta povratni obračun z Liverpoolom, kaj nam bo pa to prineslo na koncu, bomo še videli," je bil jasen Ancelotti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 03. 2023 19.07
-3
Dons dobra novica za Barco...v kader se zvečer proti A. Bilbau vrača Lewa...
fihner
12. 03. 2023 15.04
-3
Uf, res močna generalka...
Kollerik
12. 03. 2023 12.29
-1
Benza včeraj res niso rabili, saj Espanyol dobesedno razširi noge pred vsakim strelcem v belem dresu... ..
cripstoned
12. 03. 2023 12.38
-1
real je pošteno na 2.mestu...barca na 1.pac ne... vsako drugo tekmo potrebuje sodniško pomoč, nasprotnika ki si bo dal sam gol ko si pa pripravi priložnost pa zgreši nemogoče... kaj praviš na 17let dolgo podkupovanje sodnikov??
dark horse
12. 03. 2023 14.41
-2
20 komentarjev o realu njihovih kao navijačev 🤣🤣🤣 jutri jih bo več kot 100 o članku o barcini tekmi. Toliko o navijačih 🙈
cripstoned
12. 03. 2023 17.02
+2
darkic toliko komentarjev kot jih imajo teme reala in ronalda zadnjih 10let ni imel nihxe...sicer je pa strah velik gospod jasno da se boste hejteri skrivali v temah o realu... to pa se ne pomeni da navijaci reala ne bomo komentirali korupcije barcelone...
dark horse
12. 03. 2023 17.49
+1
blazter
12. 03. 2023 11.03
+3
No, realno manjka igralec tipa Origi,,Choupo-Moting, zlata rezerva.
cripstoned
12. 03. 2023 10.31
+1
Benzema je manjkal na 10.tekmah v tej sezoni... Jasno da je napad reala brez njega slabsi... Problem je ker ostali niso zmožni zabijati golov konstantno kot to dela Benzema... Ima pa tudi ta zgodba svetlo stran in uprava reala že pospešeno išče novega napadalca...