Nogomet

Ancelotti po porazu s Cityjem: To ni normalna ekipa, najboljši so

Liverpool, 21. 03. 2021 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City je imel z Evertonom na četrtfinalnem obračunu pokala FA vse prej kot lahko delo, a so se varovanci Josepa Guardiole, ki v vseh tekmovanjih ostajajo v igri za naslov, uspeli prebiti v polfinale (2:0). Poln hvale na račun tekmecev je bil po obračunu nekdanjih trenerjev Bayerna sloviti Italijan Carlo Ancelotti.

Josep Guardiola je po novi zmagi svojega Manchester Cityja, ki se je nedavno z dvema zmagama (ravno tako z 2:0) prebil v četrtfinale Lige prvakov na račun Borussie Mönchengladbach, izpostavil dejstvo, da so njegovi varovanci izvrstne predstave nanizali ravno v najtežjem obdobju sezone.

"V teh mesecih, ki je najtežje obdobje v Angliji ‒ november, december, januar, februar, marec ‒, nam je uspelo nekaj osupljivega, to je neverjetno. To je eden največjih dosežkov, ki nam je skupaj uspel v res dolgem času. Seveda nismo osvojili ničesar in spet bomo osredotočeni na zadnja meseca tekmovanja, a šli bomo tekmo za tekmo," je napovedal Guardiola.

'Carlo je res neverjeten trener'
Ta se je s Cityjem v zadnjih letih specializiral za preboje (vsaj) do polfinala najprestižnejšega pokalnega tekmovanja na Otoku, ki ga lahko trenutno vodilna ekipa Premier League osvoji drugič v zadnjih treh letih. Naloga na Goodison Parku ni bila lahka, Everton je imel samo v prvem polčasu kar nekaj zrelih priložnosti, a se je izkazal rezervni vratar Zack Steffen, s črte lastnih vrat pa je žogo po strelu Yerryja Mine izbil Oleksandr Zinčenko.

"Vedeli smo, da bo tekmo dobil tisti, ki bo zadel prvi. Na srečo so bili igralci fantastični, čisto vsi, z Riyadom (Mahrezom) in Kevinom (De Bruynejem) v zadnji minuti pa nam je uspelo spremeniti ritem na drugi strani, kjer smo 'našli' gol in dobili tekmo ter se uvrstili v polfinale," je bil zadovoljen Guardiola, ki sta mu zmago prinesla eden najboljših posameznikov aktualne sezone Ilkay Gündogan v 84. in kapetan Kevin De Bruyne v 90. minuti.

"Pred nekaj tedni smo igrali z njimi in Carlo (Ancelotti) je tako izkušen in res neverjeten trener, ki točno ve, kaj morajo storiti v tem tekmovanju, da bi napredovali v polfinale. Vedeli smo, da se moramo prilagoditi," je starega znanca, oba sta v karieri vodila tudi münchenski Bayern, pohvalil Guardiola.

Statistika tekme Everton – Manchester City.
Statistika tekme Everton – Manchester City. FOTO: Sofascore.com

Ancelotti: V tem trenutku je City najboljši na svetu
Pohvale je hitro vrnil tudi Ancelotti, ki je Man. City brez ovinkarjenja označil za najboljšo ekipo v Evropi.

"Seveda smo žalostni, žalostni smo, ker smo izpadli iz pomembnega tekmovanja, a če sem pošten, mislim, da smo storili vse, kar smo lahko, zato ničesar ne obžalujemo," je dejal Ancelotti. "Res smo se 80 minut dobro merili z ekipo, ki je po mojem osebnem mnenju v tem trenutku najboljša na svetu. Dejstvo je, da smo bili konkurenčni, da smo se res dobro branili in da jim nismo dovolili velikih priložnosti 80 minut ... Nato pa so, seveda, s kakovostjo, ki jo imajo, izkoristili priložnosti in dobili tekmo, a ponosen sem na svoje igralce, ker so dali vse od sebe."

Dodal je: "Kot sem dejal ‒ Man. City v tem hipu ni normalna ekipa. Najboljši so."

Koronavirus pasica nova

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
21. 03. 2021 14.28
+1
Messi pojdi prosim v city igrat