Nogomet

Ancelotti pred trilogijo z mestnim tekmecem: Ne maram igrati proti Atleticu

Rijad, 10. 01. 2024 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Derbi med Real Madridom in Atletico Madridom je vselej vroč in nič drugega strateg Reala Carlo Ancelotti ne pričakuje od prihajajočih treh tekem, ko se bodo mestni tekmeci pomerili v treh različnih tekmovanjih. V 25 dneh se bodo nogometaši Belega baleta in Colchonerosi pomerili v španskem superpokalu v španskem kraljevem pokalu in domači LaLigi.

V Savdski Arabiji se začenja mini turnir za španski superpokal v katerem sodelujeta španski prvak (Barcelona) in pokalni prvak (Real Madrid) ter podprvaka obeh tekmovanj (Atletico Madrid je bil v lanski sezoni LaLige sicer tretji, drugi pa je bil Real Madrid, ki se je v superpokal že pred tem uvrstil kot zmagovalec španskega kraljevega pokala in Osasuna).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem polfinalu se bosta pomerila mestna tekmeca Real in Atletico Madrid, za katera bo to prvo izmed treh srečanj v naslednjih 25 dneh. Po španskem superpokalu se bosta prihodnji četrtek pomerila še v osmini finala španskega kraljevega pokala, na začetku februarja pa se bosta še drugič v sezoni pomerila v LaLigi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Seznam tekem je takšen, kakršen je," je Carlo Ancelotti dejal na novinarski konferenci pred polfinalnim obračunom, ko je bil vprašan o igranju treh madridskih derbijev v kratkem časovnem zaporedju, in dodal: "Osebno ne maram igrati proti Atleticu, saj je to ena najboljših ekip. Vedno je težko igrati proti njim. Mislim pa, da tudi oni razmišljajo enako. Smo dve zelo močni ekipi. Navijači bodo uživali v tekmah."

Prvič v sezoni sta se ekipi pomerili septembra v LaLigi, ko je s kar 3:1 slavil Atletico in s tem Realu prizadejal edini poraz v aktualni sezoni v vseh tekmovanjih. "Na zadnji tekmi, ki smo jo odigrali, so nas zelo prizadeli. Zdi se, da smo od takrat stvari popravili. Zagotovo smo sedaj boljša različica od tiste, ki smo jo prikazali na začetku sezone," je pred prvo izmed treh tekem prepričan Italijan na klopi Reala.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

Nazadnje sta se madridska tekmeca v španskem superpokalu pomerila v finalu leta 2023, ko se je redni del končal brez zadetkov, po enajstmetrovkah pa so se zmage veselili nogometaši Reala. Junak takratne tekme je bil Federico Valverde, ki se je v 115. minuti tekme žrtvoval in z brutalnim, a nujnim prekrškom zaustavil Alvara Morato, ki je sam tekel proti golu Reala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Lepo je igrati na teh tekmah. Najlepše je tekmovati z najboljšimi in Atletico je ena najboljših ekip v Španiji in na svetu. Uživali bomo v teh treh tekmah, bodo pomembne, če se želimo v tej sezoni boriti za vse lovorike," je pred trilogijo mestnih derbijev prepričan Valverde, ki je tudi pokomentiral omenjeni prekršek, za katerega si je prislužil rdeči karton: "Seveda bi to storil še enkrat, če bi se šlo za zmago. Če bi izgubljali s 3:0, tega ne bi storil, to ne bi imelo smisla. Na tisti tekmi pa smo bili izenačeni in to je bil odločilen trenutek. Ponovno bi to storil za svoje soigralce, za ekipo in svoj ponos, za to, kako sem bil vzgojen, in za svoje vrednote."

Valverde in Morata sta vajena medsebojnih obračunov.
Valverde in Morata sta vajena medsebojnih obračunov. FOTO: AP

Ancelotti je ob tem pohvalil Valverdejevo vsestranskost, saj se je v tej sezoni prilagodil novi, bolj osrednji vlogi v Realovi vezni vrsti. O Urugvajcu je Italijan govoril z izbranimi besedami: "Redko se zgodi, da najdemo nogometaša z njegovim profilom. Mislim, da se lahko še izboljša ... Je zelo skromna oseba. Na nek način je to dobro, vedno imam raje igralca, ki je bolj skromen kot pa aroganten, a včasih te aroganca lahko naredi močnejšega."

"Vsi turnirji so različni in imajo svoje edinstvene okoliščine," pa je pred srečanjem z mestnim tekmecem dejal Atleticov Diego Simeone in dodal: "Igramo dobro in se zavedamo, da igramo proti velikemu klubu, kot je Real Madrid. Izjemno spoštujem vse klube in tukaj smo, da se potegujemo za zmago."

"Velikokrat sva se pogovarjala, poznava se, saj sva veliko igrala drug proti drugemu. Živiva blizu in se včasih tudi vidiva. Vedno je med nama veliko spoštovanja," je Ancelotti povedal o dolgoletnem strategu Atletica. "Dobro se počutim v tem 'belem' vzdušju v Madridu in kot opazovalec mislim, da se Simeone dobro počuti v vzdušju Atletica. Ima idealen karakter zanje, če ga ne bi imel, ne bi zdržal toliko časa v enem klubu." Podobno bi se lahko reklo tudi za 64-letnega Ancelottija, ki na klopi Reala preživlja že svojo drugo epizodo. Ta bo po zadnjem podaljšanju pogodbe trajala vsaj do junija 2026.

Diego Simeone in Carlo Ancelotti
Diego Simeone in Carlo Ancelotti FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
10. 01. 2024 14.55
+10
Legendarna obrva.
Dany75
10. 01. 2024 12.56
-9
brawo Carlo, povsem tocno si povedal...žal minje Oblaka da je v takem klubu...pa mogoce se kaksen igralec se najde ki je ok,vsi ostali pa..skoda besed..odkar jih vodi Simeone so cudaki...in prav on je naredil take,zanj pa itak skoda izgubljat besed..
ledr
10. 01. 2024 13.09
+14
Sicer se kar strinjam s tvojim pisanjem... Bi te pa spomnil na Real Madrid v času, ko ga je vodil zloglasni Mourinho. A si že kdaj kje videl večje čudake, kot je bil takratni Real? No, za tisti Real je beseda "čudaki" resnično premila...
Franci123
10. 01. 2024 13.52
+10