Nogomet

Ancelotti spoštljivo o Mazzarriju: Nov trener vedno vnese dodatno motivacijo

Madrid , 29. 11. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Reala so z zmago v prejšnjem krogu Lige prvakov v Bragi potrdili napredovanje v osmino finala. Nocoj pa bi si v primeru remija ali zmage proti Napoliju že priigrali prvo mesto v svoji skupini. Carlo Ancelotti ima tako pred obračunom proti nekdanjemu klubu sladke skrbi, a ga kljub temu pričakuje zelo previdno. Prenos od 20.40 dalje na Kanalu A in VOYO.

Jude Bellingham je v tej sezoni še naprej v izjemni formi. Zadetek proti Cadizu je bil že njegov 14. v dresu Reala. Zadel je tudi na prvi tekmi proti Napoliju.
Jude Bellingham je v tej sezoni še naprej v izjemni formi. Zadetek proti Cadizu je bil že njegov 14. v dresu Reala. Zadel je tudi na prvi tekmi proti Napoliju. FOTO: AP

Štiri tekme, štiri zmage. Takšen je izkupiček Reala v tej sezoni Lige prvakov, kjer v skupini C nima prave konkurence. Nocojšnji tekmec Napoli namreč na drugem mestu zaostaja že velikih pet točk. Prva medsebojna tekma se je v Neaplju končala s 3:2 v korist gostov. 

"Šlo je za zelo izenačen obračun, v katerem sta imeli obe ekipi svoje trenutke. Nič drugače ne bo tokrat. Napoli je zelo nevaren, še posebej iz protinapadov prek Victorja Osimhena. Na to bomo morali biti pozorni," je na torkovi novinarski konferenci dejal Carlo Ancelotti

Italijanski strateg lahko nocoj vknjiži že 41. evropsko zmago na klopi Reala, s čimer bi se izenačil z legendarnim Miguelom Munezom. 64-letnik je beli balet najprej vodil med letoma 2013 in 2015, 2021 pa se je nato vrnil v beli del Madrida. 

Vmes je sezono in nekaj mesecev preživel tudi pri Napoliju, na katerega ima odlične spomine. "To je bilo obdobje, ko sem bil zelo veseL in srečen, zato tekme ne dojemam kot priložnosti za maščevanje," je pojasnil Ancelotti, ki je bil odpuščen decembra 2019, čeprav se je s klubom v tisti sezoni uvrstil v izločilne boje Lige prvakov. 

Statistična napoved spopada med Real Madridom in Napolijem
Statistična napoved spopada med Real Madridom in Napolijem FOTO: Sofascore.com

Ancelotti svari pred efektom novega trenerja 

Na vselej vroči trenerski klopi v Neaplju sedaj sedi Walter Mazzarri, ki je pred dvema tednoma nadomestil odstavljenega Rudia Garcio. Ancelotti ima o rojaku izbrano mnenje: "Je zelo izkušen in predvsem nekdo, ki do potankosti pozna italijanski nogomet. Sprememba trenerja vedno poskrbi za dodatno motivacijo pri nogometaših. To se je videlo že proti Atalanti."

Oba kluba sta si minuli konec tedna priigrala lepi popotnici pred obračunom petega kroga Lige prvakov. Real je v gosteh s 3:0 premagal Cadiz, Napoli je bil v Bergamu z 2:1 boljši od domače Atalante. 

Po remiju Girone z Atletic Bilbaom so Madridčani znova skočili na vrh španskega prvenstva. V tej sezoni jim tako na obeh frontah kaže odlično, Ancelottija pa lahko skrbijo predvsem poškodbe. Vinicius Junior, Aurelien Tchouameni in Eduardo Camavinga bodo najverjetneje manjkali do konca koledarskega leta. Pod velikim vprašajem je tudi izkušeni Luka Modrić, ki je imel proti Cadizu težave z mišico. Prvi vratar Thibaut Courtois in Eder Militao sta odsotna že dlje časa. 

Vinicius Junior zaradi poškodbe, ki jo je staknil v dresu brazilske reprezentance, v tem letu ne bo več igral.
Vinicius Junior zaradi poškodbe, ki jo je staknil v dresu brazilske reprezentance, v tem letu ne bo več igral. FOTO: AP

Ancelotti o poškodovanih ne razmišlja 

"Ne bi bilo pošteno, če bi razmišljali o tistih, ki jih ni. Moramo se osredotočiti na tiste, ki so zdravi. Prepričan sem, da lahko tudi brez odsotnih igramo na vrhunskem nivoju, ker smo zelo dobra ekipa," v svoje varovance verjame Ancelotti, ki je namignil, da bi lahko že proti Napoliju priložnost ponudil tudi nekaterim nadebudnežem iz Realove akademije.  

Ancelottiju dodatno samozavest vliva odlična forma na Santiago Bernabeuu, kjer Real ni izgubil že od začetka aprila. V Ligi prvakov je pred domačimi navijači zmagal na osmih od zadnjih devetih tekem. Madridčanom gre prav tako odlično proti italijanskim moštvom, saj so v nizu devetih zaporednih zmag proti predstavnikom iz Serie A. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
29. 11. 2023 09.49
+10
Sparaj danes igralce carlito tekma v soboto je pomembnejša od te danes...real je že tako ali tako uvrščen v izločilne boje ..
stoj?kov
29. 11. 2023 11.48
+6
ko je barca trojčke osvajala(la liga+copa+liga prvakov)se nismo nič šparal,vsako tekmo na zmago...to je ta razlika med barco in realom ;)
igyyp
29. 11. 2023 18.02
+0
Stojčkov: se boste mogli malo prišparat, imate malo težji razpored kot Real. ;)
stoj?kov
29. 11. 2023 18.22
+1
ma kakšno šparanje na tem nivoju?vse to so vrhunske ekipe
Malo_sutra
29. 11. 2023 09.04
+10
Legendarni Karlito obrva… vztraja še, malo se podružit z vnuki, jih spoznat to pa ne. Dečko misli da ima 30 let.