Nogomet

Arsenal le remiziral, United in Chelsea zanesljiva

London, 11. 01. 2020 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na uvodu v sobotni spored 21. kroga angleške Premier League je Crystal Palace gostil Arsenal. Londonska rivala sta si razdelila točki, na koncu je bilo 1:1. Chelsea in Manchester United sta bila bolj uspešna. Prvi je s 3:0 ugnal Burnley, rdeči vragi pa so Norwichu zabili še zadetek več. Velik spodrsljaj so si privoščili pri Leicester Cityju, lisice so doma klonile proti Southamptonu.

"Ubija strast, ubija vzdušje, ubija igro. Konec z VAR-om," so sporočali navijači domačih orlov.
"Ubija strast, ubija vzdušje, ubija igro. Konec z VAR-om," so sporočali navijači domačih orlov. FOTO: AP

Neumnost Aubameyanga in nova neprepričljiva predstava topničarjev
Topničarji so srečanje odlično odprli. Po lepi ekipni akciji je že v 12. minuti za 0:1 zabil prvi klubski strelec Pierre-Emerick Aubameyang. S prefinjeno asistenco se je izkazal Alexandre Lacazette. Crystal Palace na drugi strani v prvih minutah ni našel pravega recepta za razigrano četo Mikela Artete, a bolj kot se je polčas bližal koncu, bolj so se orli prebujali. V 41. minuti je nevarno zapretil Cheikhou Kouyate, izkazal pa se je Berndt Leno

V 54. minuti je imel Palace nov nevaren napad. Jordan Ayew se je znašel v lepi situaciji v kazenskem prostoru Arsenala, njegov strel pa je nesrečno preusmeril David Luiz, tako da je bil Leno brez pravih možnosti. Na potek srečanja je vplival tudi dogodek iz 67. minute, ko je strelec prvega gola na tekmi Aubameyang nepremišljeno podrl Maxa Meyerja. Sodnik Paul Tierney se je sprva odločil za rumeno kazen, a si je s pomočjo video sodnika premislil in Gabonec je moral predčasno pod prho. Topničarji si z igralcem manj niso upali tvegati, čeprav so bili v 82. minuti zelo blizu zmagi. Nicolas Pepe je sprožil nizek strel s kakšnih 15 metrov, a se je žoga od vratnice odbila nazaj v polje. Do konca je izid ostal nespremenjen – 1:1.

Chelsea že v prvem polčasu razblinil dvome
Jorginho v 27. in Tammy Abraham v 38. minuti sta poskrbela, da se je četa Franka Lamparda že na odmor odpravila z lepo prednostjo. Ta se je še povečala v 49. minuti, ko je v polno meril še Callum Hudson-Odoi. V zadnjem času neprepoznavni Burnley, ki je zabeležil še četrti zaporedni premierligaški poraz, v nadaljevanju ni zmogel priti nazaj v igro. Ostalo je pri visoki zmagi Chelseaja (3:0), po kateri so se The blues utrdili na četrti poziciji. 

Rashford je bil z dvema zadetkoma prvi mož rdečih vragov.
Rashford je bil z dvema zadetkoma prvi mož rdečih vragov. FOTO: AP


Razpoloženi mladeniči dovolj za Norwich
Tudi Manchester United je prišel do zaslužene in zanesljive zmage. Norwich City na Old Traffordu rdečim vragom ni bil dostojen tekmec, na koncu je bilo 4:0. V prvem polčasu je do svojega prvega zadetka prišel Marcus Rashford, ki je v 52. minuti izkoristil še najstrožjo kazen. Tik za tem je srečanje odločil Anthony Martial, končni rezultat pa je v 76. minuti postavil 18-letni Mason Greenwood. Zelo pomembna zmaga za United, ki Chelsea še naprej drži na petih točkah prednosti in ohranja realne upe na preboj med TOP 4.


Crystal Palace - Arsenal 

Premier League

Izid, Premier League, sobota, 21. krog:

Crystal Palace - Arsenal 1:1 (0:1)
Ayew 54.; Aubameyang 12. 
RK: Aubameyang 67.

Chelsea - Burnley 3:0 (2:0)
Jorginho 27. (11-m), Abraham 38., Hudson-Odoi 49.

Manchester United - Norwich City 4:0 (1:0)
Rashford 27., 52. (11-m), Martial 54., Greenwood 76.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.