Nogomet

Liverpoolu derbi s Tottenhamom, United in Chelsea zanesljiva

London, 11. 01. 2020 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na uvodu v sobotni spored 21. kroga angleške Premier League je Crystal Palace gostil Arsenal. Londonska rivala sta si razdelila točki, na koncu je bilo 1:1. Chelsea in Manchester United sta bila bolj uspešna. Prvi je s 3:0 ugnal Burnley, rdeči vragi pa so Norwichu zabili še zadetek več. Velik spodrsljaj so si privoščili pri Leicester Cityju, lisice so doma klonile proti Southamptonu. Za zaključek dneva je Liverpool v gosteh premagal Tottenham.

Firmino je bil junak Redsov. Dosegel je edini zadetek za novo minimalno zmago.
Firmino je bil junak Redsov. Dosegel je edini zadetek za novo minimalno zmago. FOTO: AP

Kdo bo prvak, ni več vprašanje
Prevlada Liverpoola se nadaljuje. Tokrat so Redsi – v značilnem slogu, z 1:0 – ugnali Tottenham, ki je sicer bil nevaren, a nikakor dovolj, da bi resno ogrozil aktualne prvake Lige prvakov. Redsi bi lahko povedli že v 3. minuti, ko je nevarno zapretil Roberto Firmino, a je Japhet Tanganga uspel rešiti situacijo pred domačimi vrati. Brazilec je na svoj račun le prišel v 37. minuti, ko je Paula Gazzanigo premagal s strelom iz neposredne bližine, vse pa je storil z odličnim sprejemom žoge. 

V drugem delu je Tottenham odigral nekoliko bolj odprto. Zlata priložnost se je Spursom ponudila v 82. minuti, po podaji Serga Aurierja je Giovani Lo Celso za laz zgrešil ob desni Alissonovi vratnici. Do konca se rezultat ni več spreminjal, ostalo je pri 0:1. To je za četo Jürgena Kloppa že 12. zaporedna zmaga, ob porazu Leicester Cityja pa imajo Liverpoolčani s tekmo manj že 16 točk prednosti. Na Anfieldu lahko počasi že začnejo hladiti šampanjce ...

Nemški strokovnjak in glavni arhitekt ta čas verjetno najboljše ekipe na svetu je po tekmi povedal: "Vse skupaj bi lahko že prej odločili. Morali bi. A ne glede na vse, na koncu ne bi mogel biti bolj zadovoljen. Do 72. ali 73. minute smo imeli 80-odstotno posest, nato smo nekoliko padli, a to je razumljivo. Tottenham je vrhunska ekipa, na srečo pa smo bili mi danes boljši." Liverpool je postal prvo moštvo v zgodovini petih najboljših državnih prvenstev, ki je na 20 tekmah zabeležilo 61 točk – Redsi so doslej 20-krat slavili in le enkrat remizirali. Poraza še ne poznajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neumnost Aubameyanga in nova neprepričljiva predstava Arsenala
Topničarji so srečanje odlično odprli. Po lepi ekipni akciji je že v 12. minuti za 0:1 zabil prvi klubski strelec Pierre-Emerick Aubameyang. S prefinjeno asistenco se je izkazal Alexandre Lacazette. Crystal Palace na drugi strani v prvih minutah ni našel pravega recepta za razigrano četo Mikela Artete, a bolj kot se je polčas bližal koncu, bolj so se orli prebujali. V 41. minuti je nevarno zapretil Cheikhou Kouyate, izkazal pa se je Berndt Leno

V 54. minuti je imel Palace nov nevaren napad. Jordan Ayew se je znašel v lepi situaciji v kazenskem prostoru Arsenala, njegov strel pa je nesrečno preusmeril David Luiz, tako da je bil Leno brez pravih možnosti. Na potek srečanja je vplival tudi dogodek iz 67. minute, ko je strelec prvega gola na tekmi Aubameyang nepremišljeno podrl Maxa Meyerja. Sodnik Paul Tierney se je sprva odločil za rumeno kazen, a si je s pomočjo video sodnika premislil in Gabonec je moral predčasno pod prho. Topničarji si z igralcem manj niso upali tvegati, čeprav so bili v 82. minuti zelo blizu zmagi. Nicolas Pepe je sprožil nizek strel s kakšnih 15 metrov, a se je žoga od vratnice odbila nazaj v polje. Do konca je izid ostal nespremenjen – 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chelsea že v prvem polčasu razblinil dvome
Jorginho v 27. in Tammy Abraham v 38. minuti sta poskrbela, da se je četa Franka Lamparda že na odmor odpravila z lepo prednostjo. Ta se je še povečala v 49. minuti, ko je v polno meril še Callum Hudson-Odoi. V zadnjem času neprepoznavni Burnley, ki je zabeležil še četrti zaporedni premierligaški poraz, v nadaljevanju ni zmogel priti nazaj v igro. Ostalo je pri visoki zmagi Chelseaja (3:0), po kateri so se The blues utrdili na četrti poziciji. 

Razpoloženi mladeniči dovolj za Norwich
Tudi Manchester United je prišel do zaslužene in zanesljive zmage. Norwich City na Old Traffordu rdečim vragom ni bil dostojen tekmec, na koncu je bilo 4:0. V prvem polčasu je do svojega prvega zadetka prišel Marcus Rashford, ki je v 52. minuti izkoristil še najstrožjo kazen. Tik za tem je srečanje odločil Anthony Martial, končni rezultat pa je v 76. minuti postavil 18-letni Mason Greenwood. Zelo pomembna zmaga za United, ki Chelsea še naprej drži na petih točkah prednosti in ohranja realne upe na preboj med TOP 4.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šov se mora nadaljevati
'The show must go on' (šov se mora nadaljevati, op. a.) je v zadnjih mesecih svojega življenja s skupino Queen prepeval legendarni Freddie Mercury. Pesem je ostala za vedno zapisana v glasbeno zgodovino, verjetno pa si jo v zadnjem času na glas prepeva tudi napadalec Southamptona Danny Ings. 27-letni napadalec, ki so se ga poleti odkrižali pri Liverpoolu, je v življenjski formi in se je čez noč prelevil v enega najbolj vročih angleških napadalcev. Proti Leicester Cityju je v 81. minuti zabil že svoj 14. gol v letošnji sezoni Premier League, svetniki pa so prav na račun tega zadetka presenetljivo slavili. Angleški napadalec se je obenem izenačil z Aubameyangom in Rashfordom na drugem mestu lestvice strelcev. Pred njimi je le lisjak Jamie Vardy, ki pa tokrat ni imel svojega dne. Na koncu je Southampton slavil z 2:1. 

Svetniki so dobili tretjo zaporedno premierligaško tekmo, brez poraza so na zadnjih šestih. Ings je po tekmi dejal, da je za zadnje odlične rezultate zaslužen predvsem ekipni karakter: "Hitro smo se znašli v zaostanku, a se nismo predali. Vemo, česa smo sposobni. Pred nami je jasen cilj. Od ponedeljka do petka garamo, da se lahko ob vikendih zabavamo, in to nam uspeva."

Premier League

Izid, Premier League, sobota, 21. krog:

Crystal Palace - Arsenal 1:1 (0:1)
Ayew 54.; Aubameyang 12. 
RK: Aubameyang 67.

Chelsea - Burnley 3:0 (2:0)
Jorginho 27. (11-m), Abraham 38., Hudson-Odoi 49.

Manchester United - Norwich City 4:0 (1:0)
Rashford 27., 52. (11-m), Martial 54., Greenwood 76.

Leicester City - Southampton 1:2 (1:1)
Praet 14.; Armstrong 19., Ings 81. 

Tottenham - Liverpool 0:1 (0:1)
Firmino 37. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
12. 01. 2020 14.28
+2
Liverpool ne popusca... res kapo dol Kloppu in igralcem... bojim sem le, da ne bodo zdrzali do konca na vseh frontah.... ker je ritem res ubijalski... zelim pa jim vse najboljse!
TvojPrijatelj
12. 01. 2020 14.03
-3
Neverjetno kaj dela Klopp z Liverpool-om. Iz lolekov in bolekov so postali nogometni bogovi ob katerih se cedijo sline celotnemu nogometnemu svetu AMPAK v medsebojnih dvobojih in boju za naslov prvaka pa proti Manchester CITYju še vedno nimajo nikakršnih možnosti! Guardiola je pa dokazano nepremagljiv.
er0nixx
12. 01. 2020 18.43
+1
11 zmag liverpoola , 7 remijev in 6 porazov proti cityju. gospodje so liverpoolčani proti citiju guardiola mislim da ima samo eno zmago proti klopu. klop je dohtar za guardiolo
KavčStrokovnjak
12. 01. 2020 12.39
+5
To kar uspeva L'poolu v tej sezoni še nisem videl v svojem življenju. Nobeni ekipi na svetu ni uspelo nič niti približno podobnega. Ampak Kloppo je realist. Nič jim še ni uspelo. So zgolj številke tako kot pri Luki Dončiču v NBA. Šele poleti bomo videli ali je L'poolu dejansko kaj uspelo. Kar pa je pomembno, je to, da imajo vse niti v svojih rokah in vse možnosti, da posežejo po zvezdah. Verjamem da v EU ne obstaja ekipa, ki bi lahko premagala, kaj šele ponižala L'pool letos. Od starost do mladincev, vsi igrajo s srcem in dušo za svoj klub in to je edini razlog zakaj letos redsi ne poznajo poraza. 30+ let sem čakal na to sezono! YNWA
mariomandzukic
12. 01. 2020 11.13
-10
Letos se zna zgodit da bomo v vseh 4 najjacih ligah Hrvati dvigoval pehare.. Lovren je prakticno ze sampion z liverpoolom, v spaniji smo že itak serijski prvaki, perisicev bayern je tud na dobri poti, sam Italija je vprašanje, ce bo Brizovicu ratal.. Pa mi ja v eni sezoni osvojimo vec, kot pa vsi slovenski nogometaši v celi zgodovini niso osvojil..
KavčStrokovnjak
12. 01. 2020 12.40
+5
jaomajku
12. 01. 2020 13.20
+2
Ne delaj si utvar mario. Vsi te igralci ki si jih nastel so drugorazredni in ne pripomorejo k uspehu ekipe toliko kot ti praviš. Samo zato ker se vam je posrecilo na svetovnem prventstvu (dvakrat penali+enkrat podaljski v izlocilnih bojih) se ne pomeni da ste glavni v nogometu. Tudi Saša Vujacic je igral v finalu lige NBA (vecino je bil na klopi) pa to ne pomeni da je najbolsi na svetu. Bodi realen do sebe in si ne laži...
er0nixx
12. 01. 2020 13.49
+1
ta tvoj hrvat v liverpoolu, počasi maha v slovo, če ni niti uvrščen med 18 v kikiriki pokalih v angliji, pol še ga nebo niti na podelitvi pokala na koncu sezone. Če še bo takrat sploh v liverpoolu
AS1983
12. 01. 2020 09.06
+8
Bravo liverpool, dobru grizejo, se naprej do koncne lovorike- premierlige
olimpija007
11. 01. 2020 21.40
-4
Kje ste madridski navijači juventusa? Seria A daleč najslabša
metallica-one
11. 01. 2020 21.38
+7
Neverjetna serija
mferk11
11. 01. 2020 21.34
+8
Liverpool lahko ustavi le še Karel Erjavec.
KavčStrokovnjak
12. 01. 2020 12.41
+2