Nogomet

Angleški klubi ne bodo dovolili nogometašem igranja za 'rdeče' reprezentance

London, 24. 08. 2021 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Elitnih 20 klubov angleške Premier League je odločilo, da v prihajajočem reprezentančnem ciklu svojim nogometašem ne bo dovolilo igranja za izbrane vrste, ki so na seznamu rdečih držav zaradi okužb z novim koronavirusom, je vodstvo premier lige zapisalo v izjavi za javnost.

Mohamed Salah se ne bo mogel udeležiti tekme z Angolo. Liverpool je o tem že obvestil egiptovsko zvezo.
Mohamed Salah se ne bo mogel udeležiti tekme z Angolo. Liverpool je o tem že obvestil egiptovsko zvezo. FOTO: AP

"Danes smo se težkim srcem, ampak družno odločili, da igralcem ne bomo pustili igranja za reprezentanco v državah, ki so na rdečem seznamu," se glasi uvodni odstavek izjave za javnost premierligaških klubov.

Ta odločitev vpliva na predvidoma 60 nogometašev iz 19 klubov, ki bi se morali pridružiti reprezentancam v 26 državah na rdečem covidnem seznamu, so še zapisali v izjavi. Kamen spotike je predvsem obvezna karantena ob prihodu nazaj na Otok, zaradi česar bi trpela fizična priprava nogometašev, obenem pa bi morali ob povratku izpustiti dva kroga v angleškem prvenstvu, en krog v evropskih tekmovanjih ter tekme tretjega kroga angleškega ligaškega pokala.

"Vzpostavili smo dolgotrajni dialog, vključno z Angleško nogometno zvezo in oblastmi, a se zaradi vse večje zdravstvene krize oblasti niso odločile za izjeme pri potovalnih omejitvah," so še zapisali v izjavi za javnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izvršni direktor elitnega angleškega nogometnega tekmovanja Richard Masters je dejal, da so klubi v Premier League vedno podpirali želje svojih igralcev, da zastopajo svoje države. "To je stvar ponosa vseh vpletenih. Vendar pa so klubi nejevoljno, a upravičeno prišli do zaključka, da bi bil v teh novih okoliščinah odhod igralcev v te države povsem nerazumen," je dodal Masters. "Razumemo izzive, ki obstajajo v mednarodnem koledarju tekem, in ostajamo odprti za izvedljive rešitve," je še dodal direktor lige.

Z odločitvijo želi vodstvo tekmovanja k dialogu povabiti tudi Mednarodno nogometno zvezo (Fifo), da bi z vsemi zainteresiranimi stranmi našla sprejemljiv zaključek perečega vprašanja, je še za konec zapisano v izjavi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rm122
24. 08. 2021 21.43
+1
LoL, ta svet gre v ku*ac
mpk2
24. 08. 2021 21.20
Slovenci bodo torej vsi lahko igrali 😉
Nimasmisla
24. 08. 2021 20.42
+3
Pametno navsezadnje ji oni veliko plačajo