Nogomet

Angleži in Italijani na derbiju brez golov, tretji remi Nemcev

Wolverhampton, 11. 06. 2022 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

V osrednjih dvobojih sporeda nogometne Uefine Lige narodov so v ligi A vse reprezentance iztržile po točko. V skupini 3 je Anglija v Wolverhamptonu gostila Italijo. Reprezentanci sta se razšli brez golov (0:0), remi je bil tudi na tekmi Madžarske in Nemčije (1:1). Tudi v drugi skupini lige A ni bilo zmagovalcev, Wales in Belgija sta igrala 1:1, Nizozemska in Poljska pa 2:2.

Anglija je v Wolverhamptonu gostila Italijo.
Anglija je v Wolverhamptonu gostila Italijo. FOTO: AP

V skupini 3 lige A je tako lestvica po treh krogih zelo zgoščena, saj ima Italija pet točk, Madžarska štiri, Nemčija – vse tri dosedanje tekme je končala z enakim izidom 1:1 – tri in Anglija dve.

Madžari so, potem ko so doma premagali Anglijo, na svojem terenu odščipnili še točko Nemcem. Zsolt Nagy je povedel svojo ekipo v vodstvo v šesti minuti, že tri minute pozneje je izenačil Jonas Hofmann. Nemčija je sicer imela terensko premoč, toda jalovo in do konca tekme se izid ni spremenil.

Za zanimivo nadaljevanje dogajanja v tej skupini so poskrbeli še Angleži in Italijani, razšli so se brez golov in z delitvijo točk, potem ko je Italija sicer rahlo prevladovala na začetku, v drugem delu pa so imeli premoč domači. A Angliji na zaradi kazni praznem stadionu v Wolverhamptonu ni uspelo maščevanje za 335 dni star poraz v finalu EP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poljaki, ki so na prejšnji tekmi doživeli polom z Belgijo (1:6), so bili tokrat precej boljši, toda na koncu so zapravili zmago. Vodili so namreč z 2:0, čeprav so igrali brez prvega zvezdnika Roberta Lewandowskega, zadela sta Matty Cash (18.) in Piotr Zielinski (49.). 

A domači so se pobrali, Davy Klaassen (51.) in Denzel Dumfries (54.) sta na hitro zrežirala izenačenje, za popoln preobrat bi lahko poskrbel Memphis Depay, ki pa je v sodnikovem dodatku zgrešil enajstmetrovko.

Valižani, ki so se pred desetimi dnevi uvrstili na SP v Katarju, so dobili prvo točko v Ligi narodov. Belgijo je v vodstvo popeljal Youri Tielemans (51.), za točko Walesa je v 86. minuti poskrbel Brennan Johnson (86.).

V nižjih ligah je že popoldne Ukrajina s 3:0 premagala Armenijo, v tej skupini lige B je nato Irska enako prepričljivo s 3:0 ugnala Škotsko. Romunija je premagala Finsko z 1:0, Črna gora ter Bosna in Hercegovina sta igrali 1:1. V ligi C so Ferski otoki z 2:1 premagali Litvo, Turčija pa je bila z 2:0 boljša od Luksemburga.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi vseh današnjih tekem:
 - liga A:
- skupina 3:
Anglija - Italija                 0:0

Madžarska - Nemčija               1:1 (1:1)

- skupina 4:
Nizozemska - Poljska              2:2 (0:1)

Wales - Belgija                   1:1 (0:0)

- liga B:
skupina 1:
Ukrajina - Armenija               3:0 (0:0)

Irska - Škotska                   3:0 (2:0)

- skupina 3:
Romunija - Finska                 1:0 (1:0)

Črna gora - Bosna in Hercegovina  1:1 (0:0)

- liga C:
- skupina 1:
Ferski otoki - Litva              2:1 (2:1)

Luksemburg - Turčija              0:2 (0:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.