Nogomet

Sterling odločen: Moramo ciljati na naslov, vse ostalo bo razočaranje

London, 11. 06. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentanca Anglije ima z evropskimi prvenstvi skoraj izključno slabe izkušnje. Dovolj o tem pove že podatek, da je v vsej zgodovini dobila le eno samo tekmo izločilnih bojev na EP. Poleg tega je samo enkrat slavila na uvodni tekmi in tudi tokrat bo naloga sila težka, saj se bodo trije levi pomerili s Hrvati. A varovanci Garetha Southgata so tokrat odločeni: na "domačem" turnirju nogomet vrniti, kamor po njihovem mnenju tudi spada – domov. Raheem Sterling je v nedavnem intervjuju celo dejal, da bi bilo vse drugo kot naslov prvaka razočaranje.

Angleži bodo v skupini D najprej igrali s Hrvaško, nato pa jih čakata še Škotska in Češka.
Angleži bodo v skupini D najprej igrali s Hrvaško, nato pa jih čakata še Škotska in Češka. FOTO: Sofascore.com

Raheem Sterling je pred začetkom turnirja o pričakovanjih spregovoril za revijo FourFourTwo, pri čemer ni skrival ambicij o tako želenem naslovu, ki ga v Angliji sanjajo vse od leta 1966, ko so legendarni Bobby Moore, Bobby Charlton, Gordon Banks in soigralci na domačih tleh osvojili naslov svetovnih prvakov. "Najprej je seveda treba priti iz skupine. V preteklosti sem poslušal ljudi, ki so govorili, da bomo že videli, kako se bo turnir razpletel. Sam pa nikamor ne grem brez razmišljanja o zmagi. Morda se zdi pretirano samozavestno, a če ne razmišljaš tako, zakaj sploh greš na takšno tekmovanje?" je odločen krilni nogometaš Manchester Cityja. 

"Ne želim biti preveč glasen, ker se ti besede lahko hitro vrnejo. Po drugi strani pa bi morali kot ekipa in tudi kot država ciljati na samo eno stvar: naslov prvaka. Vse drugo bo razočaranje. Da prideš do lovorike, moraš imeti od prvega dne zmagovalno mentaliteto." 

Wembley bo gostil vse tri tekme angleške reprezentance v skupinskem delu, obenem pa bo tudi prizorišče polfinalnih tekem in velikega finala. Zato se Sterling nadeja, da bo domač teren pomenil določeno prednost, čeprav bo število gledalcev na stadionih močno omejeno: "Med vožnjo proti stadionu jih bomo lahko videli, kar nam bo vlilo dodatno motivacijo. Vedno smo jih (navijače, op. a.) cenili, koronska situacija pa je pokazala, kako pomembni so. Brez njihove prisotnosti je nesmiselno igrati." 

Kot otrok je Sterling obiskoval osnovno šolo, ki je od Wembleyja oddaljena le nekaj sto metrov. Tako bo na EP-ju igral na praktično domačem dvorišču. "Saj veste, takšne stvari se zgodijo z razlogom. To poletje, v mojem rojstnem kraju. Imam dober občutek, celotno življenje sem garal za takšne trenutke," je optimističen nekdanji član Liverpoola, ki bo četrtič v karieri zaigral na velikem tekmovanju.

Angleži se na turnir pripravljajo v nacionalnem trening centru St. George's Park, kar je Sterling prav tako izpostavil kot prednost, ki je na prejšnjih turnirjih niso bili deležni. "Vsi poznamo ta kraj, zato bo to velika prednost. Osebno mi je bilo v letih 2014, 2016 in 2018 najtežje, ko sem se moral navaditi na tuje okolje. Želel sem se počutiti kot doma, a mi ni uspelo. Tokrat pa je drugače. Že dejstvo, da jemo domačo hrano, je velik plus." 

Pasica za nagradno igro dron

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

romantika umira
11. 06. 2021 11.18
+1
Zame je Belgija favorit pa naj se sliši še nevem kako smešno do polfinala ziher pridejo:)
turk1989
11. 06. 2021 11.17
-2
Večno precenjeni in luzeri.
TEDOxy50pMEDO
11. 06. 2021 10.27
+1
Na katerih kanalih bodo prenosi? Samo na šport klub?
TEDOxy50pMEDO
11. 06. 2021 10.52
Kolikor vidim, so sporedi na sport - tv si.
TEDOxy50pMEDO
11. 06. 2021 10.27
+0
"...bo naloga sila težka, saj se bodo trije levi pomerili s Hrvati." Avtor tega članka J(e).B(ise).!
CURVANORD Zanetti
11. 06. 2021 09.45
+1
Anglezi gredo po koncu skupinskega dela domov