Nogomet

Angleži prepričani: Higuain (že) zapušča Milan, seli se na Stamford Bridge

London, 17. 01. 2019 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

'Avantura' Gonzala Higuaina v dresu AC Milana, kot kaže, ne bo dolgo trajala. Po poročanju angleških medijev naj bi se namreč argentinski napadalec že v tem prestopnem roku poslovil od stadiona San Siro in se preselil v angleško prestolnico. Do konca sezone naj bi namreč branil barve Chelseaja.

Bo Gonzalo Higuain že v kratkem oblekel dres Chelseaja?
Bo Gonzalo Higuain že v kratkem oblekel dres Chelseaja? FOTO: AP
Da si trener Chelsea Maurizio Sarri želi moštvo okrepiti s klasičnim napadalcem, ni nikakršna skrivnost. Nekdanji strokovnjak Napolija ni zadovoljen z učinkom Alvara Morate in Olivierja Girouda ter je na zadnjih tekmah nekajkrat v vlogo 'devetice' postavil kar Edena Hazarda. A kot kaže se bo Sarriju izpolnila želja in bo znova združil moči s svojim nekdanjim varovancem iz Napolija Gonzalom Higuainom. 31-letni Argentinec se je sicer pred začetkom te sezone kot posojen igralec Juventusa preselil k Milanu, a se v rdeče-črnem dresu ni najbolje znašel. Da bi utegnil kmalu zapustiti San Siro, je namignil tudi trener sedemkratnih evropskih prvakov Gennaro Gattuso, besede pa bi naj kaj kmalu 'meso postale'. Chelsea je namreč, po poročanju portalov Sky Sports in Goal, v zaključni fazi pogovorov z Juventusom. Higuain naj bi se tako še pred koncem tega prestopnega roka iz Milana preselil v London. Do konca sezone bi tako kot posojen igralec nastopal za Chelsea, moštvo iz Stamford Bridgea pa bi imelo nato možnost, da 'El Pipito' od stare dame odkupi za 36 milijonov evrov.

Alvaro Morata je pri Chelseaju na izhodnih vratih.
Alvaro Morata je pri Chelseaju na izhodnih vratih. FOTO: AP

Morata v Madrid, Piatek v Milano?
Odhod Higuaina v Chelsea bi lahko sprožil verigo odmevnih prestopov. Športni direktor Milana Leonardo je namreč odločen, da na San Siro pripelje poljsko senzacijo Krzysztofa Piateka iz Genoe. 23-letni napadalec je s 13 goli trenutno drugi strelec italijanske Serie A. Gol več je dosegel le Cristiano RonaldoZa usluge Piatka se sicer zanima tudi madridski Real. Chelsea bi mesto v napadu za Higuaina spraznil s prodajo Morate. Nekdanji napadalec Real Madrida in Juventusa naj bi bil blizu povratka v Španijo. A tokrat ne bi odšel k Realu, ampak na drugo stran Madrida k Atleticu. Chelsea ob tem išče novo sredino še za enega napadalca, Michyja Batshuayija. Belgijec je prekinil posojo pri Valencii, za njegove usluge pa se je zdaj zagrel Monaco. Trener francoskega prvoligaša Thierry Henry si na vsak način želi moštvo okrepiti z napadalcem, s katerim je lani poleti sodeloval na svetovnem prvenstvu kot član strokovnega štaba belgijske izbrane vrste. Vse kaže, da bo zaključek januarskega prestopnega roka še kako zanimiv.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.