Nogomet

Angleži z vsem spoštovanjem do naših južnih sosedov: 'Za konec nas čaka ekipa pravih bojevnikov'

London, 17. 11. 2018 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnji medsebojni obračun na svetovnem prvenstvu v Rusiji je bil usoden za Angleže, Hrvaško pa je ponesel naravnost v finale (2:1). A na Otoku je dogajanje izpred mesecev že pozabljeno, razplet na Wembleyju pa bo lahko usoden tako za ognjene kot tudi varovance Garetha Southgatea.

Polfinalno tekmo je v 109. minuti odločil Mario Mandžukić.
Polfinalno tekmo je v 109. minuti odločil Mario Mandžukić. FOTO: AP

Svetovni podprvaki so na zadnji tekmi pred domačimi navijači ugnali Španijo, polni zagona, pa nameravajo iztržiti nove tri točke tudi v zadnji tekmi Lige narodov, lige A, skupine 4. "Razburljivo je bilo, ko smo izvedeli, da je Hrvaška premagala Španijo. Sedaj vemo, da na Wembleyju ne bomo igrali le za čast," je bil pred tekmo jasen Gareth Southgate, ki se dobro zaveda, da njegove varovance čaka nova težka preizkušnja.

Statistika zmag sicer govori v prid Angležev, ki so doslej v medsebojnih tekmah slavili štirikrat, a prav Hrvatje so bili tisti, ki so v Rusiji uničili angleške sanje o finalu. "Nekateri govorijo o evropskih kvalifikacijah 2007 in zmagi Hrvaške, ki nas je izločila iz Eura. Jaz na to ne gledam tako. Zame je pomembno le, da smo se nekaj naučili iz poraza v Rusiji in da bomo dokazali, kako smo se popravili. Ne glede na razplet tekme, to je izjemno leto za angleški nogomet. Za konec nas čaka ekipa pravih bojevnikov, ki je dokazala, da lahko visok poraz (6:0) v samo dveh mesecih spremeni v zmago. To pove vse o hrvaški mentaliteti in kvaliteti," je dejal angleški selektor.

"Proti Hrvaški moramo odigrati brezhibno," je prepričan Southgate.
"Proti Hrvaški moramo odigrati brezhibno," je prepričan Southgate. FOTO: AP

V skupini sicer vodi Španija s šestimi točkami, Anglija in Hrvaška s tekmo manj pa se nahajata na drugem ter tretjem mestu. V primeru zmage nad Angleži bi se Hrvatje zavihteli na vrh skupine, v primeru poraza pa bi se morali preseliti v nižji kvalitetnejšo ligo.

"To bo prava poslastica za navijače. Težijo nas poškodbe, kar prava škoda, a imamo nogometaše, ki bodo zakrpali praznino. Proti Hrvaški moramo odigrati brezhibno. Hrvati se zavedajo, da prihajajo na poln Wembley, ciljajo na zmago, tako kot tudi mi," je zaključil Southgate.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
18. 11. 2018 11.28
-1
diši po remiju:)
igyyp
18. 11. 2018 11.31
+5
Bi znalo bit, čeprav angleži bodo po moje šli na glavo ;)
apodgra
18. 11. 2018 09.57
+5
Danes bodo Angleži imeli priložnost pred svojimi gledalci pokazati in kakšnega testa so. Če jih bodo Hrvatje premagali ,potem se bo potrdili to , da se na otoku ne igra najboljši nogomet.