Nogomet

City v pokalu še poglobil Arsenalove rane, Brentford presenetil Newcastle

London , 22. 12. 2020 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V angleškem ligaškem pokalu smo dobili prva polfinalista. To sta postala Manchester City, ki je v gosteh pri Arsenalu brez težav slavil s 4:1, in drugoligaš Brentford, ki je doma z 1:0 presenetil Newcastle.

Statistika tekme Arsenal - Manchester City
Statistika tekme Arsenal - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Obračun na Emiratesu so bolje odprli gostje, ki so iz prve prave priložnosti že prišli do vodstva. V slogu letošnje sezone zaspana obramba Arsenala je po podaji Oleksandra Zinčenka povsem pozabila na osamljenega Gabriela Jesusa, ki je z glavo brez težav zabil za 0:1. Meščani so nadaljevali podobno silovito, a so bili pred vrati Runarja Runarssona premalo konkretni. Do tistega trenutka povsem nenevarni topničarji pa so odgovorili v 31. minuti. Gabriel Martinelli, ki je začel prvo tekmo po dolgotrajni poškodbi, je z leve strani lepo zaposlil Alexandra Lacazetta, ki je v skoku ugnal rojaka Aymerica Laporta za 1:1. Kmalu zatem je imel Jesus sijajno priložnost za novo prednost gostov, a se je odlično izkazal islandski vratar v vrstah domačih. 

Tudi drugi del se je začel podobno kot prvi, le da so tokrat gostje izkoristili svoje priložnosti. V 55. minuti je Riyad Mahrez izvedel prosti strel, ki je sicer šel naravnost v vratarja Runarssona, a kaj ko je ta komično posredoval in žogi nekako dovolil pot v mrežo za 1:2. Le štiri minute kasneje je obramba Arsenala še enkrat več zaspala, kar je po asistenci Fernandinha izkoristil nadarjeni Phil Foden, ki je Runarssona prekaljeno ugnal z lobom. Končni rezultat pa je z glavo v 73. minuti postavil Laporte, ki se je tako oddolžil za napako v prvem polčasu, ko je tik ob njem za Arsenal zabil Lacazette. 

Phil Foden proslavlja zadetek za Manchester City proti Arsenalu.
Phil Foden proslavlja zadetek za Manchester City proti Arsenalu. FOTO: AP

Še pred tem je Brentford, trenutno četrta ekipa druge angleške lige, doma presenetil Newcastle. Po izenačenem prvem delu je v nadaljevanju edini gol dosegel Joshua Dasilva. Brentford se je tako sploh prvič v svoji zgodovini uvrstil v polfinale enega od angleških pokalov.

Angleški ligaški pokal, 22. december, izida: 

Brentford – Newcastle United 1:0 (0:0)
Dasilva 66. 

Arsenal – Manchester City 1:4 (1:1) 
Lacazette 32.; Jesus 3., Mahrez 55., Foden 59., Laporte 73. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.