Nogomet

City v zaključku strl odpor Evertona

Bournemouth, Liverpool, 20. 03. 2021 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so v četrtfinalu FA pokala ugnali Everton z 2:0, potem ko sta v zaključku tekme v polno merila Ilkay Gündogan in Kevin De Bruyne. Southampton je pred tem slavil na gostovanju pri drugoligašu Bournemouthu s 3:0.

Ilkay Gündogan na tekmi Everton – Manchester City
Ilkay Gündogan na tekmi Everton – Manchester City FOTO: AP

Čeprav je gostujoči strateg Pep Guardiola pred tekmo za BBC dejal, da bo pristop njegovih varovancev, kot da bi šlo za finale, je svojim prvokategornikom vseeno namenil nekaj počitka. Med drugim so na klopi bili Kevin De Bruyne, John Stones in prvi vratar Ederson, kljub temu pa je bila postava Cityja še kako zvezdniška – začeli so Ruben Dias, Raheem Sterling, Gabriel Jesus in Phil Foden, denimo. 

Na drugi strani poškodovanega Jordana Pickforda ni bilo v vratih Evertona, namesto njega je začel Joao Virginia, ki je angleškega reprezentanta nadomestil že na nedavni tekmi proti Burnleyju, na ta račun pa je mesto na klopi našel slovenski up Žan-Luk Leban, ki je decembra praznoval šele 18. rojstni dan. 

V prvem polčasu je bil najbližje zadetku Yerri Mina, ki je po kotu streljal z glavo, šele na golovi črti pa je razčistil Oleksandr Zinčenko, ki je s tem preprečil govoto vodstvo domačih. V drugem polčasu je bil boljši City, ki je nadaljeval s terensko premočjo, za kar je bil nagrajen v samem zaključku. Najprej v 84. minuti, ko je z glavo v polno meril letos povsem prerojeni Ilkay Gündogan, v 90. minuti pa je končni izid postavil rezervist De Bruyne, ki je z levico premagal nemočnega Virginio.

Statistika tekme Everton - Manchester City
Statistika tekme Everton - Manchester City FOTO: Sofascore.com

FA pokal, 20. marec, izida:

Bournemouth – Southampton 0:3 (0:2)
Djenepo 37., Redmond 45., 59.

Everton – Manchester City 0:2 (0:0) 
Gündogan 84., De Bruyne 90.
Žan-Luk Leban (Everton) je bil na klopi

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
20. 03. 2021 20.29
Čestitke svetnikom....