Nogomet

Pokal FA: Arsenal in Man. United do napredovanja, čudež šestoligaša Chorleyja

London, 09. 01. 2021 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški Pokal FA, ki slovi po velikih presenečenjih, ko nižjeligaši ukanijo favorizirane in predvsem bogatejše nasprotnike, je znova postregel z obilo drame. Šestoligaš Chorley je z 2:0 ugnal Derby County, ki nastopa v Championshipu (drugi angleški nogometni ligi, op. a.). Premierligaški WBA je izpadel pri tretjeligašu Blackpoolu. Branilec naslova Arsenal je v podaljšku le uspel streti žilavi Newcastle (2:0). V zadnji tekmi dneva pa je Manchester United z 1:0 ugnal Watford.

Tretji krog Pokala FA, ko se prestižnemu otoškemu tekmovanju pridružijo vsi največji klub, tudi tokrat ni razočaral. Veliko presenečenje smo videli na Victory Parku, kjer je lokalni šestoligaš Chorley z 2:0 ugnal drugoligaša Derby County. S tem je postal sploh prvi klub iz šeste angleške lige po 30 letih, ki mu je v Pokalu FA uspelo izločiti prvo- ali drugoligaša. Za veliko slavje domačih amaterjev, ki so po tekmi v svoji skromni garderobi prepevali Adeline hite, sta zabila Connor Hall v 10. in Mike Calveley v 84. minuti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spodrsljaj WBA-ja, mučenje Evertona
Hiter izpad si je privoščil West Bromwich Albion, ki je proti 13. ekipi tretje lige, Blackpoolu, klonil po izvajanju enajstmetrovk. V peti seriji jo je za domače najprej izvajal Sullay Kaikai, a je bil nenatančen, tako kot tudi Mattheus Pereira, s čimer so se varovanci Sama Allardycea ekspresno poslovili od najstarejšega klubskega tekmovanja na svetu. 

Everton se je nepričakovano mučil proti predzadnji ekipi druge angleške lige, Rotherhamu. Odpor žilavih gostov je na Goodison Parku šele v podaljšku – v 93. minuti – strl Abdoulaye Doucoure. Do zelo pomembne zmage so prišli nogometaši Sheffield Uniteda, ki so v Premier League v veliki krizi, saj slavja po slabi polovici sezone sploh še ne poznajo in so tako prikovani na dno lestvice. Tokrat so v gosteh s 3:2 ugnali Bristol Rovers. Od premierligašev sta bila zanesljiva tudi Fulham, ki je v londonskem derbiju po podaljških strl QPR (0:2), in Leicester City. Lisice so na gostovanju pri Stoke Cityju dosegle poker zadetkov (0:4).

Statistika tekme Arsenal - Newcastle United
Statistika tekme Arsenal - Newcastle United FOTO: Sofascore.com

Topničarji in vragi zanesljivi
Aktualni prvak FA pokala Arsenal je branjenje lovorike začel doma proti Newcastle Unitedu. V zelo skromni nogometni predstavi nismo videli veliko priložnosti in kazalo je, da bodo potnika v četrti krog odločile enajstmetrovke. A so topničarji v drugem delu podaljška le uspeli zabiti dva zadetka. Prvega je v 109. minuti dosegel Emile Smith-Rowe, ki mu je z glavo lepo asistiral Alexandre Lacazette, drugega pa v 117. po lepi ekipni akciji Pierre-Emerick Aubameyang.

Napredovanje je rdečim vragom zagotovil tokratni kapetan Scott McTominay, ki je po asistenci Alexa Tellesa zabil že v peti minuti. Watford je v nadaljevanju sicer poskušal, a Deana Hendersona ni uspel premagati. Ole Gunnar Solskjaer je v drugem delu tempo stopnjeval tudi z zamenjavami, saj je na klopi začelo kar nekaj prvokategornikov, tako da so lahko v nadaljevanju s klopi vstopili Harry Maguire, Marcus Rashford in Anthony Martial.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alfi2
10. 01. 2021 10.38
+2
res žalostno kakšni zmazki od člankov. niti besedice o tem da je manjkala cela prva enajsterica + rooney, najlepše je samo napisat senzacija, ob toliko tekmah samo statistika ene tekme, rad bi verjel da je tudi 24 ur zdesetkala korona, ampak tako je vsak dan, vsako leto
igor1
10. 01. 2021 08.38
+2
slabo navado mate dejte na koncu clanka napisat rezultate in strelce zadetkov in to delajte pri vseh sportih
Uroš96
09. 01. 2021 20.57
+1
24ur, Chorley ni naredil nobene senzacije, so odlicna ekipa, in tudi na vseh stavnicah so bili favoriti!
Alfi2
10. 01. 2021 10.41
+3
no, pa vseeno, preden je odpadla prva enajsterica derbyja, so imeli kvoto 11..tako da niso bili ravno favoriti..