Nogomet

Anglija: Konec skoraj rekordnega prestopnega roka

London, 09. 08. 2019 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Klubi iz angleške prve nogometne lige so v poletnem prestopnem roku skupaj zapravili 1,52 milijarde evrov, kar je le malo manj, kot je dvajset klubov potrošilo leta 2017. Takrat so za okrepitve zapravili 1,54 milijarde, je zabeležila revizijska hiša Deloitte.

Odlični Belgijec Eden Hazard je London zamenjal za Madrid.
Odlični Belgijec Eden Hazard je London zamenjal za Madrid. FOTO: AP

Zadnji dan prestopnega roka v Angliji je najboljših pet klubov zapravilo 183 milijonov evrov, vendar so skupno toliko plačali le za 17 igralcev, kar je najmanj podpisov na zadnji dan po poletnem prestopnem roku 2009.

Največ je na angleški nogometni tržnici zapravil Arsenal, 167 milijonov evrov, na drugem mestu je s 162 milijoni Manchester City, tretji pa Manchester United s 156. Kar 11 od 20 klubov je sicer doseglo svoj nakupovalni rekord.

Arsenal je za hitronogega krilnega nogometaša Nicolasa Pepeja plačal zase rekordnih 80 milijonov evrov. United pa je poskrbel, da je angleški branilec Harry Maguire postal najdražji branilec v zgodovini, zanj so rdeči vragi Leicesterju odštelo 87 milijonov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Le Chelsea, Liverpool in Crystal Palace so s prestopi zaslužili več denarja, kot so ga zapravili.

Chelsea ima prepoved kupovanja novih igralcev, a je vseeno lahko za 43 milijonov odkupil Hrvata Matea Kovačića, ki je bil v klubu na posoji. Je pa njihova prodaja Belgijca Edena Hazarda v Real za 96 milijonov, odškodnina bi lahko narasla do 160 milijonov, na seznamu najdražjih prestopov v zgodovini.

Še drugo leto zaporedoma se je angleški prestopni rok končal dan pred začetkom nove sezone in ne šele konec avgusta ali na začetku septembra, kot je navada v večini evropskih držav.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lampsy8
09. 08. 2019 12.54
+4
Končno spet vikend s Premier League na razporedu.