Nogomet

Aubameyang junak zmage Arsenala, West Ham v končnici ugnal Chelsea

London, 01. 07. 2020 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Londonski Arsenal je prišel do tretje zaporedne zmage v vseh tekmovanjih. Na Emiratesu so topničarji ugnali zadnji Norwich (4:0), ki mu vse bolj grozi izpad iz lige. Everton je mesto v zlati sredini lestvice potrdil z zmago proti Leicester Cityju (2:1), Newcastle je v gosteh razbil Bournemouth (1:4), na zadnji sredini tekmi pa je West Ham presenetljivo ugnal Chelsea (3:2).

Aubameyangova statistika proti Norwichu.
Aubameyangova statistika proti Norwichu. FOTO: Sofascore.com

Arsenal je na domačem Emiratesu v slogu letošnje sezone tekmo začel medlo. Do prve priložnosti so tako prišli gostje, z velike razdalje je zapretil branilec Ben Godfrey, a je vratarja Emiliana Martineza rešila vratnica.  Nato so topničarji nekoliko stopili na plin, z glavo je lepo priložnost zapravil Alexandre Lacazette, kmalu zatem pa je v polno meril Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonski napadalec je kaznoval veliko napako vratarja Tima Krula, ki je ob preigravanju izgubil žogo, tako da prvi strelec Londončanov ni imel težav pri zaključku. Aubameyang je imel prste vmes tudi štiri minute kasneje, ko je asistiral Granitu Xhaki za 2:0. Švicarski reprezentant je kronal lepo ekipno akcijo, ki jo je z dolgo podajo začel David Luiz.

V drugem delu je bil Aubameyang še enkrat v središču pozornosti, ko je po napaki Josipa Drmića z 19. prvenstvenim zadetkom v letošnji sezoni potrdil zmago domače ekipe. V 77. minuti je prvič v majici Londončanov zaigral branilec Cedric Soares, ki pa je po vsega nekaj minutah zabil zadetek za končnih 4:0. 

Istočasno sta bili na sporedu še dve tekmi. Newcastle je na gostovanju razbil potapljajoči se Bournemouth s 4:1. Srake so po zmagi varne na 12. mestu, češnjam z južne obale pa ne kaže dobro, saj so s 27 točkami na 19. mestu. Do zmage je prišel tudi Everton, ki je z 2:1 ugnal tretjeuvrščeni Leicester City. Karamele so oba zadetka zabila že do 16. minute, ko sta v polno merila Richarlison in Gylfi Sigurdsson.

Statistika tekme West Ham United - Chelsea
Statistika tekme West Ham United - Chelsea FOTO: Sofascore.com

Londonski derbi brez zmagovalca
V zelo pomembni tekmi za obe ekipi sta se merila West Ham United in Chelsea. Domači se presenetljivo borijo za obstanek, Chelseajevi mladci pa so letos pokazali več, kot si je marsikdo predstavljal, in so na odlični poti za uvrstitev v Ligo prvakov. 

V 42. minuti je za vodstvo gostov z enajstmetrovke zabil Willian, a prednost Bluesov ni trajala dolgo. V tretji minuti sodnikovega podaljška je Tomaš Souček izenačil z glavo po podaji iz kota. Češki vezist je v polno sicer meril že v 34. minuti, a je bil njegov zadetek po posredovanju VAR-a razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. 

Kladiva so v drugi del vstopila sanjsko. V 51. minuti so prvič na tekmi vodila, potem ko je po sijajni podaji Jarroda Bowna zabil Michail Antonio. Chelsea pa je imel pripravljen odgovor. Willian je še drugič na tekmi zadel s prekinitve, tokrat s prostega strela. In ko je že kazalo, da si bosta kluba razdelila točki, so domači izpeljali hiter protinapad v 89. minuti, Antonio je lepo zaposlil rezervista Andreja Jarmolenka, ki je nato z natančnim strelom premagal nemočnega Kepo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.