Nogomet

Angleški klubi napovedali bojkot družbenih omrežij

London, 25. 04. 2021 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
6

Angleški nogometni klubi bodo naslednji teden protestno za nekaj dni prekinili objave na družbenih omrežjih. Za takšen korak so se odločili, da bi opozorili na vse bolj razširjeno problematiko nadlegovanja in rasizma na teh spletnih omrežjih.

Pobudi za protestni bojkot, ki jo je sprožilo vodstvo elitne Premier league, so se pridružili še klubi angleške druge lige (EFL) ter ženske nogometne lige (WFL). Opozorilni mrk na družbenih omrežjih se bo začel v petek, 30. aprila, ob 15. uri in se končal v ponedeljek, 3. maja, ob 23.59, so sporočili.

Kot so pojasnili pri vodilni angleški nogometni ligi, gre za odgovor na vse pogostejše in ponavljajoče se zlorabe in rasistične napade na teh omrežjih, ki so jih deležni nogometaši in drugi udeleženci teh tekmovanj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V pojasnilu so zapisali, da se zavedajo pozitivne plati sodobnih komunikacijskih metod, njihove velike moči in vpliva, ki ga imajo na stike med navijači in klubi. A po drugi strani opozarjajo, da bodo lahko le s skupnimi močmi prisilili družbo in podjetja, ki upravljajo ta omrežja, da se ostreje odzovejo na takšno spletno nadlegovanje.

"Rasistično obnašanje v kakršni koli obliki je nesprejemljivo, ne moremo mirno spremljati, kako se nadaljujejo napadi na naše igralce na teh omrežjih," je odločitev pojasnil izvršni direktor lige Richard Masters. Klubi in ostali, ki se bodo pridružili akciji, bodo začasno nehali objavljati na Facebooku, Twitterju in Instagramu.

Doslej so se zaradi takšnih razlogov za bojkot družbenih omrežij že odločali posamezniki ali klubi, med najbolj znanimi je nekdanji francoski zvezdnik Thierry Henry, kot zadnja pa sta to pred tedni naredila valižanski klub Swansea City in škotski prvak Glasgow Rangers.

Tudi klubi v Premier League bodo del  opozorilnega mrka na družbenih omrežjih.
Tudi klubi v Premier League bodo del opozorilnega mrka na družbenih omrežjih. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JernejKopitar
25. 04. 2021 15.13
+1
👏......ustavimo sovražni govor.....💪
JernejKopitar
25. 04. 2021 15.12
+1
👏.....ustavimo sovražni govor.....💪
PE PE BOLCEV
25. 04. 2021 13.48
-2
Stop rasizmu! Stop ksenofobiji! Stop homofobiji! Stop sovinizmu!
bosko1111
25. 04. 2021 13.28
+2
silvijadado
25. 04. 2021 13.08
+5
Pokleknite pred belci, mogoče bo pomagal
borjac
25. 04. 2021 12.33
+10
Sami ste odprli Pandorino skrinjico, sedaj pa bi radi hudobnega duha strpali nazaj, bojim se da vam ne bo uspelo, požrešnost po denarju gospodje je dvorezen meč.