Nogomet

Ante Vukušić zapušča Olimpijo

Ljubljana, 08. 01. 2021 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Ante Vukušić je poleti leta 2019 okrepil vrste ljubljanske Olimpije in za zmaje dosegel kar lepo število golov. Hrvat zdaj zapušča Ljubljano, saj je s klubom sporazumno prekinil pogodbo.

Hrvaški nogometaš iz Sinja po sezoni in pol zapušča Olimpijo. V zeleno-belem dresu je zbral 50 nastopov in dosegel 28 golov ter dodal še devet podaj. V sezoni 2019/2020 je 29-letni napadalec s 26 doseženimi goli osvojil naziv najboljšega strelca slovenskega državnega prvenstva. 

Ante Vukušić je ob slovesu za klubsko spletno stran dejal: "Najprej bi se želel zahvaliti gospodu Milanu Mandariću. Z njim sem imel odličen odnos od prvega dne, ko sem prišel k Olimpiji. Od začetka je verjel vame. Omogočil mi je, da igram za Olimpijo in se pokažem v pravi luči. Res mu želim obilo uspeha, tako v poslovnem kot zasebnem življenju. Zahvaliti bi se želel še vsem soigralcem, s katerimi sem delil slačilnico, pa tudi osebju kluba, ekonomom, fizioterapevtom in zaposlenim v klubskih pisarnah."

"Ko sem prišel, je bilo, kot da bi prišel v družino. Tukaj sem spoznal veliko prijateljev in prekrasnih ljudi. Organizacija je bila odlična, res smo bili kot družina in prijatelji na igrišču in zunaj njega. Prvič v življenju se mi je zgodilo, da se z nobenim nikoli nisem sprl na igrišču in zunaj njega. Resnično mi je žal, da nam ni uspelo osvojiti naslova z Olimpijo, ki smo si ga tako želeli. Prvo leto v Olimpiji je bilo res nepozabno in ga nikoli ne bom pozabil. Sploh dokler so bile tribune še polne pred covidom-19. Nikoli ne bom pozabil navijačev, ki so mi vedno nudili podporo. Niti enkrat v tem letu in pol v Ljubljani nisem slišal grde besede o meni," je še dejal Hrvat, kje pa bo nadaljeval kariero, pa kot kaže, ni znano.

Ante Vukušić je k Olimpiji prišel julija leta 2019.
Ante Vukušić je k Olimpiji prišel julija leta 2019. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
08. 01. 2021 11.02
+4
Najboljši strelec sezone in spoštovanja vreden igralec, z njim je Olimpija igrala bolj dopadljiv nogomet za gledalce, posebej v navezi s Tomičem, Čekičijem in Savičem. Njegove izjave samo potrjujejo kultiviran odnos do kluba in navijačev; upam, da bo uspešno igral še naprej, ker njegov vzdevek iz Hajduka, Ante Sinjski diamante, še kako drži.
V SHESHELJ
08. 01. 2021 10.50
+2
cokli
08. 01. 2021 10.30
+2
To je Rudonja pokasiral odskodnino.