Nogomet

Apoel Belca in Bezjaka potrdil napredovanje, gol Šporarja ni pomagal Slovanu

Nyon, 12. 12. 2019 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvi polovici tekem zadnjega, 6. kroga skupinskega dela nogometne evropske lige je znanih 27 od 32 udeležencev 1/16 finala tega tekmovanja. Med temi je tudi Apoel Vida Belca in Romana Bezjaka. Dinamu Kijevu Benjamina Verbiča pa je spodletelo, prav tako Slovanu Andraža Šporarja, ki se je vpisal med strelce.

Med udeleženci šestnajstine finala tega tekmovanja je Apoel Vida Belca in Romana Bezjaka. Apoel je v zadnjem krogu gostil Sevillo in potrdil prvo mesto v skupini A z zmago z 1:0. Belec je branil celo tekmo, Bezjaka pa ni bilo v ekipi.

apoel

Benjamin Verbič pa je z Dinamom lovil zmago proti odpisanemu Luganu Domna Črnigoja, a na koncu igral le 1:1, potem ko je Viktor Cigankov za domače izenačil šele v 94. minuti. Verbič zaradi kazni ni igral, Črnigoj pa je v igro vstopil v 84. minuti.

dinamo

V skupini H sta bila neuspešna CSKA Moskva Jake Bijola, ki je danes sicer zmagal z 1:0 v Barceloni proti Espanyolu (Bijol je igral od 86. minute), in Ferencvaros Mihe Blažiča in Kenana Bajrića, ki je igral 1:1 v gosteh proti Ludogorcu. Miha Blažič je igral celo tekmo za Ferencvaros.

V skupini I je brez 1/16 finala ostal St. Etienne Roberta Berića, potem ko je izgubil v Wolfsburgu z 0:1 (Berić je igral celo tekmo). Nemci in Gent, ki je ugnal Oleksandrijo z 2:1, so napredovali.

V skupini K pa sta napredovala Braga, ki je s 4:2 zmagala pri Slovanu iz Bratislave (Andraž Šporar je igral celo tekmo ter dosegel gol in podajo za Slovan, Kenan Bajrić pa je igral od 76. minute za Slovan), ter Wolverhampton, ki je s 4:0 odpravil Besiktas.

slovan

sporar

V 1/16 finala so tako Sevilla, Apoel, Basel, Getafe, Sporting, Lask Linz, Celtic, Cluj, Espanyol, Gent, Wolfsburg, Braga, Wolverhampton, Manchester United, Alkmaar, Malmoe, Koebenhavn, Arsenal, Eintracht, Porto, Rangers, Ludogorec, Istanbul Basaksehir in Roma.

Iz lige prvakov se bodo tem pridružili Brugge, Olympiacos, Šahtar Donjeck, Bayer Leverkusen, Salzburg, Inter Milano, Benfica in Ajax.

lestvica

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.