Nogomet

Arbeloa o Mourinhovem izbruhu v slačilnici: Danes imamo v ekipi Cafuja!

Madrid, 07. 05. 2020 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Španski branilec Alvaro Arbeloa je v sezonah, ki jih je pri madridskem Realu preživel pod taktirko Joseja Mourinha, veljal za enega najzvestejših "vojščakov" Portugalca, proti kateremu se je do zadnje tekme na Santiagu Bernabeuu obrnila skoraj vsa slačilnica.

Arbeloa (levo) ob Joseju Mourinhu, na treningu pred tekmo Lige prvakov z Lyonom ju spremlja kapetan Iker Casillas.
Arbeloa (levo) ob Joseju Mourinhu, na treningu pred tekmo Lige prvakov z Lyonom ju spremlja kapetan Iker Casillas. FOTO: AP

Jose Mourinho je v trenerski karieri pred mikrofoni izrekel nekaj nepozabnih izjav, nekaj "biserov" pa je prihranil tudi za svoje varovance v slačilnici. Nekdanji branilec Real Madrida in španske reprezentance, zdaj pa Realov ambasador Alvaro Arbeloa se je v pogovoru z znanim obrazom YouTuba Valentijem Sanjuanom spominjal nekaj najbolj napetih trenutkov, ki jih je preživel v družbi Portugalca.

"Mislim, da je bilo proti Sevilli ... V prvem polčasu sem vedno igral na njegovi strani (na boku ob klopeh, op. a.), takrat pa me je prestavil na drugi bok. Ko si bolj oddaljen od trenerja, igraš svobodneje. Šestkrat ali sedemkrat sem šel v napad in ob polčasu je rekel: 'Danes imamo v ekipi Cafuja! Kam pa gre Cafu tolikokrat v napad?' Govoril je le meni, ni pa mi točno rekel, kaj si od mene želi," je v smehu dejal Arbeloa.

Bil je zvezdnik kot Cristiano Ronaldo
Španca, ki je v karieri nosil tudi dres Liverpoola, so madridski mediji predstavili kot enega najzvestejših pribočnikov Portugalca vse do njegovega odhoda iz Madrida. Tudi več let po tem, ko sta se njuni športni poti ločili, Arbeloa pravi, da je "velik privrženec" trenerja.

"A bolj sem privrženec Joseja (kot da bi bil privrženec njegovega trenerskega dela, op. a.). Imam ga za prijatelja. Bil je trener, pod katerim sem se učil, užival in delal kot žival, z njim se nisi nehal smejati, ker ima na tisoče anekdot. Senzacionalen tip je in zanj se je vredno potruditi, name je imel velik vpliv profesionalno in zasebno," pravi 37-letnik iz Salamanke.  

"Na treningih te je bil sposoben na smrt izmučiti, nato pa s tabo zbijati šale, kot da je tvoj soigralec. Bil je zvezdnik kot Cristiano (Ronaldo), težko je najti koga takšnega, ki bi bil medijsko tako izpostavljen kot igralci." 

'Lepi trenutki prevladali nad tistimi, ki niso bili tako lepi'
Veliko polemik je bilo glede odnosa med Mourinhom, Arbeloo in dolgoletnim kapetanom članskega moštva Reala Ikerjem Casillasom, ki ga je portugalski strateg v nekem trenutku tudi posadil na klop.

"Zdaj imava z Ikerjem senzacionalen odnos. Že nekaj časa se nisva videla, a takšne situacije moraš pustiti za seboj in ohraniti vse dobre reči. Doživel sem zelo lepe trenutke, ki bodo v spominu prevladali nad tistimi, ki niso bili tako lepi," pravi član šampionske španske reprezentance s svetovnega prvenstva 2010 v Južni Afriki.

Barcelona bi raje ostala brez ekipe
Na družbenih omrežjih sicer redno zbada nekoč velike rivale iz Barcelone, tudi tokrat pa je izstrelil kar nekaj ostrih puščic v smeri Katalonije, med drugim tudi z oceno, da je Real Madrid pod Zinedinom Zidanom "povsem očitno" boljša ekipa od Barce Josepa Guardiole.

"Rezultati so tisti, ki štejejo, kar pa jim je uspelo, je zverinsko. Težko je osvojiti Ligo prvakov, če nisi najboljši, da pa osvojiš tri v nizu in štiri v petih letih pa moraš biti zelo dober ter znati nastopati v ključnih trenutkih. Ne vem, kdaj bomo spet videli kaj takšnega," je še povedal Arbeloa, ki je nekdanjemu soigralcu Xabiju Alonsu napovedal uspešno trenersko kariero, saj da se je učil od najboljših. Z veseljem bi se baskovskemu maestru tudi pridružil na klopi kakšnega kluba.

"Zelo mi je všeč sistem 4-3-3 z dvema srednjima vezistoma in enim napadalnim," je svojo trenersko filozofijo razkril Arbeloa. "Zdaj mi je pri Realu všeč to, da je kameleonski in lahko igra na vse možne načine ter se vsemu prilagodi, to pa je značilnost velike ekipe. Ponudba Barcelone? Mislim, da bi raje ostala brez ekipe, kot da bi me poklicala, da jo vodim kot trener. Obstajajo antagonizmi. Z vsem spoštovanjem, ki ga gojim do kluba in njegovih igralcev ter navijačev, so na nasprotnem polu od mojega," je še dodal Arbeloa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
08. 05. 2020 12.50
+3
Arbeloo je potrebno ceniti kot izredno kvalitetnega in predanega igralca in kot odličnega nasprotnika. Tako, kot imamo pristaši Barce marsikatero povedati "čez baletnike" ima tudi on marsikatero, da jo pošlje v drugo stran. Najvažnejše je to, da se znajo med seboj ceniti kot športniki, ne glede na to, komu so vdani in za koga navijajo. V slovenskem merilu je prav tako bivša in sedanja nogometna Olimpija, Bežigrad ali karkoli je že nastalo iz tiste polomije nasprotnik, ki ga zaradi pristopa, kvalitete in ambicij ceniš, vendar nikoli na svetu mi ne bi padlo na pamet, da bi zanjo navijal nosil njene embleme ali celo delal kakršnokoli delo zanje.
samomojemnenje
07. 05. 2020 19.45
+3
Se mu vidi, da je bil zvest Mourinhu. Zdaj daje enake neumne izjave. Na igrišču pa je tudi poleg Pepe-ja in Ramosa imel nalogo, da poškoduje Messija.
ehjaehja
07. 05. 2020 20.30
-6
uf kolko imaš za počistit pred svojim pragom pri barci od kapetana ki vemo vsi kakšen otrok je ni čudno pol da si tak:)))
denis pohoric
08. 05. 2020 09.12
+4
zapiralka, kaj od tega pa ni res?..no se mi je zdelo