Nogomet

Argentina rojstno hišo Maradone razglasila za spomenik

Buenos Aires, 27. 10. 2021 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Argentinska vlada je slabo leto dni po smrti nogometnega velikana Diega Maradone njegovo rojstno hišo v predmestju prestolnice Buenos Aires razglasila za državni spomenik. Maradona bi v soboto praznoval 61. rojstni dan.

V hiši v četrti Villa Fiorito, ki leži južno od prestolnice, se je nekdanji zvezdnik rodil in tudi naredil prve korake. Gre za preprosto hišo, danes pa jo krasi poslikava s podobo Maradone, ki ni nikoli skrival, da izhaja iz skromne družine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"To je kraj, kjer sem začel sanjati," je o njej dejal v enem izmed številnih intervjujev za medije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Maradona, ki velja za enega največjih in tudi najbolj kontroverznih nogometašev vseh časov, je zaradi zastoja srca umrl 25. novembra 2020, dva tedna po tem, ko so ga odpustili iz bolnišnice po operaciji zaradi možganskih krvavitev.

Državno tožilstvo preiskuje primer njegove oskrbe, saj trdi, da je pri tem šlo za resne napake. V preiskavi so se znašli njegov osebni zdravnik, psihiater in osebje, ki mu je nudilo nego ob okrevanju.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1953555
27. 10. 2021 19.39
+2
bil clovek dokler ni spoznal kokaina zal je to tako