Nogomet

Objavili nove dokumente: Maradonov zdravnik pod še večjim pritiskom

Buenos Aires, 01. 12. 2020 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Argentini skoraj teden dni po smrti Diega Maradone še vedno preiskujejo dogodke, povezane z zadnjimi dnevi, ki jih je legendarni nogometaš preživel v domači oskrbi. Najnovejši dokumenti, ki so ugledali luč sveta, so še povišali pritisk na osebnega zdravnika Maradone, sicer nevrologa Leopolda Luqueja.

Nevrolog Leopoldo Luque (na fotografiji) je bil osebni zdravnik Diega Maradone. Takole je zbrane pozdravil v ponedeljek, ko je obiskal prostore tožilstva v Buenos Airesu.
Nevrolog Leopoldo Luque (na fotografiji) je bil osebni zdravnik Diega Maradone. Takole je zbrane pozdravil v ponedeljek, ko je obiskal prostore tožilstva v Buenos Airesu. FOTO: AP

Sodeč po dokumentih, ki jih je objavila televizija TN, je bil nevrolog dr. Leopoldo Luque tisti, ki je družini predlagal, da Diego Maradona zdravljenje nadaljuje v domači oskrbi, potem ko je v zasebni kliniki prestal operacijo možganskega strdka. Skupaj s psihiatrinjo in v dogovoru s kliniko Olivos ter ob privolitvi hčerk Dalme, Giannine in Jane je podjetje Swiss Medical, na katerega so s prstom kazali nekateri v argentinskih medijih, priskrbelo le osebje, njihove predloge pa je Luque skupaj z družino pokojnika zavrnil.

"Ekipa zdravnikov, ki bo zdravila gospoda Diega Maradono (dr. Leopoldo Luque in dr. Agustina Cosachow), je družini predlagala, slednja pa je to sprejela, nadzor in zdravniško oskrbo na domu pacienta, od Swiss Medical pa zahteva neprekinjeno oskrbo ter dnevno zdravniško asistenco in delovnega terapevta," piše v dokumentu.

Kaj bo povedal odvetnik psihiatrinje?
V naslednjih odstavkih je tudi razvidno, da je družina zavrnila predlog Swiss Medicala o nadaljevanju psihiatričnega zdravljenja in rehabilitacije (odvajanje od alkohola) v rehabilitacijskem centru, kjer bi za Maradono skrbela ekipa psihologov. 

Argentinska javnost zdaj čaka še na potezo odvetnika psihiatrinje, dr. Agustine Cosachow, potem ko so ordinacijo in hišo dr. Luqueja, ki mu očitajo nenaklepni uboj, v nedeljo v San Isidru na obrobju Buenos Airesa preiskali kriminalisti. Dr. Luque se je v javnosti že odzval s čustvenimi izjavami, rekoč, da je "kriv le tega", da je imel pacienta "rad", in da je zanj skrbel ter se trudil izboljšati njegovo življenje "vse do zadnjega".

Luqueja so začeli preiskovati po pričanju Maradonovih hčera, sam pa je izpostavil, da bi moral pokojni 60-letnik rehabilitacijo nadaljevati v strokovni ustanovi. Vsaj zaenkrat se zdi, da mu dokumenti ne pritrjujejo.

Koronavirus pasica november

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
02. 12. 2020 09.06
-1
Drogeraši za seboj v pekel vedno potegnejo tudi nedolžne ljudi......
brodarko
01. 12. 2020 19.20
+4
Če opozoriš na nepravilno slovenščino, skoraj vedno dobiš minuse. To je velika žalost.
Cogo
01. 12. 2020 18.47
+0
Ne, ne gre za tisto pevko, gre za fuzbalerja - moški spol!
Adolf1
01. 12. 2020 18.47
+2
Dec se ga je šponav zej je pa zdravnik kriv😆😆
Cogo
01. 12. 2020 18.46
+1
Tip je bil zafiksan in uničen, vsem je pasalo, da je šel, ko so pa ugotovil, da je revež, so se pa spravlinna reveža dohtarja.
Perrun
01. 12. 2020 17.55
-2
Pa a to res koga zanima?? Tip se je fiksal in podobno, kaj se zdaj na tega bogega zdravnika spravljajo.
svasta...
01. 12. 2020 17.54
+4
a lahko, lepo prosm, začnete pravilno sklanjat priimek Maradona?! ker to je noro ... ni Maradonov, ampak Maradonin!!! bruka, res.
svasta...
01. 12. 2020 18.31
+4
večinoma spregledam, sam tale Maradonov pa berem že nekaj dni in mi je grozno, da jih niti kolegi novinarji ne opozorijo na napako. očitno se vsem zdi OK, kot je. štekam, da niso vsi dejansko študirali novinarstva, ampak lahko pa bi vsake tolko vzeli pravopis v roke. men bi blo nerodno ...
Lolik
01. 12. 2020 17.53
-2
Itk vedno so zdravniki krivi pa politiki pa policaji🤣🤣🤣🤣 hananana kje živimo ej hananana hudo
Zanesenjak
01. 12. 2020 17.40
+7
Bogi zdravnik. Nikoli ni prav, če se kaj slabega zgodi.
puspan
01. 12. 2020 17.32
+8
Vsakdo je svojega telesa gospodar in tudi Maradona je bil. Odličen nogometaš nekoč, kot Peterka v skokih in še mnogo je bilo takih. Enostavno niso prenesli svoje slave in bogastva. Žal se velikokrat končajo žalostno. Zdravnik pri temu niti malo ni kriv, kajti nihče ga ne posluša, ko bi moral. Ko pa ga, je žal že prepozno.