Nogomet

Nepogrešljiv člen Barcelone: 'Messija ni moč nadomestiti'

Barcelona, 10. 12. 2019 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu namerava Lionelu Messiju ponuditi doživljenjsko pogodbo, saj se dobro zaveda, kako bistven je argentinski nogometni maestro za klub s Camp Nou. Prepričan je, da bo Argentinca nemogoče nadomestiti, zato bo Barcelona po njegovme odhodu morala zaigrati povsem drugače.

Barcelona nocoj ob 20.30 gostuje pri Interju v Milanu. Prenos si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, v tekstovni obliki pa bomo tekmo spremljali na 24ur.com. Ne zamudite!

Argentinec Lionel Messi se je pred dnevi razveselil še šeste prestižne zlate žoge, ki jo med vikendom proslavil z že petintridesetim hat-trickom v prvenstvu. V tej sezoni je na 15 tekmah dosegel kar 14 zadetkov, v minuli sezoni pa je mrežo samo v prvenstvu zatresel kar šestintridesetkrat ter si tudi na podlagi tega prislužil glasove za prestižno lovoriko Ballon d’Or.

Lionel Messi je s šesto zlato žogo postavil nov mejnik v zgodovini nogometa.
Lionel Messi je s šesto zlato žogo postavil nov mejnik v zgodovini nogometa. FOTO: AP

Kljub poletnim pridobitvam Barcelonina igra sloni na argentinskem virtuozu, ki se s klubom že dogovarja o novi pogodbi. Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu mu želi ponuditi kar doživljenjsko, saj se dobro zaveda, da bo odhod Argentinca hud udarec za "blaugrano", obenem pa zagotavlja, da bo katalonski ponos tudi v prihodnosti stavil na mlade produkte nogometne akademije.

MESSI

"Navijači Barcelone imamo izjemno srečo, da lahko vsake tri dni uživamo v predstavah Messija. Lea ni moč nadomestiti, ko bo tako nekoč odšel, bomo prisiljeni igrati drugače. Ne bom rekel, da se že pripravljamo na življenje po Messiju, je pa res, da smo se že pred časom odločili položiti upe na mlade nogometaše," je dejal v pogovoru za italijansko La Repubblico. Obenem je navijačem položil na srce, naj se ne obremenjujejo, temveč predvsem uživajo v mojstrovinah Argentinca: "Vse kar lahko naredimo je, da uživamo. Rad bi mu ponudil doživljenjsko pogodbo, naj se sam odloči, kdaj bo dovolj. Njegov pečat bomo morda razumeli šele čez nekaj let, Leo namreč ni spremenil le zgodovine Barcelone temveč svetovnega nogometa."

Josep Maria Bartomeu: "Njegov pečat bomo morda razumeli šele čez nekaj let."
Josep Maria Bartomeu: "Njegov pečat bomo morda razumeli šele čez nekaj let." FOTO: AP

Vrnitev Guardiole? 
Vrata Camp Nou bodo za vse večne čase odprta tudi katalonskemu strategu, ki je v Barceloni pustil neizbrisen pečat – Pepu Guardioli. To je v intervjuju potrdil tudi Bartomeu: "Vrnitev Guardiole? To ni odvisno od mene. Pep se je odločil za odhod, a naj ve, da bodo zanj vrata Barcelone vedno odprta."

Inter - Barcelona, Bayern - Tottenham
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HUSO BOSS
10. 12. 2019 18.40
+47
Messi je in bo ostal najboljši nogometaš vseh časov.. Ronaldu se pa počasi iztekajo zlata nogometna leta kar se tudi dokazuje v zadnjih njegovih igrah.. Messi ima čas še za najmanj 3 zlate žoge
Špartanec
10. 12. 2019 18.38
-25
Vsak, prav vsak je nadomestljiv.
krnekilojz
10. 12. 2019 20.32
+16
jugatneme
10. 12. 2019 18.19
+20
'Messija ni moč nadomestiti' - vsakega nogometaša se da nadomestiti a trenutno uspehe Barcelone brez Messija si težko predstavljam.
V SHESHELJ
10. 12. 2019 18.39
+16
Misljeno je da ga je tezko nadomestiti v igri..njegov stil ogre in njegovo razmisljanje...ne Messija kot cloveka..uporabi razum
jugatneme
10. 12. 2019 19.35
+2
NajbolJePačNajbol - ti razumnež, le kaj bi mi brez tebe....