Nogomet

Arsenalovi trije goli v devetih minutah in prva zmaga za Ljungberga

London, 09. 12. 2019 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnja tekma 16. kroga angleškega državnega prvenstva je bila odigrana v Londonu, tekmeca pa mestna tekmeca. West Ham United je na derbiju gostil zasedbo Arsenala in kazalo je, da topničarji še niso našli poti iz krize. Zaostajali so po prvem polčasu, a so nato v drugem polčasu v devetih minutah zabili tri gole (1:3) za prvo zmago trenerja Freddieja Ljungberga na klopi Arsenala.

Na londonskem derbiju je Arsenal v drugem polčasu pripravil preobrat in zmagal s 3:1.
Na londonskem derbiju je Arsenal v drugem polčasu pripravil preobrat in zmagal s 3:1. FOTO: AP

Obe moštvi sta pred začetkom tekme na lestvici Premier League ločile tri točke (Arsenal 19), obe sta bili zasidrani na sredini lestvice (za primerjavo, na četrtem mestu lestvice, ki vodi v Ligo prvakov je Chelsea z 29 točkami). West Ham United je gostil topničarje, za katere je kazalo, da kljub menjavi trenerja (Unaija Emeryja je konec novembra zamenjal Freddie Ljungberg), še niso našli poti iz krize. Arsenal je na zadnjih petih tekmah Premier League ostal brez zmage (dva poraza, trije remiji), nič boljši ni West Ham, ki je v tem obdobju zabeležil eno zmago in štiri poraze.

tekma

Na igrišče je trener domačih Manuel Pellegrini poslal naslednjo postavo: David Martin, Aaron Cresswell, Angelo Ogbonna, Fabian Balbuena, Ryan Fredericks, Pablo Fornals, Declan Rice, Mark Noble, Robert Snodgrass, Felipe Anderson; Michail Antonio, Ljungberg, ki je čakal prvo zmago na klopi topničarjev, pa se je odločil za naslednjo enajsterico: Bernd Leno, Kieran Tierney, Sokratis, Calum Chambers, Ainsley Maitland-Niles, Granit Xhaka, Lucas Torreira, Gabriel Martinelli, Mesut Ozil, Nicolas Pepe, Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal ni zmagal (v vseh tekmovanjih) vse od konca oktobra, točno deset tekem. Prvi polčas ni ponudil veliko zadovoljstva navijačem Arsenala, saj so gostitelji povedli v 38. minuti (glavni sodnik je gol preveril s pomočjo tehnologije VAR). Gol je po strelu z glavo dosegel Angelo Ogbonna, to je bil edini gol v prvem polčasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nadaljevanju tekme pa popoln preobrat. Arsenal je zabil tri zaporedne gole le v devetih minutah in dosegel pomembno zmago za samozavest moštva in dvig na lestvici. Arsenal je po 16. krogih PL na 9.mestu z 22 točkami, do petega mesta jih ločita le dve točki. V 60. minuti je 18-letni Gabriel Martinelli začel serijo in izenačil izid, v 66. je Nicolas Pepe "pospravil" žogo v mrežo za prvo vodstvo Arsenala na tekmi, v 69. pa je Pierre-Emerick Aubameyang z natančnim strelom postavil končni izid tekme.

Izid:
West Ham United - Arsenal 1:3 (1:0)

lestvica

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
10. 12. 2019 12.16
-1
Prav skoda mi je Pepeja in Aubaneyanga da igrata pri Arsenalu... ker ne bojo nikol nic osvojili...