Nogomet

Hat-trick Bala ob visoki zmagi Tottenhama, Arsenal do treh točk na St. James Parku

Newcastle, 02. 05. 2021 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama so v 34. krogu angleške Premier League gostili Sheffield United in ob odlični igri izjemno razpoloženega Garetha Bala prišli do visoke zmage s 4:0. Omenjeni napadalec Walesa je po treh letih znova dosegel klasični hat-trick, piko na i pa je v 77. minuti postavil Son. Uspešen je bil tudi drugi londonski velikan Arsenal, ki je na gostovanju pri Newcastlu iztržil rutinirano zmago z 2:0.

Že popoldan je Arsenal ob odlični igri celotnega moštva prišel do zaslužene zmage v gosteh proti Newcastlu, bilo je 2:0 za 'topničarje'. 

Mrežo domačih je že v 5. minuti načel Mohamed Elneny, v drugem polčasu pa je nove tri točke za londonskega velikana z zadetkom v 66. minuti potrdil Pierre-Emerick Aubameyang.

V večernem obračunu pa je Tottenham še lažje opravil z že zdavnaj odpisanim Sheffield Unitedom. Ob visoki zmagi moštva s severnega dela britanske prestolnice je blestel reprezentant Walesa Gareth Bale, ki je dosegel klasični hat-trick. Vse skupaj se je začelo z uvodnim zadetkom v 36. minuti, kar je bil edini zadetek v prvem delu igre. V nadaljevanju pa so domači še bolj pritisnili proti gostujočim vratom in tako še trikrat premagali nemočnega čuvaja mreže Sheffielda.

Pierre-Emerick Aubameyang je prispeval zadetek ob zmagi londonskega Arsenala na gostovanju pri Newcastlu.
Pierre-Emerick Aubameyang je prispeval zadetek ob zmagi londonskega Arsenala na gostovanju pri Newcastlu. FOTO: AP

V 61. minuti je Bale povišal na 2:0, le osem minut pozneje pa je na glavnem semaforju pisalo že 3:0. Piko na i odlični igri je s četrtim zadetkom postavil Hyeung-Min Son v 77. minuti. Tottenham je s to zmago začasno skočil na peto mesto prvenstvene razpredelnice, medtem ko njegov mestni tekmec Arsenal ostaja na devetem. 

Angleško državno prvenstvo, 34. krog, izidi:
Newcastle - Arsenal 0:2 (0:1)
Elneny 5., Aubameyang 66. 

Tottenham - Sheffield United 4:0 (1:0)
Bale 36., 61, 69., Son 77.

Manchester United - Liverpool (preloženo zaradi izgredov navijačev)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

balkanac12
03. 05. 2021 10.50
+1
Drugo sezono pa igrat golf
Anticripstoned
03. 05. 2021 08.27
+1
Včeri se imeli cel dan hat trick Kanea...Vidim da ste popravili...popravite še naslovno sliko na kateri ni Bale ampak Kane