Nogomet

Arsenal in Milan v boju za super nadarjenega Madžara

London, 29. 06. 2020 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mesut Özil ni več v načrtih Mikela Artete. To je kristalno jasno postalo po vrnitvi nogometa zaradi pandemije koronavirusa, saj Nemec, čeprav je popolnoma zdrav, na štirih tekmah za Arsenal še ni zabeležil niti minute. Na Emiratesu bodo skušali najbolje plačanega nogometaša v klubu v poletnem prestopnem prodati, kot njegovo zamenjavo pa vidijo madžarskega čudežnega dečka Dominika Szoboszlaia.

Dominik Szoboszlai na tekmi Lige prvakov proti Liverpoolu
Dominik Szoboszlai na tekmi Lige prvakov proti Liverpoolu FOTO: AP

Gre za 19-letnega nogometaša Red Bull Salzburga, ki se najbolje znajde na levi strani sredine ali pa na položaju "desetke", torej za napadalcem. V tej sezoni je v vseh tekmovanjih na 37 tekmah dosegel 10 zadetkov in 16 asistenc, v avstrijski Bundesligi je bil eden ključnih mož ekipe, ki je v nedeljo potrdila sedmi zaporedni naslov prvaka. 

Dominik Szoboszlai naj bi topničarje stal okoli 30 milijonov evrov, želi pa si ga predvsem strateg topničarjev Mikel Arteta, ki v njem vidi adekvatno zamenjavo za odpisanega Mesuta Özila. Topničarji so se za madžarskega reprezentanta zanimali že lansko poletje, ko so iskali zamenjavo za Aarona Ramseyja, ki je kot prost nogometaš odšel k Juventusu. 

Szoboszlaiev agent je takrat potrdil, da se za njegovega varovanca zanima kar nekaj angleških klubov, a je obenem dodal, da bo sezono 2019/2020 zagotovo zaključil v Salzburgu. To se je naposled tudi zgodilo, sedaj pa je, kot vse kaže, čas za novo stopničko v karieri 19-letnika. Pred časom so italijanski mediji sicer poročali, da so se s Szoboszlaiem že dogovorili pri Milanu. Eden glavnih protagonistov v selitvi Madžara v prestolnico Lombardije naj bi bil eden od direktorjev kluba Ivan Gazidis, ki je pred odhodom v Milano služboval prav pri Arsenalu. 

Statistika Dominika Szoboszlaia v tej sezoni.
Statistika Dominika Szoboszlaia v tej sezoni. FOTO: Sofascore.com

Arteta 'končno' dočakal Nicolasa Pepeja
Lansko poletje je Arsenal rekordnih 80 milijonov odštel za Nicolasa Pepeja, ki pa se do izbruha koronavirusa ni uspel uveljaviti. Po vrnitvi nogometa se zdi, da je hitronogi krilni nogometaš le znašel staro formo, ki ga je krasila lani pri Lilleu. To je priznal tudi Arteta, ki je 25-letnika posebej pohvalil po nedeljski tekmi s Sheffieldom. 

"Z njegovim doprinosom ekipi sem zelo vesel. Imam občutek, da je končno 'kliknil'. Ugotovil je, kako mora igrati, kako se mora gibati, da se karseda dobro vključi v naš sistem. Preden sem se vrnil na Emirates, ga nisem poznal osebno, a sem že takrat videl, da ima izjemen potencial. Potrebuje le, da je v ključnih trenutkih odločnejši. Mislim, da bomo počasi začeli gledati pravega Pepeja," je bil optimističen španski trener.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.