Nogomet

Jota potopil Arsenal in popeljal Liverpool v finale ligaškega pokala

London, 20. 01. 2022 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V angleškem ligaškem pokalu smo dobili še drugega finalista. To je postal Liverpool, ki je na povratni tekmi z 2:0 premagal Arsenal, potem ko se je srečanje pred tednom dni končalo brez golov. Junak Redsov na Emiratesu je bil z dvema zadetkoma Diogo Jota.

Statistika tekme Arsenal – Liverpool
Statistika tekme Arsenal – Liverpool FOTO: Sofascore.com

Pred tednom dni je Arsenal na Anfieldu več kot uro zdržal z igralcem manj, potem ko je bil izključen Granit Xhaka, in je imel tako pred obračun na Emiratesu lepo izhodišče. Stanje za topničarje bi se kaj lahko izboljšalo že na samem začetku povratne tekme, ko je imel Alexandre Lacazette prosti strel, Redse pa je rešil okvir vrat. Na drugi strani je po predložku mrežo Aarona Ramsdalea kot prvi zatresel Ibrahima Konate, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0. 

Izid se je prvič spremenil v 19. minuti, ko je z leve strani pred kazenski prostor prodrl Diogo Jota, ki je sprožil ravno dovolj natančen strel, da je Ramsdalea ujel na napačni nogi. V nadaljevanju prvega polčasa se je ritem kar nekoliko umiril in ostalo je pri 0:1. 

Nogometaši Liverpoola proslavljajo zadetek proti Arsenalu
Nogometaši Liverpoola proslavljajo zadetek proti Arsenalu FOTO: AP

Tudi v drugem delu kljub visokemu tempu nismo videli veliko priložnosti. Mikel Arteta je skušal poživiti igro svojih varovancev z nekaterimi zamenjavami. Vstopil je tudi Thomas Partey, ki se je minule dni mudil na afriškem pokalu narodov, Ganec pa je do 90. minute uspel prejeti dva rumena kartona, tako da je bil celo izključen. 

Zmagovalca je sicer dokončno odločil prav Jota po sijajni akciji v 79. minuti. Gabriel Martinelli je izgubil žogo na sredini igrišča, Trent Alexander-Arnold jo je pobral in hitro z visoko globinsko podajo zaposlil Portugalca, ki je nato z dvema dotikoma storil vse, da je bil Ramsdale še drugi nemočen. Posredoval je tudi video sodnik, saj je stranski sodnik sprva pokazal, da je šlo za prepovedani položaj, a je ogled počasnega posnetka razkril, da je bilo vse v najlepšem redu. 

Liverpool se bo v finalu 27. februarja na Wembleyju pomeril s Chelseajem, ki je v polfinalu izločil Tottenham. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

20. januar, angleški ligaški pokal, polfinale, izid: 

Arsenal – Liverpool* 0:2 (0:1) 
Jota 19., 79. 
RK: Partey 90. (Arsenal)

*Liverpool napreduje s skupnim izidom 2:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.