Nogomet

Ronaldo zadel ob povratku, a pomembne tri točke vzel Arsenal

London, 23. 04. 2022 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin, Ž.K.
Komentarji
33

Nogometaši Arsenala so v derbiju 34. kroga angleške Premier League premagali zasedbo Manchester Uniteda (3:1) in tako naredili pomemben korak v boju za (vsaj) četrto mesto, ki še vodi v elitno tekmovanje Lige prvakov za prihodnjo sezono. Poraz za rdeče vrage, pri katerih je bil med strelci le povratnik Cristiano Ronaldo, pa najbrž že pomeni konec sanj o Ligi prvakov. Na popoldanski tekmi pa je Unitedov mestni rival Manchester City zlahka odpravil predzadnji Watford in se tako vsaj do jutri za štiri točke odlepil od prvega zasledovalca Liverpoola.

Cristiano Ronaldo in Diogo Dalot
Cristiano Ronaldo in Diogo Dalot FOTO: AP

Tekma se je za Arsenal začela sanjsko, že v tretji minuti je namreč odbito žogo vratarja Davida de Gee v nebranjeno mrežo z neposredne bližine poslal mladi branilec Arsenala Nuno Tavares. Ob izteku 11. minute je imel krasno priložnost Bruno Fernandes po veliki napaki Arsenalovega vratarja Aarona Ramsdala, a je Portugalec preslabo sprožil in meril mimo Arsenalovih vrat. V 15. minuti je prišlo do sporne situacije v kazenskem prostoru topničarjev, potem ko je Anthonyja Elango eden od domačih branilcev vlekel za ramo. Sprva sodnik Craig Pawson ni pokazal na enajstmetrovko, nato pa so zadevo preverili še v VAR-sobi in ocenili, da ni šlo za najstrožjo kazen. V 24. minuti je marsikateri navijači vragov že videl izenačenje, toda strel Dioga Dalota z razdalje je zaustavila prečka Arsenalovih vrat. Slabo minuto pozneje je imel Arsneal na voljo izjemno priložnost: mladi angleški napadalec Eddie Nketiah se je sam znašel pred De Geo, a se je slednji tokrat izkazal z obrambo. Nketiah je napako popravil v 28. minuti, toda VAR je pokazal, da je šlo za prepovedani položaj ob podaji Bukaya Sakaja. A VAR je opazil tudi to, da je bil morda nad Sakajem storjen prekršek Alexa Tellesa za najstrožjo kazen, tako da je glavnega sodnika tekme poklical na ogled počasnega posnetka. Craig Pawson je pokazal na belo točko, najstrožjo kazen je z levico uspešno realiziral Saka za vodstvo topničarjev z 2:0. Vragi so le uspeli odgovoriti, znova je svoje mojstrstvo in nos za gol pokazal (povratnik) Cristiano Ronaldo, ki je prehitel dva branilca Arsenala, nato pa iz težkega položaja premagal še vratarja Arsenala. V 38. minuti je sledil še izjemen plasiran strel Mohameda Elnenyja, a se je z zapoznelo obrambo s konicami prstov izkazal De Gea in žogo odbil v kot. Sledili sta še po ena lepa priložnost na obeh straneh, a sta se v sodnikovem dodatku prvega polčasa izkazala oba vratarja. Ob polčasu je Arsenal na odmor tako odšel z vodstvom 2:1. 

Bukayo Saka in Ødegaard
Bukayo Saka in Ødegaard FOTO: AP

Na začetku drugega polčasa je Manchester United imel izjemno priložnost za izenačenje, in sicer strel z bele točke. Toda Bruno Fernandes, ki je dobil priložnost za strel pred rojakom Ronaldom, je zapravil najstrožjo kazen. Ramsdale je sicer zgrešil smer, toda žoga se je od vratnice odbila v golavt. Dve minuti zatem je sledil še strel Elange, toda Ramsdale je tokrat žogo uspel odbiti v kot. V 60. minuti je mrežo Arsenalovega gola znova spretno zatresel Ronaldo, a je bil pri tem v prepovedanem položaju, so odločili sodniki, kasneje pa je zadevo potrdil še VAR. United je še enkrat zatresel okvir Asrenalovih vrat, in sicer po strelu Dalota v 63. minuti tekme. Ramsdale je z rokavico še uspel odbiti žogo ravno toliko, da se je ta odbila v okvir vrat, od slednjega pa se je žoga odbila v polje. Nenapisano nogometno pravilo 'kdor ne da, dobi' je znova udarilo v 71. minuti, ko je z velike razdalje De Geo premagal Granit Xhaka. Z levico je silovito s kakšnih 27 metrov matiral nemočnega španskega čuvaja mreže, do žoge pa je prišel po napaki Bruna Fernandesa, ki si te tekme zagotovo ne bo ohranil v najlepšem spominu. Na koncu je ostalo pri zmagi Arsenala s 3:1, kar je pomemben korak za topničarje v boju za (vsaj) četrto mesto, ki še vodi v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. Manchester Uniteda pa nadaljuje s klavrnimi predstavami in drsi po ligaški lestvici navzdol, v vprašaj utegne postaviti celo sodelovanje v Ligi Evropa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

City z visoko zmago nad Watfordom Liverpoolu začasno pobegnil na +4

Manchester City je predzadnji Watford, ki je sedaj že povsem blizu padcu v drugo ligo, porazil z visokih 5:1 in v teniškem žargonu žogico vrnil na stran prvega zasledovalca Liverpoola, ki  jutri igral mestni derbi z Evertonom. Za Meščane je kar štiri zadetke dosegel napadalec Gabriel Jesus, ki tik pred koncem sezone prihaja v dobro strelsko formo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brazilec je mrežo gostov načel že v četrti minuti srečanja, ko je v Watfordovo mrežo preusmeril oster predložek Oleksandra Zinchenka. Drugega je dodal že v 23. minuti, ko je z glavo zadel po predložku belgijskega vezista Kevina De Bruyneja. Watford je nato v 28. minuti prek Hassane Kamaraja sicer prišel do znižanja zaostanka, a je že dobrih pet minut kasneje za udobno vodstvo sinjemodrih s pravo 'raketo' poskrbel Rodri.

Domači nogometaši so tako na odmor odšli z dvema goloma prednosti, že v prvi minuti drugega polčasa pa je Jesus ukradel žogo, se spustil v napad in izsilil prekršek po katerem je City dobil enajstmetrovko. 25-letni napadalec je najstrožjo kazen izvedel kar sam in z uspešno realizacijo poskrbel za svoj sploh prvi hat-trick v majici Manchester Cityja. Jesus je piko na i odlični osebni in moštveni predstavi postavil v 53. minuti, ko sta z De Bruynejem odigrala lepo akcijo ena - dva in na Etihadu je odjeknila petarda.

Gabriel Jesus
Gabriel Jesus FOTO: AP

Na preostali popoldanskih tekmah sta Leicester City in Aston Villa remizirala brez zadetkov, Newcastle United pa je z zmago s 3:0 proti zadnjeuvrščenemu Norwichu potrdil odlično formo po menjavi lastništva kluba. Na poznopopoldanski tekmi sta brez zadetkov remiziral še Brentford in Tottenham.

Izidi, 34. krog:

- sobota, 23. april:

Arsenal - Manchester United               3:1 (2:1)

Leicester City - Aston Villa                   0:0

Manchester City - Watford                 5:1 (3:1)

Norwich - Newcastle United                       0:3 (0:2)

Brentford - Tottenham                     0:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
24. 04. 2022 12.26
-1
Nekateri pač zabijajo pri 37 letih v najtežji ligi,,drugi palček 4 gola v 6 ligi
Konan
24. 04. 2022 13.14
+2
Ej halar, tvoj idol je na šestem mestu, tolk o kvaliteti🙈
Konan
24. 04. 2022 19.42
-1
Kolk golov je dal Liverpoolu pa Cityu letos?
HALAcR7
24. 04. 2022 10.15
-3
Brez gov cr7 bi bil pri repu,kot barca brez sodnikov,vara in piqueja
HALAcR7
24. 04. 2022 10.15
-2
samomojemnenje
24. 04. 2022 11.02
+3
Spet lažeš samega sebe, hejterček Crips. Lani so bili z isto ekipo brez Ronalda drugi, letos pa zaostajajo šest tečk za četrtim mestom. Lep napredek...👀👀🤣🤣
HALAcR7
24. 04. 2022 12.27
-1
Samo že dolgo ti pravim imaš resen problem,,polje bolnica je tvoj dom
samomojemnenje
24. 04. 2022 12.44
+3
Ravno največji pajac tukaj gor Halar/Cripstoned omenja polja. Kakšna ironija.
Konan
24. 04. 2022 09.56
+2
Messi prvak, ronci bedak🤣
cripstoned
23. 04. 2022 20.23
-4
ronaldo masina...tudi pri 37 letih v najtezji ligi med top 3strelce...1.salah (30tekem, 22golov) 2. Son (29tekem, 17golov), ronaldo (27tekem, 16golov)...ronaldo z najmanj tekmami pa se vedno ne zaostaja veliko za salahom...pri teh letih prehiteti maneja, kejna, joto, vardya, lukakuja, mounta itd. itd....noro.. je pa danes tudi bruno zgresil penal ki je poleg ronalda in de geaje edini ki si zasluzi pohvale za to sezono...vsi ostali igralci z maguirejem na celu pa so verjetno ze odigrali zadnjo sezono pri unitedu ki naj bi se znebil vsaj 10igralcev...ten hag pa naj bi ze imel na voljo 200mio.eur na voljo za ''okrepitve''...
glavni Baja
23. 04. 2022 20.40
-1
kva ti to pomaga, če nauš naslova osvojil . ha ha ha
Lucky
23. 04. 2022 20.44
+0
Ti, tole je pa izjemno. Prej v 5-ih letih, nisi napisal toliko komentarjev o ManU, kot sedaj v 5-ih dneh. Kot vsak pravi navijač, mislim res pravi navijač Reala, ki je seveda še lani obvezno navijal za Juve. 37 letni Ronaldo sicer res zabija, celo brez pudinga. Ampak 80 letni navijači pa brskajo po spominu, kdaj je bila nazadnje tako brezupna sezona? Kolk jih je toliko navdušenih kot ti sicer ne vem. Ti kot strokovnjak za karmo, bi mogoče lahko pojasnil, če je drvenje proti 7. mestu kaj v povezavi s tem, da je vzel to številko Cavaniju?
Od Halerja ati
23. 04. 2022 21.01
+2
Vcasih je zaostajal le za Messijem sedaj zaostaja za Salahom in Sonom... In to pri 37 letih. Se kr se drzi no... Hihihi lepo da si se od ateka naucil da je Ronci star 37. Moje metode neverjetno delujejo cicibanko hihihi
cripstoned
23. 04. 2022 21.04
-1
kot klub je vazen real madrid...ronaldo pa je legenda reala in jasno da mu privoscimo navijaci reala vse najboljse....pozabljate da ste vi tisti ki navijate za psg, chelsea, city in podobne...navijaci reala in ronalda pa navijamo za oba...meni je super v tej se4zoni to da je ronaldo v najtezji ligi med top strelci....nekdo je pogrnil v 6.najtezji ligi...ronaldo po laligi v seria a in potem se v najtezjo ligo pa se vedno zabija gole kot po tekoccem traku...verjamem da bo rpisel do stevilke 1000..
Od Halerja ati
23. 04. 2022 21.07
+1
Tako je. Nekdo je pogrnil rdeco preprogo saj bo PSG na celu z stricem 7 zlata zoga danes dvignil pokal Francoskega prvenstva. Kot je obljubil hihihi Siiiiuuuu PS: Crotone ni v Franciji 🙈🤭😂😂
Konan
23. 04. 2022 21.09
-1
Hahaha kak pacient, če nič ne osvoji🤣
Lucky
23. 04. 2022 21.49
+3
Crips, od takega navdušenca kot si ti, bi pričakoval, da bo + in- delil iz 7-ih profilov, ne iz 6-ih.
Konan
24. 04. 2022 09.57
+1
Ti se kr tolaži s temi številkami, dejstvo je da so letos slabši kot lani🤭
Konan
23. 04. 2022 20.09
-6
Ahaaahaaaha ronci
glavni Baja
23. 04. 2022 17.45
+0
da ti pa Xhaka da gol, pol spa res u ... 🤭
cripstoned
23. 04. 2022 20.24
+1
huje je da ti eintrach pokaze svojo moc na terenu in na tribunah...
cripstoned
23. 04. 2022 20.25
+2
glavni Baja
23. 04. 2022 20.30
-4
cripstoned
23. 04. 2022 21.10
+2
mi cakamo ostale klube da osvojijo vsaj 10naslovov da se malo priblizajo realu...ker to ni vec zanimivo saj je real madrid vedno v samem vrhu (polfinale, finale, zmaga)...z mbappejem bo se liga prvakov na dosegu..ce je ne bodo fantje osvojili ze kar letos...to bi bil potop vseh klubov in celotne evrope...chelsea, psg, city in se za piko na i ligo prvakov...prevec neverjetno se slisi zato pa se vedno ne verjamem da lahko real pride v finale..
Od Halerja ati
23. 04. 2022 21.18
+4
Cicibanko pa ne jezi se no a ves da je Realcek v casu dinozavra za te tvoje naslove v LP premagoval v finalu Reims, Fiorentino, Partizan... hihihi ti moj hecko. Odkar pa spremljas in navijas za Real pa samo razocarjanje on ponizevanj Barce sploh v laligi. Kolk naslovov ma Barca vec odkar navijas za njih? 7,8,9? 🙈🤭 Ti nas jezni fantek hihihi
glavni Baja
23. 04. 2022 21.27
+0
bekson74
23. 04. 2022 17.18
+9
danes niso imeli sreče, tri stange, pa dva nedosojena penala...
Hellsrael
23. 04. 2022 17.07
-1
Naalednje leto se zacne dvig vragov . Ten Haag 👍👍
+1
čestitke Arsenal..še ena super novica zanj
dark horse
23. 04. 2022 15.50
-2
Važno da je on zadel tudi če so jih fasali 🤣😂
Konan
24. 04. 2022 10.00
-1
Ronciju je važno da fase, pa da uturi enkrat vsaj
Od Halerja ati
23. 04. 2022 15.48
+2
Šumsko voče
23. 04. 2022 15.35
-6
Nasvidanje mu