Nogomet

Arsenal ostaja popoln, City 'posekal' Forest, Liverpool se je rešil v zadnji minuti

London, 01. 09. 2022 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
7

Londonski Arsenal tudi po petih tekmah angleškega nogometnega prvenstva ostaja s stoodstotnim izkupičkom. V petem krogu je na domačem igrišču z 2:1 premagal Aston Villo in zadržal prednost dveh točk pred Manchester Cityjem, ki je s kar 6:0 ugnal Nottingham Forest, prve tri gole za branilca naslova je dosegel Norvežan Erling Haaland. Aktualni podprvak Liverpool pa si je na izjemno izenačeni tekmi proti Newcastle Unitedu v zadnji minuti priigral zmago.

Tottenham je v londonskem obračunu proti West Hamu z izidom 1:1 iztržil le točko in izgubil stik s Cityjem, a obdržal tretje mesto na lestvici. Tottenham je na gostovanju pri sosedu West Hamu po prvem polčasu z avtogolom Thila Kehrerja vodil, a prednosti ni zadržal, že v deseti minuti drugega dela je izenačil Tomaš Souček. Proti vrhu pa se prebija Liverpool, ki je globoko v sodnikovem dodatku (v 98. minuti) po zadetku Fabia Carvalha prišel do vseh treh točk proti Newcastle Unitedu, za katere je že s svojim prvim strelom na gol v Premier ligi zadel novinec Alexander Isak.

Alexander Isak
Alexander Isak FOTO: AP

Arsenal sicer ne zmaguje tako visoko kot City, a so Topničarji bolj zanesljivi, saj jim zaenkrat še nihče ni vzel točke. Ekipa Mikela Artete je proti Aston Villi z golom Gabriela Jesusa povedla v 30. minuti, Douglas Luiz je v 74. minuti, slabo minuto po tem, ko je vstopil v igro, izenačil z izjemnim zadetkom iz kota, toda Londončani so hitro odgovorili, le tri minute pozneje je končni izid postavil Gabriel Martinelli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Cityju je svoj strelski napad nadaljeval norveški ostrostrelec Erling Haaland, ki je še na drugi tekmi zapovrstjo dosegel "hat trick" in jih sedaj na petih premierligaških tekmah beleži že devet. Vse tri gole je proti povratniku v elitno druščino Nottingham Forestu vknjižil v prvem polčasu, v drugem sta se med strelce vpisala še Joao Cancelo ter dvakrat Julian Alvarez, še en novinec v vrstah sinjemodrih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bournemouth in Wolverhampton sta se razšla brez golov, v četrtek bo še tekma med Leicester Cityjem in Manchester Unitedom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
02. 09. 2022 08.16
Zarad obiska gledal samo 2.polčas med leicester:united... Nič impresivnega, moram pa rečt, da je Ronaldo kr dobro izkoristil svoje minute včeraj. Rashforda v drugem polčasu ni bilo nikjer ronči pa angažiran in celo zelo timsko naravnan.
265004
02. 09. 2022 10.07
+2
me ne čudi s tvojim poznavanjem nogometa tvoja ocena tekme in Ronalda...iz 5 metrov malo iz strani sam pred golom nabita žoga v aut,preteči pa tud nobenega ne more več...isto z druge strani,sam pred golom,pa se še ne ve,ali je streljal na gol ,ali podal obrambnemu od Leicestra....Ten Haag je hitr odkril recept...Rončija na klop,pa v igro nekaj zadnjih minut za držanje rezultata
265004
02. 09. 2022 12.11
+2
Aja,a je crisp prišel na obisk?Sta se mal o nogometu pogovorila-pametnjakoviča....
Matrax
02. 09. 2022 13.05
S tebi podobni se ne ukvarjam več. Hvala in adijo.
dark horse
01. 09. 2022 21.07
+3
Ta najboljši je spet vodonosa dons 🙈
Matrax
01. 09. 2022 13.59
+1
Liverpool sicer boljši kot Newcastle ampak oboji obupno. Srečna zmaga.
Kitamita
02. 09. 2022 08.21
Oboji obupno kero tekmo si pa ti gledal pametnjakovič