Nogomet

Arsenal po okrepitve znova na Stamford Bridge

London, 06. 08. 2020 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zaključku lanskega poletnega prestopnega roka je Arsenal iz Chelseaja brez odškodnine pripeljal Davida Luiza, ki se mu je iztekla pogodba. Vse pa kaže, da bo bo isti poti letos šel krilni nogometaš Willian. 31-letnik bo prost nogometaš postal 31. avgusta, ko bo najverjetneje podpisal prav z Arsenalom, poroča ESPN.

Willian je v Premier League skupno zbral 234 nastopov.
Willian je v Premier League skupno zbral 234 nastopov. FOTO: AP

Willian, ki bo v nedeljo praznoval 32. rojstni dan, bo s topničarji sklenil triletni dogovor. Prav dolžina pogodba je razlog, zakaj Brazilec ne bo ostal na Stamford Bridgeu, saj si je želel vsaj triletnega podaljšanja, medtem ko so mu v taboru Bluesov ponujali pogodbo za še dve sezoni. Na teden bo prejemal okroglih 100 tisoč funtov (111 tisoč evrov, op. a.), dogovor pa naj bi uraden postal v sredini tega meseca, še poroča ESPN

Vodilni možje Chelseaja so se sicer že pred časom odločili, da zahtevam Williana ne bodo ustregli, njihovega stališča pa ni spremenilo niti posredovanje trenerja Franka Lamparda, ki si je izkušenega Brazilca želel zadržati v svojih vrstah. 

Willian se je londonskim modrim pridružil pred sedmimi leti, ko je prestopil iz ruskega Anžija. Dvakrat je bil prvak v Premier League, po enkrat pa je osvojil Evropsko ligo, FA pokal in angleški ligaški pokal. V sezoni 2015/2016 je bil proglašen celo za najboljšega nogometaša sezone v angleškem prvenstvu. Za kako izkušenega nogometaša gre, priča tudi podatek, da je v dresu brazilske reprezentance zbral že 69 nastopov. 

Mikel Arteta tako, kot vse kaže, dobiva novo moč na krilnem položaju, kjer – razen Nicolasa Pepeja nima veliko izbire. V tej sezoni smo velikokrat videli, da se je na pozicijo levega krila pomaknil sicer najboljši strelec topničarjev Pierre-Emerick Aubameyang, ki pa se bolje znajde v sami konici napada. Poleg tega ima Brazilec izkušnje z osvajanjem lovorik, kar je v vrstah Arsenala, sploh če izvzamemo Davida Luiza, prava redkost in obenem nekaj, kar zasedba z Emiratesa nujno potrebuje za korak naprej. Dejstvo je namreč, da bodo navijači letošnji uspeh v FA pokalu hitro pozabili, če se Arsenalu prihodnjo sezono ne bo uspelo vmešati v boj za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. 

Nogometaši nezadovoljni s potezo kluba 
Včeraj smo poročali, da so pri Arsenalu zaradi finančne krize, ki jo je prinesel koronavirus, odpustili 55 članov osebja. S potezo kluba so zelo nezadovoljni nogometaši, ki so med pandemijo pristali na 12,5-odstotno znižanje plač, ob tem pa so jim v klubu obljubili, da ne bo odpuščen nihče iz neigralskega kadra. Vodilni na čelu z lastnikom Stanom Kroenkejem (po Forbesu je ocenjen na 9 milijard evrov, op. a.) pa so svojo obljubo prelomili. Nogometaši sedaj zahtevajo, da se odpuščene pripelje nazaj, a za kaj takega obstaja le malo možnosti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KeepTheBlueFlagFlyHigh
06. 08. 2020 19.08
+0
Jajajajaj, Škoda Williama
samomojemnenje
06. 08. 2020 19.12
+3
Tudi jaz imam občutek, da ga bodo pogrešali. Vsaj leto-dve bi še bil kako dobrodošel. Letos je bil najboljši igralec Chelsea ali vsaj med najboljsimi. Človek tudi ogromno teče, je borec in organizator napadov.
samomojemnenje
06. 08. 2020 17.42
+4
Zanimivo, da nogometaši zdaj zahtevajo, da ne odpustijo zaposlenih iz nogometa. Naj pa sami pristanejo na 30% znižanje plač in bo potem sigurno dovolj za teh 55, ki jih nameravajo odpustiti ali so jih že. Pa bodo še vedno imeli nogometaši bajne plače, ko so že ravno tako "solidarni".