Nogomet

City v izdihljajih tekme iz nog izpustil tri točke na Anfieldu

London, 07. 10. 2018 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 8. krogu angleškega prvenstva so bile vse oči usmerjene na Anfield, kjer sta se udarila Manchester City in Liverpool. Sinje-modri so iztržili pomembno točko, a v zadnjih minutah zapravili enajstmetrovko (0:0). Varovanci Unaia Emeryja so se znesli nad Fulhamom, nogometaši Chelseaja pa na gostovanju pri Southamptonu vknjižili nove tri točke (0:3).

Nogometaši Liverpoola so s tekmo proti aktualnim angleškim prvakom sklenili zahteven niz tekem. Po dveh tekmah z londonskim Chelseajem, so redsi sredi tedna odigrali še drugi krog elitnega evropskega tekmovanja in na gostovanju v Neaplju morali priznati poraz varovancem Carla Ancelottija (1:0). Pred reprezentančnim premorom je četo Jürgena Kloppa čakal še obračun z Manchester Cityjem, po mnenju številnih strokovnjakov največjim konkurentom za naslov angleškega prvenstva.

Klopp je pred tekmo poudaril, da je, po njegovem mnenju, Pep Guardiola najboljši trener na svetu.
Klopp je pred tekmo poudaril, da je, po njegovem mnenju, Pep Guardiola najboljši trener na svetu. FOTO: AP

Anfield sicer velja za pravo neosvojljivo trdnjavo, City namreč v domovanju redsov ni slavil že vse od leta 2003 in v štabu Liverpoola so bili prepričani, da bodo niz še podaljšali. Klopp je namesto Trenta Alexandra Arnolda, ki je ta dan dopolnil dvajset let, v igro poslal Dejana Lovrena. Slednji zaradi poškodbe v tej sezoni doslej še ni nastopil v prvenstvu.

Domači so v tekmo krenili podjetneje in se kar nekajkrat prebili pred vrata Edersona, a je sinje-modra obramba brez težav odbila vse poskuse. V 29. minuti je zaradi poškodbe zelenico moral zapustiti James Milner, namesto njega je s klopi utekla pridobitev poletnega prestopnega roka Naby Keita. Cityju je uspelo prvoten pritisk Liverpoola umiriti, tako se je igra vrnila v ustaljene tirnice in prvih petinštirideset minut se je končalo brez zadetka.

Prvi polčas je brez dvoma razočaral, saj je bil to tudi začetek z najmanj udarci na vrata v letošnji sezoni angleškega prvenstva, v drugem pa se je igra nekoliko razživela. Redsi so bili podjetnejši tudi v samem začetku, a Keita ni uspel izkoristiti zmede pred vrati sinje-modrih in zatresti mreže. Prva nevarnejša priložnost se je ponudila gostom, pred vrata je utekel Riyhad Mahrez v spremstvu Andyja Robertsona in sprožil strel, a je žoga romala mimo leve vratnice.

Drugič v zgodovini tekmovanja so po osmih krogih neporažene kar tri ekipe: Liverpool, Manchester City in Chelsea.
Drugič v zgodovini tekmovanja so po osmih krogih neporažene kar tri ekipe: Liverpool, Manchester City in Chelsea. FOTO: AP

Domači so se odzvali že v naslednjem napadu, proti vratom sinje-modrih je streljal prvi strelec minule sezone Premier League Mohamed Salah, a ustrelil naravnost v roke Edersona. Redsi so bili nevarnejši tudi v nadaljevanju, po dolgi podaji je do žoge prišel Egipčan, a v spremstvu enega izmed branilcev streljal čez vrata.

Živahno je bilo tudi pred vrati Alisona Beckerja, po akciji je do strela vnovič prišel Mahrez, a se je brazilski vratar izkazal in žogo odbil za vrata. Klopp je namesto Roberta Firmina na zelenico poslal Daniela Sturridgea, ki je bil nevaren z glavo po predložku v kazenski prostor, a je Ederson njegovo namero ubranil.

Po prekršku Virgila Van Dijka nad Leroyjem Sanejem je Martin Atkinson pokazal na belo točko, priložnost je dobil Mahrez, a jo zapravil s strelom visoko čez prečko. Liverpool je začutil priložnost in po tej spodleteli enajstmetrovki še bolj pritisnil na vrata Edersona, a je mreža gostov vse do konca ostala nedotaknjena.

Chelsea in Arsenal do zmage

Chelsea je na gostovanju v Southamptonu vknjižila nove tri točke. Mrežo domačih je v 30. minuti načel Eden Hazard, ki je s tem le še podaljšal svoj izjemni niz – Belgijec je bil na zadnjih enajstih tekmah udeležen pri kar enajstih zadetkih ter vknjižil devet zadetkov in dve podaji. Zmago modrih sta v drugem polčasu še potrdila Ross Barkley, po podaji Oliverja Girouda, in za konec, v sodnikovem podaljšku, še Alvaro Morata.

Dva zadetka je v mrežo Marcusa Bettinellija prispeval Alexandre Lacazette.
Dva zadetka je v mrežo Marcusa Bettinellija prispeval Alexandre Lacazette. FOTO: AP

Topničarji so si na gostovanju pri Fulhgamu zagotovili gladko zmago, čeprav v prvem polčasu ni kazalo tako. Arsenal je v vodstvo povedel Alexandre Lacazette, a je njegov trud tik pred koncem polčasa izničil Andre Schurrle.

V drugem polčasu pa so gostje prevzeli vajeti igre v svoje roke. Za uverturo v ’goliado’ je štiri minute po začetku polčasa poskrbel Lacazette, dogajanje na zelenici pa se je občutno spremenilo po vstopu Pierra-Emericka Aubameyanga in Aarona Ramseyja. Slednji je za zadetek potreboval le pičlih 39 sekund, po podaji reprezentanta Gabona. Za končnih 5:1 je z dvema zadetkoma poskrbel Aubameyang.

Liverpool - Manchester City 0:0

Southampton – Chelsea 0:3 (0:1)
Hazard 30., Barkley 57., Morata 90+3

Fulham – Arsenal 1:5 (1:1)
Schurrle 44.; Lacazette 29., 49., Ramsey 67., Aubameyang 79., 90+1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
07. 10. 2018 21.00
-8
Lovren je top 3 branilec na svetu. Bil bi odlicna menjava za Ramosa pr Realu, saj imasta obadva mocne voditeljske karaktere
Sisli288
08. 10. 2018 09.03
+5
Lovren med TOP 3 hahah in primerjaš ga z ramosom
CFC1
07. 10. 2018 18.50
+6
Dobra predstava danes Chelsea in suverena zmaga. hazard pa spet čaral in razigraval soigralce kot po navadi.