Nogomet

Liverpool nadigral Leicester City, Arsenal do srečne točke proti Leedsu

Leeds/Liverpool, 22. 11. 2020 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Londonski Arsenal je v okviru 9. kroga angleške Premier league gostoval pri Leedsu in s precej sreče ohranil svojo mrežo nedotaknjeno za veliko točko (0:0). Domači strateg Marcelo Bielsa tudi tokrat ni odstopil od svojega načina igre, ki bi mu ob kančku športne sreče lahko prinesel poln izkupiček. V večernem derbiju pa je aktualni prvak Liverpool s 3:0 zlahka odpravil Leicester City.

Čeprav trener aktualnih angleških državnih prvakov Jürgen Klopp tudi tokrat ni mogel računati na kopico poškodovanih in obolelih nosilcev igre - predvsem v obrambni vrsti -, je težavam navkljub njegovo moštvo vnovič prikazalo odlično igro in zasluženo s 3:0 ugnalo tokrat neprepoznavni Leicester City.

Glede na število priložnosti bi lahko bila zmaga Liverpoola rezultatsko izdatnejša, a so imeli gostje v svojih vratih razpoloženega Kasperja Schmeichela, ki je ubranil nekaj izredno težkih strelov domačih. "Redsi" so do nekoliko srečnega vodstva prišli v 21. minuti, ko je lastno mrežo po nespretnem posredovanju zadel branilec "lisic" Jonny Evans. Že v naslednjem napadu bi lahko gostje izid izenačili, toda Harvey Barnes ni uspel izkoristiti imenitne podaje Jamieja Vardyja. Kar so zgrešili nogometaši Leicesterja, so na drugi strani kaznovali varovanci Jürgena Kloppa - natančneje portugalsko odkritje Diogo Jota -, ki je bil natančen pri strelu z glavo za povišanje vodstva Liverpoola na 2:0.

Tudi v nadaljevanju obračuna na Anfield Roadu so imeli precej več od igre domači nogometaši, ki so končnih 3:0 postavili štiri minute pred koncem rednega dela srečanja, ko je v polno meril še Roberto Firmino.

Na obračunu med Leedsom in londonskim Arsenalom ni bilo zadetkov.
Na obračunu med Leedsom in londonskim Arsenalom ni bilo zadetkov. FOTO: AP

Arsenal (bolj) zadovoljen s točko
Obračun na slovitem Elland Roadu se je končal z remijem brez zadetkov, zaradi katerega so lahko veliko bolj zadovoljni v taboru "topničarjev".

Ti so v 90 minutah igre pokazali bore malo v fazi napada, medtem ko je strateg Leedsa Marcelo Bielsa zaukazal visok pritisk na tekmečevi polovici, kar je varovancem Mikela Artete povzročalo nemalo preglavic. Če smo v prvem polčasu pogrešali konkretnejše zaključke od podjetnejše domače zasedbe, je taista v nadaljevanju tekme prikazala še boljšo igro ter kar trikrat zatresla okvir gostujočih vrat.

Toda na veliko srečo za Arsenal se njegova mreža do zaključnega sodnikovega žvižga ni zatresla in ostalo je pri začetnih 0:0. Londončani po devetih odigranih prvenstvenih krogih zasedajo skromno 11. mesto, Leeds pa je z dvema točkama manj na 14. 

Angleško državno prvenstvo, 9. krog, izid:
Leeds United - Arsenal 0:0

Liverpool - Leicester City 3:0 (2:0)
Jota 41., Firmino 86.; Evans 21./ag

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
23. 11. 2020 13.34
Kljub poskodbam, aktualni prvak premierlige liverpool se naprej igra v svojem zmagovalnem slogu predvsem na domacem igriscu, vec imajo tezav na gostovanjih