Nogomet

City poskrbel za petardo v mreži Arsenala, remi med L'poolom in Chelseajem

Manchester, 28. 08. 2021 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Ž.K., M.G.
Komentarji
37

Na uvodni tekmi tretjega kroga angleške Premier lige sta se pomerila aktualni prvak Manchester City ter londonski Arsenal. Tekma je bila od začetka do konca povsem enostranska, City je napadal, Arsenal pa se je (neuspešno) branil. Po zaostanku z 2:0 so Londončani ostali še brez izključenega Granita Xhake in četi Pepa Guardiole ni bilo težko prihajati do priložnosti. Do konca tekme so sinjemodri izkoristili še tri za končni rezultat 5:0. Arsenal po treh tekmah v Premier ligi ostaja še brez točk in brez danega zadetka. V poznopopoldanski poslastici sta se Liverpool in Chelsea na Anfieldu razšla brez zmagovalca (1:1).

Tekmo v Manchestru so dominantno začeli sinjemodri, ki so že po dobrih šestih minutah igre sestavili lepo akcijo, po kateri je z glavo zadel tokratni kapetan Cityja Ilkay Gündogan.  City se z zadetkom prednosti ni zadovoljil in zgolj pet minut kasneje je Bernardo Silva v kazenski prostor Arsenala poslal ne najboljši predložek, a branilci Arsenala žoge niso uspeli izbiti, kar je izkoristil Ferrán Torres in vodstvo povišal na 2:0. Arsenal se je po hitrem zaostanku le prebudil in poskusil z visokim pritiskom, kar bi se v 20. minuti skoraj obrestovalo Emilu Smith-Rowu, ki je podstavil nogo slabi podaji vratarja Edersona, a je žoga za malo zletela mimo vratnice. Rdeči iz Londona so še naprej pritiskali in igrali na telo in hitro sta porumenela Cédric Soares ter Sead Kolašinac. Hud udarec za Londončane pa je sledil v 35. minuti, ko je po drsečem štartu rdeči karton prejel Granit Xhaka. VAR je prekršek sicer preveril, a klub negodovanju gostujoče klopi se odločitev glavnega sodnika ni spremenila in Arsenal je ostal brez igralca manj. Cityjevim igralcem je bilo proti deseterici še lažje prodirati v kazenski prostor nasprotnika in po lepem prodoru Jacka Grealisha je žogo v gol za 3:0 pospravil brazilski napadalec Gabriel Jesus.

Na začetku drugega polčasa sta oba trenerja opravila eno spremembo. Pep Guardiola je namesto bočnega branilca Kyla Walkerja na igrišče poslal sedem let mlajšega Oleksandra Zinchenka, Mikel Arteta pa namesto Bukaya Sake precej bolj obrambno naravnanega Egipčana Mohameda Elnenyja. City je tako kot na začetku prvega polčasa močno pritisnil tudi na začetku drugega polčasa in novo veselje aktualnih angleških prvakov je v 49. minuti pokvaril Arsenalov vratar Bernd Leno, ki je ubranil dober strel Bernarda Silve. Zgolj nekaj minut kasneje pa je bil Leno po izjemno natančnem strelu Rodrija nemočen in City je vodil že s 4:0. 

Jack Grealish in Rodrigo
Jack Grealish in Rodrigo FOTO: AP

Arteta je na polomijo odgovoril z menjavo kapetana Pierra-Emericka Aubameyanga, ki se je žoge v 59 minutah na igrišču dotaknil le osemkrat. Namesto njega je vstopil francoski napadalec Alexandre Lacazette. Guardiola pa je za zadnjih 30 minut dal priložnost Raheemu Sterlingu, ki je zamenjal Silvo, in Riyadu Mahrezu, ki je zamenjal Jesusa. Tekma se je po menjavah nekoliko umirila, igrala pa se je še naprej v glavnem na polovici gostov. Sterling je z glavo poskušal v 67. minuti, a je njegov strel prek vratnice potisnil Leno. V 70. minuti je z igrišča odšel Martin Odegaard, ki svojega drugega debija ne bo ohranil v lepem spominu. Namesto njega je v igro vstopil Ainsley Maitland Niles.

Mikel Arteta in Martin Odegaard
Mikel Arteta in Martin Odegaard FOTO: AP

V 76. minuti je imel Sterling lepo priložnost, da se vpiše med strelce, saj se je po podaji Mahreza sam znašel pred Lenom, a je Arsenalov vratar njegov poskus obranil. V 84. minuti pa je bil Arsenalov vratar ponovno nemočen, izvrsten predložek v kazenski prostor je z glavo realiziral Torres in s tem kronal izvrstno predstavo v vlogi napadalca sinjemodrih. 

Topničarji bodo v London odšli brez točk in sklonjenih glav. Na celotni tekmi niso niti enkrat sprožili strela na gol nasprotnika, žogo pa so imeli v nogah manj kot petino igralnega časa. Prve točke v aktualni sezoni Premier lige in tudi prvi premierligaški gol bodo Londončani iskali po reprezentančnem odmoru na domači tekmi proti Norwich Cityju, ki je po dveh tekmah še prav tako brez točk in brez doseženega zadetka. Manchester City bo obrambo naslova nadaljeval na gostovanju pri Leicester Cityju.

Statistika tekme Manchester City – Arsenal
Statistika tekme Manchester City – Arsenal FOTO: Sofascore.com

Derbi med Chelseajem in L'poolom brez zmagovalca
Nogometaši Liverpoola in Chelseaja so na Anfieldu v tretjem krogu Premier League remizirali (1:1). Chelsea je povedel v 22. minuti iz svoje prve prave priložnosti, ko je po podaji s kota z glavo krasno zadel Kai Havertz. S podajo ga je na bližnji vratnici zaposlil Reece James, Havertz pa je z izjemnim lobom z glavo presenetil tokrat nemočnega Alissona Beckerja, ki ob tem strelu ni bil najbolje postavljen.

V 35. minuti je imel Chelsea drugo lepo priložnost za zadetek: Romelu Lukaku je opravil polovico dela na sredini igrišča, nato povlekel v protinapad, podal Masonu Mountu, ta pa je z levico z leve strani kazenskega prostora meril premalo natančno, da bi povišal vodstvo modrih. V 42. minuti se je domači strateg Jürgen Klopp odločil, da bo iz igre povlekel Roberta Firmina, v igro je poslal portugalskega napadalca Dioga Joto.

V prvi minuti sodnikovega dodatka prvega polčasa pa je v kazenskem prostoru Chelseaja sledila pravcata drama. Liverpool je imel dve zlati priložnosti za zadetek, toda prvič je modre rešila vratnica, drugič pa Reece James. A pri tem se je od njegovega boka žoga odbila tudi v roko, tako da je po posnetku VAR-a glavni sodnik Anthony Taylor določil enajstmetrovko, obenem pa še izključil Jamesa, čeprav je bilo iz posnetka razvidno, da James ni namenoma igral z roko. Najstrožjo kazen je v peti minuti sodnikovega dodatka uspešno pretvoril Mohamed Salah.

Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP

V drugem polčasu je Liverpool nemudoma začel z ofenzivo. Najprej je v 52. minuti malce prek vrat z glavo meril Diogo Jota, le nemalo zatem je z velike razdalje poskusil osrednji branilec redsov Virgil van Dijk. Nato sta poskusila Jordan Henderson in Fabinho, v 60. minuti pa še Sadio Mane, a se je v vseh treh primerih z obrambo izkazal najboljši vratar pretekle sezone Lige prvakov po Uefinem izboru Edouard Mendy. Liverpool je ob igralcu več razumljivo pritiskal do samega zaključka, toda stopnja pritiska je v drugem delu drugega polčasa močno upadla, tako da so se modri na koncu brez večjih težav ubranili in odnesli zanje – glede na izključitev – zlata vredno točko. Obe ekipi imata po treh krogih zdaj na svojem kontu sedem točk. 

Statistika tekme Liverpool - Chelsea (1:1)
Statistika tekme Liverpool - Chelsea (1:1) FOTO: Sofascore.com

West Ham oddal prvi točki
West Ham je oddal prvi točki v aktualnem prvenstvu: po silovitem začetku in dveh visokih zmagah v uvodnih dveh krogih je tokrat na olimpijskem stadionu v Londonu remiziral z zasedbo Crystal Palaca. Za domače sta zadela španski vezist Pablo Fornals in Michail Antonio, oba zadetka za goste pa je dosegel 21-letni vezist Conor Gallagher. Za mladega talenta sta bila to sploh prva gola v dresu West Hama, v katerega se je pred začetkom sezone preselil iz West Broma.

Zmagi tudi za Everton in Leicester
Drugo zmago sezone je vpisal Leicester City, ki se je do novih treh točk dokopal v Norwichu. Pri tamkajšnjih meščanih je četa Brandona Rodgersa slavila z 2:1. Za lisjake sta zadela Jamie Vardy in Marc Albrighton, edini (regularni) zadetek za domače pa je v 44. minuti prispeval Thomas Pukki, ki je bil uspešen z enajstmetrovke. V 80. minuti je zadel tudi Kenny McLean, toda sodniki so po posredovanju VAR-a ta gol razveljavili.

Španski strateg Rafael Benitez ostaja neporažen na klopi Evertona, vsaj ko govorimo o uradnih tekmah. Na tretji premierligaški tekmi sezone so nogometaši iz Liverpoola slavili na gostovanju pri Brightonu. Ta je po dveh zaporednih zmagah vpisal prvo ničlo sezone. To sta 'zakrivila' Demarai Gray, ki je zadel še na tretji zaporedni tekmi, in Dominic Calvert-Lewin.

Izidi 3. kroga Premier lige:

Manchester City – Arsenal 5:0 (3:0)
Gundogan 7., Torres 12., 84., Jesus 43., Rodrigo 53.

Liverpool - Chelsea 1:1 (1:1)
Salah 45+5./11-m; Havertz 22. 

Aston Villa – Brentford 1:1 (1:1)

Brighton – Everton 0:2 (0:1)

Newcastle – Southampton 2:2 (0:0)

Norwich – Leicester 1:2 (1:1)

West Ham – Crystal Palace 2:2 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
29. 08. 2021 14.20
-4
cityev problem je le trener,,njega ko se rešijo osvojio vse,najbolj pomembno imajo in to je denar
cripstoned
29. 08. 2021 10.58
+3
žalostno kam pada arsenal... ne vem zakaj lastnik ne odstopi glede nato da so mu podporniki kluba že mnogokrat jasno povedali da mora oditi... vojna med podporniki in lastnikom se bo samo še stopnjevala in nekdo bo potegnil kratek konec...
Konan
29. 08. 2021 11.25
+2
HALAcR7
29. 08. 2021 10.34
-4
pepćek uči največje simulacije dbro znane iz balenoninega studia,,rahem cancelo se je tudi lepo naučil padati v stilu strela v nogo..pepćek drugega nezna,,najslabši trener vseh časov z zelo dobro ekipo,Mourinhio bi z to ekipo osvojil 3x ucl,,,da ne govorimo koliko je porabil
Konan
29. 08. 2021 08.42
-2
Le poglejte si letos vso padavicarsko znanje, ki ga premore tapinaldo, vso kruljenje in kriljenje, prave burleske bodo to, izsiljevanja penalov, jokanja na tleh
cripstoned
29. 08. 2021 10.56
+1
gledam kruljenje in jokanje vas hejterjev reala in ronalda ki ga pač omenjate pod vsako temo... pozabljate hejteri da bolj ko pljuvate težje vam bo... ampak slepci ste pač slepci in takšnim tukaj nikoli ni bilo lepo...
realmadrid the best
29. 08. 2021 16.01
-1
HALAcR7
28. 08. 2021 21.32
+1
Pepćek zavrnil zastojn messija,,,in hotel kupiti Cr7 za 30 milijonov,,ker je cr7 zvest in human odšel v united za 20 milijonov,,.....nekateri gredo v najboljšo ligo ker mu je 3 preslaba,,nekateri zbežijo v 6 ligo,ker mu 2 premočna
Od Halerja ati
29. 08. 2021 10.21
+3
Lepo od Messija sinko je dal se CR ju možnost da kaj doseže že tako se mu stric 7 zlata žoga smeji ker ga vsi primerjajo z najboljšim v zgodovini medtem ko Tončija primerjajo z Messijem hihihi ohh ja. danes pa spremljava najin PSG juhuhuu
JJdiktator
28. 08. 2021 21.12
+1
chelsea ima trenutno top ekipo,ki lahko igra se 10 let na tem nivoju
Sisli288
28. 08. 2021 20.40
+0
Liverpool z veliko pomočjo sodnika do remija
Vladimir.Krutov
28. 08. 2021 19.53
+0
Pep zahteva igro vseh 11 igralcev in tudi vratar mora sodelovati...statisti so sam na rezervni klopi...
Ni nam vseeno
28. 08. 2021 20.06
+5
Težko bi igral v ekipi, kjer se že od vratarja zahteva več tehničnega znanja, kot ga poseduje Ronaldo
Vladimir.Krutov
28. 08. 2021 20.14
+2
PinkoPilinko
28. 08. 2021 19.43
-2
😂😂😂😂
Šumsko voče
28. 08. 2021 19.35
+2
Graniti idi doma na kosovi
Houdor
28. 08. 2021 19.00
+7
Argeta nebo več dovgo trener
Ni nam vseeno
28. 08. 2021 19.29
+3
Novorazodetje
28. 08. 2021 18.34
+1
Žogobrcanje je najpomembnejša nepomembna stvar.
Petarda10
28. 08. 2021 18.20
+6
letos jim izpad ne uide
blef
28. 08. 2021 18.13
+9
Nesposobno vodstvo Arsenala. Zapravili miljone za največ 10 mesto. Arteta še slabši trener kot igralec. Pomočnik ni zastojn pomočnik...niti senca Guardiole.
HALAcR7
29. 08. 2021 10.36
-1
učil se je od najslabšega od najslabšega od tukaj tudi to znanje
Konan
28. 08. 2021 17.03
+6
MA kaki ronci v City, pol bi bilo za Arsenal 5:0😂
Ni nam vseeno
28. 08. 2021 19.28
+6
Klub drsi navzdol še iz obdobja Wengerja...krivda trenerja ?...Po debaklu Unaija ne verjamem več v to...
Konan
29. 08. 2021 08.05
-1
Oj Johan kak sta danes spala z napihljivim roncijem, si ga dobro očistil zjutraj da bo perajt za potem
Sheik Omar
28. 08. 2021 16.40
+7
To je bila uvodna tekma tretjega kroga, ne pa tekma uvodnega kroga. FDV
AtleticoSLO
28. 08. 2021 16.38
+1
Arteta ni glavni krivec, niti igralci ki vrjamem da imajo zeljo (samozavesti pac ne)..glavni krivec je na vrhu..Kroenke! Ko odide..lahko začno klub graditi na zdrave temelje do tedaj, ne bo bolje....ŽAL
samomojemnenje
28. 08. 2021 17.17
+2
Pjanček
28. 08. 2021 16.29
+5
ojej, statistika tekme ubije
Rdeča kapica69
28. 08. 2021 15.52
-3
Čakamo na tisto smešno izjavo navijačev Barcelone da bo City zmagal ligo prvakov:)) Takšen vic nikoli ne zastara.
bizgecc
28. 08. 2021 16.09
+6
in zakaj v vsakem članku Barcelono omenjati? smešni ste res...oziroma ponizani
Konan
28. 08. 2021 17.03
+5
samomojemnenje
28. 08. 2021 17.16
+6
Kollerik
28. 08. 2021 19.01
+5
Ni nam vseeno
28. 08. 2021 19.23
+3
Zadnji tak vic o osvojitvi kanteLP je nekdo prodal Juventusu
HALAcR7
29. 08. 2021 10.38
-2
vsi našteti tukaj pametujejo a vedno pišejo o cr7,obsedeni z njem,,.....