Nogomet

Arsenalu stoječe ovacije 2000 navijačev: Bilo je neverjetno

London, 04. 12. 2020 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Londonski premierligaš Arsenal je na obračunu predzadnjega kroga skupinskega dela Lige Evropa proti dunajskemu Rapidu lahko bodrilo 2000 navijačev. Ti so uživali v velikem številu golov, Londončani so zmagali s 4:1, na koncu pa so svoje ljubljence, ki so se jim prišli zahvalit, nagradili s stoječim aplavzom.

Prve tekme z navijači se zdaj obetajo tudi v Premier League, kjer bodo morali seveda vsi obiskovalci nositi maske in se izogibati objemanju med proslavljanjem zadetkov, je vodstvo tekmovanja sporočilo klubom. Na deset od skupno dvajsetih stadionov Premier League se bo lahko vrnilo do 2000 navijačev, seveda odvisno od trenutne epidemiološke situacije v posameznem mestu. Čeprav ob sedenju na prostem mask v Veliki Britaniji ni treba nositi, se bodo gledalci na stadionih morali zaščititi. Navijači iz istega gospodinjstva bodo lahko sedeli skupaj, sicer pa bodo morali vzdrževati varnostno razdaljo na posebej za ta namen pripravljenem načrtu sedišč. Petja in vzklikov uradno niso prepovedali, so pa navijačem namignili, naj se poskušajo brzdati. Vsak navijač, ki bo prejel vstopnico, bo od kluba prejel tudi veljavne predpise. Med njimi je tudi spoštovanje posamičnega zapuščanja stadionov, ki na navijače čakajo vse od marčevske razglasitve pandemije novega koronavirusa.

Navijače Arsenala so na obračunu z dunajskim Rapidom razveselili zadetki Alexandra Lacazetta, Pabla Marija, Edwarda Nketiaha in Emil Smith-Rowa, medtem ko je domačo mrežo zatresel Koja Kitagava. "Topničarji" so si napredovanje v 1/16 finala Lige Evropa sicer že zagotovili v prejšnjem krogu, vseeno pa je bila prisotnost navijačev na domačem stadionu tokrat gotovo razlog za dodaten motiv. Okoli 2000 se jih je zbralo, že po desetih minutah pa so lahko proslavljali po izvrstnem zadetku Lacazetta z okoli 30 metrov.

Arsenal je po koncu karantene, ki je veljala za vso državo, dobil priložnost, da kot prvi med premierligaši odpre vhode svojega stadiona Emirates. Ker je London britanska vlada uvrstila na drugo raven ukrepov (tako imenovani Tier 2), je to "topničarjem" omogočilo pripraviti tekmo z omejenim številom navijačev. 

Bilo je čustveno
"Na Emirates prihajam vse od njegove otvoritve. To mi pomeni absolutno vse na svetu," je za agencijo Reuters pred tekmo dejal 25-letni navijač Josef, ki tekme Londončanov torej obiskuje že več kot 14 let. "Ko sem hodil sem, je bilo kar čustveno. Čutiš nekakšno vznemirjenje, ko vidiš ljudi, ki se vračajo s šali, kapami, dresi. Res mi veliko pomeni, da sem spet tu."

Še en navijač, Stevan Rowan, je dodal: "Od lani nimamo kaj početi. S tem, da greš lahko na tekme, je vse skupaj precej bolje, kot je bilo prej."

Navijači so se vrnili na stadion Emirates v Londonu.
Navijači so se vrnili na stadion Emirates v Londonu. FOTO: AP

Pred derbijem s Tottenhamom se je vrnil tudi Gunnersaurus
Privrženci Arsenala so ves čas spoštovali pravila socialnega distanciranja, čeprav vsi niso nosili mask. Vrnila se je celo priljubljena maskota, dinozaver Gunnersaurus, ki mu je še pred nekaj meseci oziroma tedni grozilo "izumrtje". Klub je namreč oznanil, da bo zaradi krčenja stroškov in dejstva, da na tribunah navijačev ni, ukinil delovno mesto Jerryja Quyja, ki zeleni kostum nosi že skoraj tri desetletja. Da bo pokril Quyjevo plačo in ostale stroške, je nato dejal Arsenalov nemški zvezdnik Mesut Özil, Quy pa je lahko minuli večer z navijači prepeval številne zimzelene napeve, tudi "We hate Tottenham" (Sovražimo Tottenham, op. a.), je poročal Reuters.

Navijači in nogometaši so si stoječe ovacije namenili že pred tekmo, ob zadetku Lacazetta se je ob proslavljanju Francozu pridružilo celotno moštvo.

"Bilo je neverjetno! Tako vesel sem bil, da sem danes videl navijače, med tekmo so nam res pomagali. Tudi v nekaj slabih trenutkih smo uspeli igrati dobro. Res je lepo, ko nam ob strani stojijo navijači. Nocoj smo želeli uživati," je po tekmi za BT Sport dejal Lacazette, medtem ko se v severnem Londonu pogledi že obračajo proti vedno zelo vročem mestnem derbiju z največjim rivalom Tottenhamom. 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
04. 12. 2020 10.21
+2
Od vseh dobrih katolikov,se je našel Turk,Musliman Mesut Ozil ,veliki podpornik Erdogana,da poravna plačo maskoti,,,zanimljivo
samomojemnenje
04. 12. 2020 10.47
-1
Halar, preseli se v Turčijo. Tam ti bo lepše. Pa še tvojo socialka se bo sprostila za koga, ki si jo bolj zasluži.
Sortegilio
04. 12. 2020 10.07
+6
Samo pri nas pa ista zgodba. Občinske omejitve so nekoristne. Prekrški se dogajajo znotraj posameznih občin. Butale.
Millady
04. 12. 2020 10.07
+4
Bedno.. nogomet lahko hodijo gledat, tudi košarko ipd., na koncerte, gledališča ali v mesto na odprte stojnice pa ne! Razlog?
slim386
04. 12. 2020 10.14
+4
Trend01
04. 12. 2020 09.36
+6
Bodo naši inšpektorji pridivjali. Le 2 sedeža je varnostne razdalje... ;-)
Ciercq
04. 12. 2020 10.11
+0
preseli se v london in tam placuj davke pa bos lahko sel na tekmo ce ti ne pase pri nas zivet
JVeliki
04. 12. 2020 10.17
+1
Smaći preseli se ti v Severno Korejo, če imaš rad diktaturo. Mi si jo pač ne želimo v naši prelepi Slovniji.
Ciercq
04. 12. 2020 10.19
-1
diktaturo si imel ze pred tem!!!!Zarad nogometa pa res ne bomo umrli haha
Ciercq
04. 12. 2020 10.20
+1
prvo zdravje ljudi...sele nato nogometek..ce si ti zdrav to ne pomeni da bolezen ne obstaja!!!!
JVeliki
04. 12. 2020 10.21
+1
Smaći bolezen obstaja, si ti čisti dokaz. Samo škoda, da za tvojo bolezen ni zdravila.
HALAcR7
04. 12. 2020 10.22
+5
V slo.nemoreje niti napolniti stadiona 2000 ljudi