Nogomet

Arsene Wenger: Nogomet je s sistemom VAR storil korak naprej

Ljubljana, 07. 12. 2020 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nogometni trener Arsene Wenger se je v svoji avtobiografiji, ki je izšla pred meseci, dotaknil tudi sistema VAR. Čeprav je ta že od uvedbe na udaru številnih kritik, izkušeni Francoz, ki je kar 22 let preživel na klopi londonskega Arsenala, meni, da sodniška uporaba videotehnologije za nogomet pomeni korak naprej. 

Arsene Wenger je pohvalil sistem VAR in spomnil na nepravilnosti, ki so se v Franciji dogajale na začetku devetdesetih let.
Arsene Wenger je pohvalil sistem VAR in spomnil na nepravilnosti, ki so se v Franciji dogajale na začetku devetdesetih let. FOTO: AP

"Ko doživiš toliko krivic in razočaranj, bi naredil vse, da bi igra postala bolj poštena. Vedno bom podpiral rešitve, ki bodo nogomet naredile pravičnejši, četudi na račun evforičnih trenutkov. To ni cena, ki je ne bi mogli plačati," je misel o uporabi sodniškega videopomočnika začel Arsene Wenger.

"Prebral sem veliko kritik o sistemu VAR, a menim, da smo z njim storili korak naprej. Številni so mnenja, da sodniški videosistem zmanjšuje vznemirljivost in da se sodniške napake skozi sezono tako ali tako izenačijo. To ni sprejemljiv argument, saj ni dokaza, da se napake res izenačijo. Pa tudi če bi se, bi takšen odnos pomenil, da napake niso resen problem in jih enostavno moramo sprejeti."

"S tem pa se ne bom sprijaznil. Ravno nasprotno. Eden od načinov, da popravimo preteklo škodo, je, da bomo v prihodnosti trdo garali za še več poštenosti in še več transparentnosti," je še zapisal izkušeni Francoz, ki je največji pečat pustil na klopi Arsenala. Londončane je namreč vodil kar 22 let, od leta 1996 do 2018. 

Wenger se je, preden je beseda nanesla na sistem VAR, obregnil ob nepravilnosti, ki so se v francoskem nogometu dogajale na začetku devetdesetih let. Tedaj je v prvenstvu kraljeval Marseille, a se je kasneje izkazalo, da tudi na račun podkupovanja. 71-letnik je dodal, da takrat, ko so obtožbe o korupciji in podkupovanju prišle v javnost, preprosto ni več želel trenirati v domovini. Prav to naj bi bil glavni razlog, zakaj se je leta 1994 po sedmih sezonah pri Monacu odločil, da zapusti Kneževino in se preseli na Japonsko, kjer je presenetljivo prevzel Nagoyo Grampus.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bizgecc
07. 12. 2020 17.45
+0
Korak naprej v španski ligi za real madrid
HALAcR7
07. 12. 2020 16.42
+2
Arsenal brez Vengerja par korakovnazaj
Lektor Jure T.
07. 12. 2020 15.57
+2
se ne strinjam..dokler bo vsaj po svoje uporabljal VAR je to zame korak nazaj..nogometaši se sploh več iskreno ne morejo oz. ne upajo veselit zadetkov..še te redke emocije ki so ostale v današnjem nogometu počasi uničujejo..
Harmo1980
07. 12. 2020 19.25
Kakšne emocije pa potem doživljajo igralci,ko vidijo da so dobili neregularni gol in zaradi tega izgubijo tekmo.??.