Nogomet

Humane Zvezdice upravičile svoje ime: na Hrvaško 35.640 plastenk vode

Ljubljana, 03. 01. 2021 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometna reprezentanca slovenskih estradnikov, ki na mednarodnih tekmovanjih dosega odmevne rezultate, se je spet izkazala. Tako imenovane Humane Zvezdice so že zbrale veliko finančnih sredstev za prizadete v decembrskem potresu na Hrvaškem, zdaj želijo čez mejo poslati poln tovornjak vode.

Matjašič (na fotografiji desno ob Mirnesu Šišiću) je kapetan reprezentance slovenskih estradnikov.
Matjašič (na fotografiji desno ob Mirnesu Šišiću) je kapetan reprezentance slovenskih estradnikov. FOTO: SCM

S skupno kar 35.640 plastenkami vode želijo Humane Zvezdice, ki jim na zelenici poveljuje zimzeleni kapetan Franc "Nani" Matjašič, priskočiti na pomoč prizadetim v Petrinji in okoliških krajih, ki jih je decembrski potres najbolj prizadel. Med tistimi, ki so se že priključili dobrodelni akciji, so tudi nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović, nekdanji slovenski nogometni reprezentant Suad Fileković, nekdanji boksar Damjan Šel in mnogi drugi.

"Tudi Humane zvezdice so se takoj odzvale na pretresljive dogodke in tragedijo, ki jo je ob potresu doživela Hrvaška. Takoj so sprožili akcijo, ki ima velik odziv. Med prvimi, ki so priskočili na pomoč in donirali sredstva, so nekdanji slovenski nogometni selektor in humanitarec Slaviša Stojanović, glasbenika Janez Hvale z Bandom Rosfrajerji in Gorazd Ademovič, nekdanji nogometni reprezentant Suad Fileković, nekdanji boksar in sedaj trener Damjan Šel, nekdanji nogometaš in humanitarec Bruno Krklec (Golgeter), kapetan Humanih zvezdic Nani Matjašič, neumorni predsednik Arsenal Slovenija Uroš Štefanič ...." so  zapisali na Facebooku in dodali: "Ljudje smo! Odprimo srce! Pomagajmo si med seboj!" 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pepe007
04. 01. 2021 09.13
+1
Ta pomoč je strašno neorganizirana. Raje bi se zbirala sredstva in ustanovil nek fond iz katerega bi potem dolgoročno pomagali tistim, ki so nastradali. Sedaj verjetno nekdo dobi večkrat pomoč, nekdo, ki je manj iznadljiv pa bolj malo. Prvi teden še vsak ve za nesrečo. Bivališča se bodo v resnici urejala čez nekaj mesecev. Takrat pa neke resne pomoči ne bo. Pozitivno je, da je pač nekdo prodal kamion dobrine, ki je nepotrebna in bi težko šla v promet.
VAREN
03. 01. 2021 21.19
+4
BRAVO ONESNAŽEVALCI. Zdaj pa še pospravite to svojo svinarijo.
Cesar Millan - Vodja krdela
04. 01. 2021 08.30
+4
Točno tako Hrvatje imajo 3krat več vode kod Slovenija !!!! A mi gremo njim pošiljat vodo !!! In kdo bo pospravil te vse plastenke !!!!