Nogomet

Arteta pred koncem sezone z novo okrepitvijo: labradorko z imenom Win

London, 20. 05. 2023 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški prvoligaš Arsenal je bil večino aktualne sezone v Premier ligi na vodilnem položaju, v zadnjih nekaj tekmah pa so Topničarji popustili in vodstvo prepustili Manchester Cityju. Glavni trener londonskega moštva Mikel Arteta je zato posegel po nenavadni potezi, saj z namenom dviga morale Arsenalov trening center v Colneyu po novem redno obiskuje labradorka Win.

"Nisem pes, sem Gooner. Gremo Arsenal!" ima na ovratnici zapisano eno leto stara labradorka, ki simbolično nosi ime Win (slovensko zmaga op. a.). Arsenalov glavni trener Mikel Arteta jo je namreč konec minulega meseca kupil, da bi izboljšal vzdušje na treningih njegovega moštva, psička pa naj bi že postal ljubljenka tako nogometašev kot tudi osebja Arsenala. 

Win prebiva pri enem izmed članov Arsenalovega osebja, ki jo vsakodnevno pripelje v Colney. Labradorka se naj bi tudi že spoprijateljila z Bobom – mačko ki že nekaj let domuje v Colneyju.

"Vedno govorimo o družini in o tem, kako pomembno je biti povezan. Po mojem mnenju velika družina, kot smo mi v klubu, potrebuje psa, ki predstavlja to družino," je nenavadno odločitev pojasnil španski trener in dodal: "Mislim, da še vedno obstajajo stvari, ki jih je mogoče narediti, da se še bolj povežemo med sabo, da smo bolj skrbni, da pokažemo ljubezen in ugotovil sem, da je pes po mojem mnenju popoln predstavnik tega, kar smo zdaj. Ime ji je Win, vsi radi zmagujemo in Win potrebuje veliko ljubezni. Odziv igralcev in osebna na Win je bil neverjeten in sedaj je ena izmed nas in bo z nami delila pot."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pes je nekaj, kar ti spremeni počutje tako (kar je Arteta ponazoril s tleskom s prsti op. a.) Takoj, ko prideš v stavbo, pride do tebe in ti da vso svojo ljubezen in nenadoma samo začutiš energijo. Videti igralce, kako jo objemajo je enostavno čudovito. Zame so takšne stvari zelo pomembne," je še povedal Arteta, za katerega bo izjemno pomembna tudi zmaga proti Nottingham Forestu v 37. oziroma predzadnjem krogu Premier lige. Če Arsenal ne zmaga, bo namreč Manchester City avtomatsko postal prvak, saj imajo Meščani (ob tekmi manj) štiri točke več od Topničarjev in precej boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih (+61 za City v primerjavi s +41 za Arsenal).

Varovanci nekdanjega Artetinega mentorja Pepa Guardiole bodo imeli v vsakem primeru priložnost osvojiti šampionski naslov na nedeljski tekmi proti vse prej kot konkurenčnemu Chelseaju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bibosan
20. 05. 2023 12.17
-1
Lepa poteza, še lepša bi bila, če bi vzel psa iz zavetišča
borjac
20. 05. 2023 11.20
+1
Labradorka je zelo lepa priljudna psička, ampak če bi lastniki Arsenala kupili v zimskem prestopnem roku dva kvalitetna nogometaša in s tem dvignila število kvalitetnih nogometašev v ekipi, bi bili sedaj na pragu osvojitve Naslova Angleškega prvaka, ampak lastniki Arsenala so Židje, ki gledajo samo svoj dobiček, in niso kupili NIČ , zato pa je sedaj kvalitetnejši City prevzel prvo mesto in bo prvak Anglije, lastniki Arsenala pa bodo po končanem prvenstvu prodali minimalno tri najkvalitetnejše nogometaše, in s tem zaslužili vrečo denarja, to je bil že od začetka tudi njihov namen, nikdar lastnikom Arsenala ni bilo do osvojitve Prvaka, ker bi jih to kasneje preveč stalo, premije, nagrade za osvojitev naslova, potreba za povečanje kvalitetnega igralskega kadra za tekmovanje v ligi prvakov itd......... sedaj teh skrbi ne bo, prodaš , zaslužiš in še naprej zavajaš navijače Arsenala, biznis je biznis.
Mirotar
20. 05. 2023 12.09
+1
deloma je res kar si napisal sem tud sam navijač Arsenala že 20 let ampak noben ni pričakoval, da bodo letos osvojil ligo in toliko časa ostal na vrhu, so po starosti tud najmlajša ekipa...glede nakupov pa ni lih tako, kolko je dal Chelsea pa so pod sredino lestvice...Arsenal je dal tud velik za Pepeja pa ni bilo nič od njega... Saka je lih podaljšal pogodbo upam, da bodo tud ostali talenti, ostale kot so Granit, Zinchenko pa ven...glede denarja je pa tako vsak bi rad naredil nek brand, ker s prodajo dresov, udejstvovanja lige prvakov itd. tud prinaša denar nazaj v klub...Arteta ve kaj dela