Nogomet

Arteta ob slovesu: Jokal sem, ker je bil City moja družina

London, 21. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mikel Arteta je prevzel odgovorno nalogo prvega trenerja londonskega Arsenala. Španec je zadnja tri leta tesno sodeloval s Pepom Guardiolo kot pomočnik pri Manchester Cityju. Arsenal je daleč od stare slave in Arteto čaka zahtevna naloga.

Mikel Arteta je bil nazadnje pomočnik Pepa Guardiole pri Manchester Cityju, sedaj pa je zamenjal začasnega trenerja pri Arsenalu Freddieja Ljungberga, ki je na klop sedel potem, ko je vodstvo kluba pred slabim mesecem odpustilo Unaija Emeryja. Topničarji so v angleški ligi na desetem mestu, v zadnjih 12 tekmah so zmagali le enkrat. Arteta je tudi nekdanji nogometaš Arsenala, dres je nosil od leta 2011 do 2016. Za 37-letnega Arteto je to nov velik korak v trenerski karieri in tudi velik izziv. "To je velika čast. Arsenal je eden največjih klubov na svetu. Moramo biti v igri za največje lovorike in to so mi tudi jasno povedali, ko sem se pogovarjal s Stanom in Joshom Kroenkejem in drugimi ljudmi v vodstvu kluba," je dejal Arteta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vsi vemo, da nas čaka veliko dela, da bomo dosegli, kar želimo, vendar sem prepričan, da nam bo uspelo. Sem dovolj velik realist, da vem, da se to ne bo zgodilo čez noč, vendar ima trenutno moštvo dovolj talenta in dovolj kvalitetnih mladih igralcev, ki prihajajo iz akademije," je še dodal Arteta.

Izjemno ceni Pepa Guardiolo, s katerim je tesno sodeloval pri Cityju: "Če sem ga občudoval že prej, lahko rečem po sodelovanju z njim, da težko razložim, kako dobra oseba je in kakšen vrhunski profesionalec je Guardiola." Tudi slovo od Cityja ni bilo lahko: "Jokal sem, ker je bil City moja družina zadnje tri in pol sezone. Imela sva sanje s Pepom, da naredimo nekaj v Angliji, za kar so ljudje govorili, da je nemogoče, nam pa je uspelo."

"Guardiola je bil žalosten, vendar je razumel. Dobro ve, kako sem rasel in kakšne ambicije imam," je ob slovesu od mentorja dejal Arteta, Guardiola pa mu je zaželel vse dobro in dodal, da bo opravil izvrstno delo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
21. 12. 2019 10.41
-1
Je jokal zaradi plače? Je pričakoval manjšo in so ga že v naprej nagradili zaradi izjave: "Arsenal je eden največjih klubov na svetu. " Ta je močna izjava. Boljši klubi: L'pool, City, Tottenham, United, Chelsea. Arsenal je klub, ki se lahko bojuje za EL. In z veliko sreče se lahko prebije na 4. mesto. Pa boljši so tudi PSG, Real, Barcelona, Atlético, Sevilla, Valencija (ne letos), Bayern, BvB, RB Leipzig, Juve, Inter. Evo, vsaj 15-16 klubov je boljših. V Evropi. Na Uefini lestvici je sicer na mestu št. 9, vendar...je tudi L'pool na mestu št. 8. (ker štejejo zadnja 3 leta)
vectra c
21. 12. 2019 09.25
+6
Hahaha jokal je. Ampak zakaj😂😂😂
dark horse
21. 12. 2019 08.10
+5
A so ga prisili da je odšel iz Citya v Ars da je jokal. Kakšne nebuloze