Nogomet

Vidal po 'sanjskem' prestopu v Barcelono s sinom preizkusil zelenico Camp Noua

Barcelona, 06. 08. 2018 14.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelona je na stadionu Camp Nou svečano predstavila morda najodmevnejšo okrepitev v poletnem prestopnem roku, čilskega vezista Artura Vidala, ki ni skrival zadovoljstva, ker se je pridružil "najboljšemu klubu na svetu", kot ga je označil v pogovoru z mediji.

Več videovsebin
  • Barcelona predstavila Artura Vidala, ponosni Čilenec na zelenico Camp Noua prišel s sinom
    03:19
    Barcelona predstavila Artura Vidala, ponosni Čilenec na zelenico Camp Noua prišel s sinom
  • Ponedeljkov trening Barcelone, ki je po prihodih Dembeleja, Umtitija in Rakitića že v polni postavi
    01:06
    Ponedeljkov trening Barcelone, ki je po prihodih Dembeleja, Umtitija in Rakitića že v polni postavi

Arturo Vidal si je po selitvi iz vrst münchenskega Bayerna zadal cilj, da z Barcelono osvoji vse naslove. Ni skrivnost, da si Katalonci po neuspešnih letih 2016, 2017 in 2018 najbolj želijo uspeha v elitni Ligi prvakov, kjer so leta 2015 osvojili svoj zadnji naslov, nato pa vedno znova izpadli v četrtfinalu. Vidal je na Camp Nou prišel po okoli 25 milijonov vrednem poslu in treh letih v vrstah bavarskega ponosa.

Vidal (na fotografiji) je že v nedeljo poziral pred klubskimi prostori.
Vidal (na fotografiji) je že v nedeljo poziral pred klubskimi prostori. FOTO: AP
V moji karieri moram še vedno doseči eno stvar: to je zmaga v Ligi prvakov. Upam, da mi bo to uspelo z najboljšo ekipo na svetu. Upam, da bomo v teh treh sezonah osvojil tri naslove v Ligi prvakov! Arturo Vidal, vezist Barcelone

"To so sanje. Upam, da bom dosegel svoje cilje. Tu sem, da osvojim vse lovorike, ki bodo na voljo, na zelenici pa bom za to dal vse od sebe," je Vidalove izjave na ponedeljkovem dogodku na stadionu Camp Nou citirala uradna spletna stran Barce. "V treh letih, kolikor traja moja pogodba, upam, da bomo uspeli osvojiti vse, za kar se bomo potegovali," je nadaljeval Vidal.

Prinaša veliko borbe, strasti in pomoči ekipi
Čilski reprezentant, ki je v karieri kar nekajkrat "zablestel" tudi s prekomernim uživanjem nočnega življenja, je v Evropi najprej zablestel kot član leverkusenskega Bayerja (2007-2011), nato pa je v vrstah Juventusa do selitve k Bayernu leta 2015 osvojil štiri zaporedne državne naslove ter tik pred povratkom v Nemčijo izgubil še finale Lige prvakov proti novi delodajalki Barceloni. Pri Bayernu je bil v vseh sezonah državni prvak in na 124 tekmah poleg 22 golov prispeval še 18 podaj.

Na zadnjih tekmah z Realom v majicah Juventusa in Bayerna je bil vedno "v prvem planu".
Na zadnjih tekmah z Realom v majicah Juventusa in Bayerna je bil vedno "v prvem planu". FOTO: AP

"Če sem iskren, moram reči, da sem res zelo vesel. Veselim se začetka treniranja s soigralci, tega, da bom nosil tako znan dres, in da mi bodo tu uspevale velike reči," je dodal Vidal. "Navdušen sem, da bom igral z (Lionelom) Messijem, (Luisom) Suarezom, Sergiom Busquetsom .. Vsi so izvrstni igralci. Kaj bom prinesel Barci? Veliko borbe, veliko strasti, tega, da bom pomagal moji ekipi v vseh trenutkih in zagotovil, da ekipa vedno zmaga."

Posebni treningi za načeto koleno
Vidal bi lahko debitiral že čez dober teden, ko bo Barcelona s Sevillo odigrala tekmo španskega superpokala, ki bo letos izjemoma na sporedu na nevtralnem prizorišču. Španski mediji že poročajo, da so bili Katalonci zadovoljni s pregledom njegovega nedavno operiranega kolena, a po zadnjih informacijah bodo Vidalu vseeno predpisali nekaj preventivnih vaj, da bi zagotovili, da se mu poškodba ne ponovi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

31-letni Čilenec je v zadnjih sezonah "zablestel" z nekaj sočnimi izjavami na račun velikega Barceloninega tekmeca Real Madrida, a na direktno vprašanje, če je "antimadridist", je odgovoril negativno.

Nasprotnik vseh, ki igrajo proti Barci
"Zelo sem vesel, da sem v najboljši ekipi na svetu. To je zame veliko višja stopnička kot Bayern München. Če sem 'antimadridist'? Ne, imam se za nasprotnika vseh ekip, ki igrajo proti Barceloni, toda nimam osebnega tekmeca. Ko mi je agent povedal, da se Barcelona zanima zame, nisem dvomil. Kdo si ne bi želel igrati za najboljšo ekipo na svetu?" se je še vprašal Vidal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zelenico Camp Noua je nato preizkusil s sinom, ki ga je med potovanjem proti Kataloniji na spletu šaljivo označil za "najboljšega novinarja Čila", potem ko so se na spletu pojavili posnetki osemletnega Alonsita Vidala, ki je na spletu objavil svoj govor, v katerem je že pred vsemi svetovnimi mediji razkril, da je poleg milanskega Interja njegov oče zelo blizu tudi odhodu na Camp Nou. Prestop se je kasneje tudi zares zgodil, oba pa sta v ponedeljkovi pripeki sicer hitro zapustila zelenico katalonskega templja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi trening Vidala z novimi soigralci, med katerimi so po koncu počitnic bili tudi finalisti letošnjega svetovnega prvenstva Samuel Umtiti, Ousmane Dembele in Ivan Rakitić:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
06. 08. 2018 22.30
+4
Hehe faca. Izjava,ki je ni v tem članku:"Moj veliki cilj je zmaga v ligi prvakov. To mi doslej še ni uspelo. Mislim, da imam tukaj zelo dobre možnosti. Podpisal sem triletno pogodbo in ne bo dovolj, če osvojim le en naslov evropskega prvaka. Upam, da bom osvojil tri!"
CR7bognogometa
06. 08. 2018 19.57
-11
jebes24ur
06. 08. 2018 22.13
+3
tedoVV2HCmedo
06. 08. 2018 17.21
-8
Vsak mora kazati zadovoljstvo, ko pride v nov klub. Če bi Maribor kupil Messija, bi on na zunaj deloval zelo srečen, v glavi bi pa imel obratne občutke.
BBarca
06. 08. 2018 17.56
+10
In zakaj bi se Vidal samo pretvarjal da je srečen?
tedoVV2HCmedo
06. 08. 2018 20.52
+1
Saj morda je. Poudarjam to, da če pogledaš vse primere, ko gre nekdo v drug klub, ta nogometaš se vedno kaže, kot da je prišel na boljše.