Nogomet

Atalanta na Anfieldu priredila presenečenje in slavila z 0:3

Liverpool, 11. 04. 2024 22.49 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Simon Valant, Žiga Košec
Komentarji
6

Liverpool je po 14 mesecih poražen na Anfieldu. Po 34 domačih tekmah brez poraza je Redsem prvega zadala Atalanta, ki je prvo tekmo četrtfinala Lige Evropa dobila z 0:3. Liverpool je pred tekmo veljal za velikega favorita, a Bergamasci za katere je dvakrat v polno meril Gianluca Scamacca, enkrat pa Mario Pašalić, so imeli svoje načrte.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S sredine igrišča so prvi krenili gostje, a hitro so pobudo prevzeli nogometaši Liverpoola. A po hudi napaki domače obrambe so si prvo priložnost priigrali gostje, ko je Mario Pašalić sprožil z neposredne bližine, a zadel Caoimhina Kelleherja naravnost v glavo. Le nekaj minut so Redsi potrebovali, da so si tudi sami ustvarili prvo priložnost na tekmi, ko je po podaji Harveya Elliotta prek vrat meril Alexis Mac Allister.

Mario Pašalić in Caoimhin Kelleher
Mario Pašalić in Caoimhin Kelleher FOTO: AP

V 12. minuti so si novo lepo priložnost priigrali gostje. Z desne strani je v kazenski prostor Liverpoola podal Davide Zappacosta, žogo je odložil Charles De Ketelaere, sprožil pa Teun Koopmeiners, a zadel le v zgoščeno obrambo Redsev. Slednji niso dolgo ostali dolžni in so tri minute kasneje tudi sami resno zapretili. Curtis Jones je z natančno podajo zaposlil vtekajočega Darwina Nuneza, ki se je sam znašel pred Juanom Mussom, a je žogo slabo zadel in povsem zgrešil vrata Atalante.

Darwin Nunez
Darwin Nunez FOTO: AP

Po 25 minutah igre pa se je prvič gol gostov, a ne tudi mreža. Po prostem strelu Liverpoola z leve strani je do žoge na desni strani prišel Elliott, ki je sprožil z levico in bil za las premalo natančen, saj se je žoga po njegovem strelu odbila najprej od prečke in nato še od vratnice, preden se je odbila nazaj v polje.

Harvey Elliott
Harvey Elliott FOTO: AP

Tekma se je po izjemni priložnosti angleškega vezista nekoliko umirila, dokler je ni v 38. minuti z zadetkom popestril Gianluca Scamacca. Znova ja Atalantina akcija stekla po desni strani in znova je v kazenski prostor Liverpool podal Zappacosta, tokrat pa je žogo pričakal italijanski napadalec, ki je z desnico meril ob desni vratnici, kjer se ni najbolje znašel Kelleher, ki mu je žoga spolzela skozi roke.

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je imel Atalanta odlično priložnost, da bi podvojila vodstvo. Koopmeiners se je sam znašel pred vratarjem Liverpoola, a je ta nizozemskemu vezistu hitro skrajšal kot in poskrbel, da žoge ni mogel dvigniti čez njega.

Trener Liverpool Jürgen Klopp z videnim v prvem polčasu več kot očitno ni bil zadovoljen in je ob sodnikovem žvižgu, ki je označil polčas takoj stekel v slačilnico. Nemec se je med glavnim odmorom odločil za tri menjave in na klop posedel Jonesa, Elliotta in Kostasa Tsimikasa, v igro pa postal prvokategornike Dominika Szoboszlaija, Andrewa Robertsona ter Mohameda Salaha.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liverpool je takoj na začetku drugega polčasa stopil na plin in prav Salah je kot prvi prišel do strela z levico, a meril naravnost v Mussa, ki je žogo odbil v kot, po katerem pa je strel vknjižil še Virgil van Dijk, a z glavo meril prek vrat Atalante.

Klopp je v želji po izenačenju v igro namesto Nuneza poslal še Luisa Diaza, a zgodil ose je ravno nasprotno. Z desne strani je predložek v kazenski prostor Redsev poslal De Ketelaere, ki je lepo našel povsem samega Scamacco. Italijan je ostal miren in se še drugič na tekmi izkazal za natančnim zaključkom akcije, ki je povišal Atalantino vodstvo na 0:2.

Liverpool se je znašel v nezavidljivem položaju, zato je Klopp v igro poslal še zadnjega aduta s klopi. Namesto Wataruja Enda je v igro vstopil Diogo Jota, ki je že v prvi akciji Redsem priigral prosti strel z roba kazenskega prostora, ki pa je ostal neizkoriščen.

Domače moštvo je v 79. minuti naposled le streslo mrežo gostov, ko je v polno meril Salah. A slavje je bilo kratkotrajno, saj je stranski sodnik z dvignjeno zastavico označil prepovedan položaj, ker je nato potrdil tudi videoposnetek.

Kdor ne da dobri pravo nepisano nogometno pravilo in točno to se je tudi zgodilo. Szoboszlai je bil pri vračanju žoge nazaj nepazljiv in podal naravnost v noge Scamacci. Atalantin napadalec je zaposlil Martena de Roona, ki je meril naravnost  Kelleherja, a kaj ko je čuvaj mreže Liverpool znova žogo spustil iz rok in odbitek je v mrežo brez težav pospravil Pašalić, ki je odlično sledil poteku akcije.

Nogometaši Liverpoola so se do konca tekme trudili doseči zadetek, ki bi jih približal Atalanti in jim dal več možnosti na povratni tekmi, a zamanj, saj so Bergamasci visoko prednost zadržali in se tako lahko kot prvo moštvo po 14 mesecih veselili zmage na Anfieldu.

Statistika Liverpool - Atalanta
Statistika Liverpool - Atalanta FOTO: Sofascore.com
Statistika Gianluca Scamacca
Statistika Gianluca Scamacca FOTO: Sofascore.com

Statistika Gianluce Scamacce proti Liverpoolu

Atalanta v italijanskem prvenstvu s tekmo manj zaseda šesto mesto in se bori za mesta, ki v naslednji sezoni prinašajo nastop v Ligi prvakov. Na drugi strani so apetiti Liverpoola, ki je po 31. krogih Premier lige na vrhu točkovno poravnan z Arsenalom, še nekoliko višji, in sicer 20. ligaški naslov. Kar se tiče Lige Evropa oziroma nekoč še Pokala UEFA, ima zasedba iz mesta ob reki Mersey tri naslove (1972/73, 1975/76, 2000/01), Italijani pa na svoj prvi evropski naslov še čakajo. 

Rezultati prvih tekem četrtfinala Lige Evropa:
Milan - Roma      0:1
Liverpool - Atalanta      0:3
Bayer Leverkusen - West Ham United      2:0
Benfica - Marseille      2:1

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.00

Lahko noč!

To je za danes vse, skupaj bomo znova prihodnji teden, ko so na sporedu povratne tekme Lige prvakov in Lige Evropa. S prenosom na Kanalu A in VOYO seveda!

22.58

Liverpoolov niz je prekinjen

Na Anfieldu niso izgubili kar 34 tekem

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.56

Atalanta pred povratno tekmo v Bergamu z visoko prednostjo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.55

Scamacca je bil po oceni Sofascore najboljši posameznik

22.53

Statistika tekme v mestu Beatlov

Liverpool je imel precej več časa žogo v svoji posesti, konkretnejši pa so bili gostje

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
12. 04. 2024 09.53
+0
Cestitke klopu, pred koncem je treba malo ns stavnicah zaslužit
ImamLastnoMnenje
12. 04. 2024 09.48
+2
Večino časa zanimiva tekma, pravičen rezultat....Tudi najbolj zgovorni in samozavestni managerji občasno doživijo trd pristanek s svojo ekipo!
mojcd
12. 04. 2024 09.44
Liverpool (ni) je igral kot da so prodali tekmo
Banion
12. 04. 2024 08.29
+0
dobra tekma predvsem nrez nekih hudih prekrškov
kala 09
12. 04. 2024 08.14
+4
Tako se igra za svoj grb
natmat
12. 04. 2024 08.06
+6
Zaslužena zmaga!!!