Nogomet

Atalanta brez Iličića zmlela Brescio, hat-trick Pašalića

Bergamo, 14. 07. 2020 23.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atalanta nadaljuje z dobrimi predstavami v tej sezoni – tudi po koroni varovanci Gian Piera Gasperinija kažejo navdahnjen nogomet s številnimi zadetki v mreži nasprotnikov. Tokrat je v 33. krogu italijanske Serie A padla Bresca s 6:2. Pod hat-trick se je podpisal hrvaški ofenzivni vezist Mario Pašalić.

Statistika Maria Pašalića na tekmi z Brescio
Statistika Maria Pašalića na tekmi z Brescio FOTO: Sofascore.com

Atalanta je z 21. zmago sezone ob tekmi več vsaj začasno skočila na drugo mesto Serie A, razigrana zasedba je v domačem Bergamu tokrat zmlela Brescio. Že po pol ure igre je na semaforju pisalo 4:1 v korist varovancev Gian Piera Gasperinija. Ta tokrat v ekipo ni uvrstil Josipa Iličića, ki po nadaljevanju sezone še ni v pravi formi zaradi težav s poškodbo. 

Že v drugi minuti je mrežo gostov zatresel Hrvat Mario Pašalić, dobrih pet minut pozneje pa je na 1:1 po veliki napaki domače obrambe izenačil napadalec Brescie, ki se ji obeta izpad v drugo ligo, Ernesto Torregrossa. V razmaku od 25. do 30. minute so Atlantini nogometaši kar trikrat zabili žogo v mrežo gostov, in sicer so se pod zadetke podpisali Nizozemec Marten de Roon – ta je zadel po krasni ekipni akcije Atlante –, Ukrajinec Ruslan Malinovski – ta je poskrbel za mojstrovino z velike razdalje – in Kolumbijec Duvan Zapata.

V drugem polčasu je dva zadetka zabil še Pašalić, tako da je na semaforju stadiona Atleti Azzurri d'Italia v 58. minuti pisalo že 6:1. Na koncu so gostje le uspeli nekoliko omiliti poraz, saj je v 83. minuti tekme končnih 6:2 postavil slovaški napadalec Nikolas Spalek

Atalanta kaže, da bo s takšno igro še kako nevarna tudi v avgustovskem nadaljevanju Lige prvakov, kjer je že uvrščena v četrtfinale – tam se bo srečala s PSG-jem. 

Statistika tekme Atalanta - Brescia
Statistika tekme Atalanta - Brescia FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
15. 07. 2020 09.53
+2
Škoda za Jojota. Po koronski pavzi ni več tisti udarni Jojo. Nekaj ga je mučila poškodba in to se takoj pozna. Tudi zadel še ni po pavzi. Kar pa s pridom izkoriščajo Pašalić in ostali in se bojim, da bo tudi proti PAG začel na klopi.