Nogomet

Atalanta brez poškodovanega Iličića zlahka prek Sassuola, Inter ugnal Sampdorio

Bergamo/Milano, 21. 06. 2020 23.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Atalante, za katerega zaradi lažje poškodbe gležnja tokrat ni igral slovenski reprezentant Josip Iličić, je v preloženi tekmi 25. kroga italijanskega državnega prvenstva na domačem igrišču brez večjih težav s 4:1 ugnalo Sassuolo. Dva zadetka je dosegel Duvan Zapata, na večerni tekmi pa je Inter na San Siru z 2:1 premagal genovsko Sampdorio. Za domače sta bila uspešna Romelu Lukaku in Lautaro Martinez.

Da so Bergamčani ohranili visoko raven pripravljenosti je pokazala že prva tekma po 'koronakrizi', ki so jo aktualni četrtfinalisti elitne Lige prvakov na domači zelenici proti Sassuolu dobili brez težav z visokih 4:1.

Dva zadetka je za Atalanto dosegel 'vroči' Duvan Zapata (31., 66.), vodilnega za 1:0 je dodal Djimsiti, medtem ko je četrtega z avtogolom prispeval Bourabia. Slednji je na drugi strani dosegel tudi častni zadetek za goste v drugi minuti sodnikovega dodatka. Za domače tokrat ni zaigral lažje poškodovani Josip Iličić, ki bo bržkone nared že za naslednjo prvenstveno preizkušnjo.

Milančani preskočili Sampdorio
Na San Siru sta se pomerila domači Inter in gostje iz Genove, ki v Milano niso pripotovali z belo zastavo. Toda že v 10. minuti so prvič kapitulirali, ko je bil v zaključku akcije dovolj priseben belgijski reprezentančni napadalec Romelu Lukaku. Novo lepo akcijo na tekmi je Inter v 33. minuti kronal s povišanjem vodstva na 2:0. Strelec pa eden od najbolj zaželenih 'artiklov' prihajajoče poletne prestopne tržnice Lautaro Martinez.

Romelu Lukaku se je v 10. minuti dvoboja s Sampdorio vpisal med strelce.
Romelu Lukaku se je v 10. minuti dvoboja s Sampdorio vpisal med strelce. FOTO: 24ur.com

Gostje se kljub zaostanku niso predali in v osmi minuti nadaljevanja prek Thorsbyja znižali na 1:2, kar pa jim do zaključnega žvižga glavnega sodnika ni uspelo oplemenititi z morebitnim izenačujočim zadetkom. Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je znova odigral celo tekmo za črno-modre.  

Italijansko državno prvenstvo, preloženi tekmi 25. kroga, izida:
Atalanta - Sassuolo 4:1 (3:0)
Djimsiti 16., Zapata 31., 66., Bourabia 37./ag; Bourabia 92.
Josip Iličić (Atalanta) zaradi lažje poškodbe gležnja ni igral.

Inter - Sampdoria 2:1 (2:0) 
Lukaku 10., Martinez 33.; Thorsby 53.
Jasmin Handanović je branil celo tekmo za Inter.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.