Nogomet

Atalanta brez težav odpravila Parmo, v derbiju zmaga Juventusa nad AC Milanom

Bergamo, 06. 01. 2021 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
1

Nogometaši Atalante so v 16. krogu italijanskega prvenstva zanesljivo premagali Parmo s 3:0 (1:0). Slovenski reprezentant Josip Iličić je za domačo zasedbo iz Bergama igral do 58. minute in prispeval podajo pri prvem golu kolumbijskega napadalca Luisa Muriela v 15. minuti. Spezia je pripravila veliko presenečenje in v Neaplju vzela mero favoriziranemu Napoliju (2:1), derbi kroga na San Siru pa je pripadel serijskemu italijanskemu prvaku Juventusu, ki je ugnal domači AC Milan s 3:1.

Juventus je na osrednji nogometni tekmi 16. kroga italijanskega prvenstva v lombardijski prestolnici slavil s 3:1 (1:1) in Milanu prizadejal prvi poraz v tej sezoni. Milan ostaja na prvem mestu v serie A, drugouvrščeni mestni tekmec Inter ima točko, tretjeuvrščena Roma pa štiri manj. Četrtouvrščeni Juventus - ob tekmi manj - zaostaja sedem točk.

Verižni italijanski prvak iz Torina - letos naskakuje deseto zmago v nizu, skupno pa 37. naslov v serie A - je ukanil zdesetkano, a srčno domačo zasedbo, ki je nastopila brez prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića. Stara dama je po silovitem pritisku povedla v 18. minuti, po lucidni asistenci Paula Dybale je zadel Federico Chiesa.

Ista naveza je v polnem sijaju zablestela v 62. minuti, Chiesa pa je z natančnim strelom še drugič na tekmi ukanil komaj 21-letnega italijanskega reprezentančnega vratarja Gianluigija Donnarummo. Piko na i je v 76. minuti postavil ameriški rezervist Weston McKennie. Za gostitelje je edini gol dosegel Davide Calabria v 41. minuti.

Milan vs. Juventus (statistika tekme)
Milan vs. Juventus (statistika tekme) FOTO: Sofascore.com

Za Atalanto sta zadela še Murielov rojak Duvan Zapata v 49. in Nemec Robin Gosens v 61. minuti. Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je odigral celotno tekmo za osmoljence današnje tekme na stadionu Gewiss v Bergamu.

Na veliko sceno sta stopila še dva slovenska nogometaša, Samir Handanović pri Interju in Miha Zajc pri Genoi pa sta proti Sampdorii oziroma Sassoulu ostala praznih rok.

Milanski Inter je v Genovi zapravil priložnost, da po nepopolnem krogu začasno zasede prvo mesto na lestvici. Zasedbi iz lombardijske prestolnice je načrte prekrižala Sampdoria, ki je slavila z 2:1. Nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja v majici Interja je najprej presenetil soigralec Antonio Candreva, ki je avtogol dosegel v 23. minuti, na 2:0 pa je 13 minut kasneje povišal v Španiji rojeni Senegalec Keita Balde.

Statistika Josipa Iličića na tekmi proti Parmi.
Statistika Josipa Iličića na tekmi proti Parmi. FOTO:

Milančani, ki so v 11. minuti prek Čilenca Alexisa Sancheza zastreljali enajstmetrovko, so v drugem polčasu tekmo skušali zasukati v svojo korist, a so bili v tem neuspešni. V 65. minuti so znižali na 1:2, potem ko je zadel Nizozemec Stefan de Vrij, do konca dvoboja pa niso dosegli izenačujočega gola.

Genoa je v Sassoulu klonila z 1:2. Za gostitelje sta zadela Francoz Jeremie Boga v 52. in Giacomo Raspadori v 83. minuti, edini gol za gostujočo ekipo pa je prispeval Uzbekistanec Eldor Šomurodov v 64. minuti. Zajc je igral do 82. minute.

Benevento je v gosteh ukanil Cagliari z 2:1, Roma pa je v Crotoneju slavila s 3:1. Lazio je bil na domačem igrišču boljši od Fiorentine z 2:1, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Bologna in Udinese sta se razšla z 2:2, Torino in Verona pa z 1:1.

Statistika Samirja Handanovića na tekmi proti Sampdorii.
Statistika Samirja Handanovića na tekmi proti Sampdorii. FOTO: Sofascore.com

Veliko presenečenje v tem krogu je pripravila Spezia, ki se krčevito bori za obstanek med elito. Na gostovanju so namreč varovanci trenerja Italiana s taktično disciplinirano in pogumno igro prišli do velikega skalpa proti favoriziranemu Napoliju, ki mu ni pomagalo niti vodstvo z 1:0, do katerega so prišli z zadetkom Petagne v 58. minuti, niti izključitev gostujočega branilca Ismajlija.

Spezia je izenačila v 68. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki N'Zole. Za še večje veselje gostov je poskrbel Pobega, ki je v 81. minuti odbito žogo od vratnice pospravil v prazno domačo mrežo za senzacionalno zmago z 2:1. Napoli se je z novim porazom še bolj oddaljil od mest, ki vodijo v elitno Ligo prvakov v naslednji sezoni. 

Italijansko državno prvenstvo, 16. krog, izidi:
Cagliari – Benevento 1:2 (1:2) 
Atalanta – Parma 3:0 (1:0)
(Josip Iličić je igral do 58. minute in prispeval podajo pri prvem golu za Atalanto; Jasmin Kurtić je odigral celotno tekmo za Parmo)
Crotone – Roma 1:3 (0:3)
Bologna – Udinese 2:2 (2:1)
Torino – Verona 1:1 (0:0)
Lazio – Fiorentina 2:1 (1:0)
Sampdoria – Inter Milano 2:1 (2:0)
(Samir Handanović je branil celotno tekmo za Inter)
Sassuolo – Genoa 2:1 (0:0)
(Miha Zajc je igral do 82. minute za Genoo)
Napoli – Spezia 1:2 (0:0)
Milan – Juventus 1:3 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
07. 01. 2021 11.38
+2
Nobenega komentarja? Nič od Ronaldofilov? Aja, ni naslova "Ronaldo sam premagal Milan". Sicer pa dobra tekma. Juve je naredil dobro potezo z nakupom Chiese. Dober, prodoren igralec z dobrim zaključkom.